Connect with us

Daniel Buda

Daniel Buda, eurodeputat PNL, PPE: România, singura țară din UE care nu va beneficia de milioanele sau zecile de milioane de Euro din rezerva de criză pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru agricultorii din UE

Published

on

Eurodeputatul Daniel  Buda (PNL, PPE), anunță faptul că România va pierde milioane de euro din rezerva de criză pusă la dispozițe de Comisia Europeană pentru agricultorii din UE.

Daniel Buda arată că doar două țări, România și Croația nu vor beneficia de aceste fonduri, iar țara noastră nu le va primi din cauzaa nerespectării procedurilor: “România este singura țară din UE care nu va beneficia de milioanele sau zecile de milioane de Euro din rezerva de criză pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru agricultorii din UE.”

“Comisia Europeană a publicat în 27 noiembrie Regulamentul de punere în aplicare a rambursării creditelor reportate din exercițiul financiar 2017 prin care se vor aloca 433 de milioane de euro către agricultori din statele UE. Suma provine din fondurile neutilizate din rezerva pentru criza agricolă pentru exercițiul financiar 2017, care este finanțată prin deducerea plăților directe pentru agricultori și poate fi restituită de statele membre începând chiar din această lună.”

 “În regulament apar toate statele cu excepția a două: ROMÂNIA și Croația, dar fermierii croați sunt scutiți de deducerile din ultimul exercițiu financiar, deoarece plățile directe nu au fost încă integrate în țara care a aderat la UE în 2013. Astfel că, articolul 5 al regulamentului prevede că România nu va benefia de rambursările financiare către fermieri în valoare de milioane de euro din cauză că “declarația de cheltuieli detaliată nu ține seama întru totul de pragul de 2000 de Euro care se aplică disciplinei financiare în conformitate cu articolul 8, alin. (1), din Regulamentul UE Nr. 1307/2013. Așadar, în scopul bunei gestiuni financiare, nu ar trebui să se pună la dispoziție României nicio sumă pentru rambursarea în această etapă”, a mai precizat europarlamentarul român.

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, subliniază nevoia sprijinirii agricultorilor în protejarea biodiversității, obiectiv al celui de-al 8-lea program de acțiune pentru mediu

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Al 8-lea program de acțiune pentru mediu va contribui la accelerarea tranziției verzi, agricultorii fiind în prima linie în ceea ce privește protejarea biodiversității, a transmis eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

Acesta a participat miercuri la ședința de lucru a Grupului PPE pentru Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, în cadrul căreia a avut un schimb de opinii pe marginea celui de-al 8-lea program de acțiune pentru mediu PAM 8, al cărui raportor din umbră este.

Acest program vizează stabilirea planificării politicii de mediu și climă pentru următoarele decenii.

”Avizul Comisiei AGRI pe care l-am pregătit va asigura că Acordul verde și obiectivele de dezvoltare durabile vor urma obiectivele planului de acțiune. De asemenea, este important să ne asigurăm că fermierii vor avea la îndemână instrumentele necesare pentru a putea fi într-adevăr parteneri în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a precizat Daniel Buda la finalul reuniunii.

Eurodeputatul român a subliniat că este ”important să ne asigurăm că fermierii vor avea la îndemână instrumentele necesare pentru a putea fi într-adevăr parteneri în lupta împotriva schimbărilor climatice”, având în vedere că ”agricultorii sunt în prima linie în ceea ce privește conservarea biodiversității”.

”În calitate de gardieni principali ai terenurilor noastre, fermierii joacă un rol vital în conservarea biodiversității în UE. Ei sunt printre primii care simt consecințele pierderii biodiversității, încercând astfel, prin intermediul tuturor instrumentelor de care dispun, să oprească acest declin. Biodiversitatea le permite să ne furnizeze alimente sigure, durabile, nutritive și la prețuri accesibile și le oferă acestora veniturile de care au nevoie pentru a prospera și a se dezvolta”, a argumentat Daniel Buda.

PAM 8 vizează accelerarea tranziției verzi într-un mod echitabil și favorabil incluziunii, obiectivul pe termen lung pentru 2050 „O viață bună, în limitele planetei” fiind deja stabilit în PAM 7.

Cele șase obiective tematice prioritare ale PAM 8 vizează:

  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • adaptarea la schimbările climatice;
  • un model de creștere care redă planetei mai mult decât consumă;
  • un obiectiv ambițios de reducere la zero a poluării;
  • protejarea și refacerea biodiversității;
  • reducerea principalelor presiuni asupra mediului și a climei legate de producție și consum.

