Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

eMAG investește 300.000 de euro în dezvoltarea liderilor organizației. 85 de participanți au acces la trei programe organizate de Harvard Business School și London School of Economics

Published

on

© eMAG/ Facebook

eMAG continuă să investească în dezvoltarea profesională a managerilor din organizație. Prin programul Grow Talent, în care compania investește 300.000 de euro, 85 de lideri și viitori lideri din eMAG au acces la trei programe de business organizate de Harvard Business School și London School of Economics, care se vor derula până la finalul acestui an.

”Cred că toți colegii mei știu că la eMAG apreciem foarte mult învățarea continuă, indiferent de momentul în care ești în carieră, iar noi avem constant acces la cursuri și programe de dezvoltare potrivite pentru fiecare rol în parte. Programele organizate de Harvard Business School și London School of Economics sunt adaptate nevoilor de dezvoltare pe care le au managerii seniori de la eMAG și îi ajută să-și structureze și mai bine cunoștințele pe care le dobândesc zi de zi în proiectele inovatoare și complexe din organizație”, a declarat Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Cei 85 de manageri care au intrat în program își vor dezvolta competențele de gândire strategică, strategie comercială, financiară și operațională urmând trei cursuri intensive furnizate de Harvard Business School și London School of Economics.

Pe lângă cele trei programe, echipa de executive management va participa la sfârșitul acestui an, cât și la începutul anului viitor, la diverse programe organizate de universități de prestigiu precum IMD, MIT, Wharton sau Harvard.

eMAG investește constant în creșterea echipei și a dezvoltat, de-a lungul timpului, Academii de Business, Marketplace & People, programe de dezvoltare a noii generații de lideri precum Future25 sau Upgrade, programul de dezvoltare a oamenilor aflați la începutul carierei sau programe de executive development, în parteneriat cu universități precum Harvard, MIT sau London School of Economics, cum este și Grow Talent.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al comerțului electronic din România și a devenit un lider regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria. De 20 de ani, compania investește constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani.   

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox și livrarea rapidă prin tazz by eMAG, serviciul premium Genius, prin care clienții beneficiază de livrare gratuită și rapidă, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanțare în rate prin eCredit și aplicația de mobil.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE

Editura Club România lansează volumul “România în OCDE”, dedicat procesului de aderare la organizația care promovează “politici mai bune pentru vieți mai bune”

Published

on

© Editura Club România

Editura Club România continuă Seria de Caiete Documentare, cu lansarea cel de-al 9-lea volum, intitulat “România în OCDE”, dedicat procesului de aderare la organismul internațional care promovează “politici mai bune pentru vieți mai bune”.

Lucrarea, în coordonarea lui Marius Stoian, Ramona Jurubiță și Radu Puchiu se adresează deopotrivă mediului public și privat, fiind o resursă complexă de informații care urmăresc istoricul și procesul de transformare a viziunii organizației de-a lungul timpului. Autorii și-au propus să ofere un amplu profil al acestei instituții unice în spațiul organismelor internaționale al cărui rol este de a oferi celor 38 de state membre propuneri de politici optime de dezvoltare și bune practici întemeiate pe date pentru a răspunde cât mai adaptat unui mediu internațional extrem de dinamic și cu multiple provocări.

Mathias Cormann, secretarul general al OCDE afirmă în cadrul contribuției sale speciale în volum că “astăzi, OCDE are o arie de membri mai largă, iar domeniul de aplicare al politicilor pe care le acoperim s-a extins, însă am păstrat angajamentul OECE de a facilita cooperarea internațională pentru creșterea bunăstării economice și sociale a oamenilor din cadrul membrilor noștri și dincolo de aceștia. Misiunea principală a OCDE este de a sprijini politici mai bune pentru vieți mai bune. Furnizăm dovezi, bune practici de politici și standarde globale în aproape toate domeniile de elaborare a politicilor economice, pe baza angajamentului nostru față de libertatea individuală, valorile democratice, statul de drept, protecția drepturilor omului și principiile economice bazate pe piață”.

Din perspectivă națională, aderarea României la OCDE reprezintă cel mai important obiectiv de politică externă, după aderarea la NATO și Uniunea Europeană, iar procesul pentru dobândirea calității de membru este asumat la nivelul clasei politice și administrației publice ca un proiect de țară cu efect transformator la nivelul societății românești.

Coordonatorii au dedicat un capitol semnificativ cronologiei primelor interacțiuni ale administrației românești cu OCDE, publicând prima scrisoare oficială prin care România și-a exprimat intenția de a deveni membru cu drepturi depline, pe parcursul mandatului prim-ministrului Adrian Năstase. