VIDEO – Dezbaterea ”Cât de proeuropeni mai sunt românii?”, 9 mai 2012

Pe data de 9 mai, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Ministerul Afacerilor Europene, impreuna cu Institutul European din Romania organizeaza o dezbatere pe tema “Cât de proeuropeni mai sunt românii?”. 

Masa rotunda are loc la sediul RCE, incepand cu ora 12:15, fiind precedata de lansarea Festivalului European de Fotografie in Spatiul Public European (la parterul cladirii).

Aderarea la Uniunea Europeană a fost aşteptată de marea majoritate a românilor cu un entuziasm deosebit. Organizat cu prilejul Zilei Europei, actualul schimb de opinii îşi propune să analizeze care este atitudinea concetăţenilor noştri faţă de Uniunea Europeană în prezent, la cinci ani după ce România a devenit stat membru cu drepturi depline al acesteia. Influenţate, fără îndoială şi de efectele crizei economice globale, sondajele de opinie indică o scădere a numărului celor care au încredere în Uniune. Care sunt cauzele? Cum va evolua această situaţie? Iată doar câteva dintre întrebările la care vrem să găsim împreună posibile răspunsuri.

Urmăriți aici înregistrarea evenimentului:

(Video oferit de Privesc.Eu)

Foto: rdconsulting.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.