Programele de acțiune pentru mediu au condus dezvoltarea politicii UE în domeniul mediului încă de la începutul anilor ’70. La 4 octombrie 2019, Consiliul a aprobat concluziile cu privire la un viitor PAM 8, invitând Comisia să prezinte un program pentru perioada 2021-2030 ambițios și orientat.

La 14 octombrie 2020, Comisia Europeană a prezentat propunerea sa de ”decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind un Program general al Uniunii de acțiune pentru mediu până în 2030”.

Continue Reading

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din PE: Doar prin cercetare și inovare vom reuși să avem o agricultură durabilă în viitor

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

 

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, a participat la o  dezbatere pe marginea raportului „Farmers of the Future”, unde a reiterat rolul agriculturii în transformarea sustenabilă a economiei și societății europene. 

„Fermierii europeni se vor confrunta cu mai multe provocări în viitor: schimbările climatice, lipsa resurselor, infrastructura, probleme și modificări ale cererii de alimente, obiceiuri alimentare. Studiul „Fermierii viitorului” a creionat viziunea pentru următorii ani în ce privește adaptarea fermierilor la tranziția verde și digitală. Am atras atenția asupra unor elemente importante de luat în considerare în ceea ce privește viitorul agriculturii. Astfel, am subliniat necesitatea continuării eforturilor de a atrage tineri în agricultură, dar și de a dezvolta tehnologii moderne ce sunt accesibile pentru fermieri și pot fi transferate în teren”, a transmis deputatul european în cadrul reuniunii.

Nu în ultimul rând, Daniel Buda și-a exprimat îngrijorarea cu privire la abordarea Comisiei în ceea ce privește consumul de carne roșie, dar și cu privire la amploarea discuțiilor legate de carnea artificială: „Dezbaterile privind carnea artificială trebuie să fie scoase de pe agenda Comisiei. În componența cărnii, trebuie să fie inclus ingredientul în sine, or, în absența acestuia, nu putem denumi produsele ca atare. Un consum moderat de carne roșie nu afectează sănătatea umană, ci dimpotrivă, are efecte benefice. Astfel, fără o abordare echilibrată a acestor probleme, nu vom putea vorbi de un viitor durabil în Uniunea Europeană.”

 

Continue Reading

Daniel Buda

Daniel Buda: O Europă unită, singurul bastion împotriva ascensiunii naționalismului și singurul instrument pentru a face față provocărilor globale

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

O Europă unită este singurul bastion împotriva ascensiunii naționalismului și singurul instrument pentru a face față provocărilor globale, a declarat eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în contextul organizării de către grupul PPE a unei conferințe cu privire la viitorul Europei, la care a participat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

🇪🇺 Europa: casa noastră, modul nostru de viață, credința noastră!

Astăzi, Grupul PPE în Parlamentul European a…

Posted by Daniel Buda on Wednesday, 21 April 2021

 

„Uniunea Europeană a fost formată pentru a asigura pacea și securitatea întregului continent. UE este rezultatul eforturilor multor generații. Generații de europeni care au ales pacea în fața războiului, unitatea în fața diviziunii, integrarea în fața naționalismului. O Europă unită este singurul bastion împotriva ascensiunii naționalismului și singurul instrument pentru a face față provocărilor globale ale secolului”, a precizat eurodeputatul PPE, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Daniel Buda, Uniunea Europeană a reușit să depășească o serie de amenințări datorită capacității sale de a se reînnoi, de a se schimba și de a se adapta la noile provocări cu care ne confruntăm. În acest sens, el a oferit ca exemplu pandemia COVID-19, în care Uniunea a demonstrat unitate, solidaritate și leadership la nivel global pentru gestionarea unei crize de sănătate fără precedent în ultimul secol. 

„Uniunea Europeană a arătat că doar printr-un efort comun putem face față provocărilor legate de pandemie. UE a lansat cel mai mare program de vaccinare, într-o abordare globală fără precedent pentru a combate pandemia COVID-19. UE a obținut peste 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru europeni și pentru statele vecine, iar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă fiecare stat acționa individual”, a subliniat Daniel Buda.

