Edward Snowden, cel care a dezvăluit programele de supraveghere a populației conduse de CIA și NSA, critică dur concedierea directorului FBI

Edward Snowden a criticat dur decizia lui Donald Trump de a-l concedia pe directorul FBI, James Comey, deși acesta a condus o adevărată vânătoare pentru capturarea lui Snowden, scrie The Time, citat de Digi24.

Acest director FBI a încercat să mă bage la închisoare din cauza activismului meu politic. Dacă eu mă pot opune concedierii lui, și tu poți“, a scris Snowden pe Twitter, după decizia neașteptată a lui Trump de a-l da afară pe Comey. 

Snowden, fostul angajat al CIA și NSA, este cel care a dezvăluit, pentru prima dată, programele de supraveghere a populației conduse de cele două agenții de inteligență.

El a fugit din SUA și a cerut azil politic în Rusia, trâind în prezent în Moscova. În trecut, Donald Trump și-a exprimat dorința de a-l “executa” pe Snowden, afirmând că “este un trădător teribil și știți ce le făceam odinioară trădătorilor, în zilele bune? Știți ce le făceam, da?”.

Directorul FBI, James Comey, a fost dat demis de către preşedintele Donald Trump, la doar câteva zile după ce a spus în Congres, în timpul unei audieri, că Rusia continuă să influenţeze politica internă americană.

La 28 octombrie, James Comey a adresat o scrisoare Congresului în care anunța că FBI a început examinarea unor noi e-mailuri ce ar putea fi relevante pentru ancheta privind modul în care Hillary Clinton a gestionat informații clasificate în perioada în care a condus Departamentul de Stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.