În contextul actual, eurodeputatul îndeamnă la reflecție privind „direcția în care se îndreaptă Europa, rațiunea de a fi în lumea de astăzi și structura sa de guvernare, la fel cum au făcut părinții fondatori ai Uniunii Europene, trebuie să reflectăm acum la direcția în care se îndreaptă Europa, rațiunea de a fi în lumea de astăzi și structura sa de guvernare”.

Totodată, Daniel Buda amintește că „PPE a fost tot timpul partidul cu idei ambițioase pentru Europa, susținând puternic tranziția verde și digitală fără însă a lăsa pe nimeni în urmă”. 

Continue Reading

Facebook

Team2Share

NATO15 hours ago

A început Defender Europe 2021, cel mai mare exercițiu militar SUA în Europa din ultimii 25 de ani, care va avea loc și în România: 28.000 de soldați din 26 de țări se vor antrena în 12 țări NATO și partenere

JUSTIȚIE16 hours ago

Premierul Florin Cîțu: Raportul GRECO spune că România este ”pe drumul cel bun”. Legile Justiţiei nu vor mai fi abuzate

INTERNAȚIONAL17 hours ago

OMS și Germania înființează, la Berlin, un Centru de informaţii privind pandemiile şi epidemiile, cerând o ”resetare globală” a luptei împotriva pandemiilor

ROMÂNIA17 hours ago

Premierul Florin Cîțu anunță că România va dona Ucrainei 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19

REPUBLICA MOLDOVA17 hours ago

România donează Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin și oferă Chișinăului posibilitatea de a cumpăra 200.000 de doză pe lună la prețul negociat de Uniunea Europeană

COMISIA EUROPEANA18 hours ago

Comisia Europeană a adoptat actualizarea noii Strategii industriale 2020 pentru o piață unică mai puternică, îndeosebi în perioade de criză

CONSILIUL EUROPEAN19 hours ago

Klaus Iohannis merge în Portugalia: Președintele participă la Summitul social al UE, la reuniunea Consiliului European și la Summitul UE – India

COMISIA EUROPEANA19 hours ago

Piața unică: Comisia Europeană a propus un nou regulament menit să abordeze potențialele efecte de denaturare cauzate de subvențiile străine

INTERNAȚIONAL19 hours ago

Șeful diplomației SUA, întâlniri cu omologii francez și german la Londra: Cooperarea transatlantică, esențială în fața acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei și Chinei

U.E.20 hours ago

Eurostat: Prețurile producției industriale au crescut în luna martie cu 1.2% în UE și cu 1.1% în zona euro. România a înregistrat o creștere de 1.6%

CHINA7 days ago

Josep Borrell semnalează UE să se pregătească pentru ”o perioadă lungă și dificilă” în relațiile cu Rusia, observându-se o ”tendință îngrijorătoare” de a se comporta ”ca și când am fi un adversar”

ROMÂNIA1 week ago

CNCAV: O nouă tranșă de vaccinuri Johnson&Johnson și Moderna a ajuns în România

Cristian Bușoi1 week ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, solicită ca testarea în scopul obținerii adeverinței electronice verzi să fie gratuită: Este nevoie și de testare pentru funcționarea normală a activităților

MAREA BRITANIE1 week ago

Parlamentul European a aprobat acordul comercial și de cooperare între UE și Regatul Unit, cel mai ambițios tratat încheiat vreodată de Uniune cu o țară terță

Cristian Bușoi1 week ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru cercetare din PE: Viitorul și prosperitatea Europei depind de cercetare și inovare, cu ajutorul cărora vom deveni mai rezilienți în fața crizelor viitoare

U.E.1 week ago

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, întâlnire la Paris cu omologul francez, Emmanuel Macron: Trebuie să făurim noi înșine viitorul UE dacă nu dorim să devenim jucăria politicii globale

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul ucrainean despre ”necesitatea identificării de soluții durabile” pentru drepturile minorității române din Ucraina

FONDURI EUROPENE2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: PNRR este în negociere, nu a fost refuzat de Comisia Europeană. Este vorba de a remodela ce avem noi în planul de redresare şi rezilienţă

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

Summitul privind clima. Joe Biden le cere liderilor lumii să se unească în lupta împotriva schimbărilor climatice: America s-a întors. Trebuie să trecem la acţiune noi toţi, în pas accelerat

ROMÂNIA2 weeks ago

Ioana Mihăilă a anunțat care sunt prioritățile mandatului său de ministru al Sănătății: Atragerea de fonduri europene, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului

Advertisement
Advertisement

Trending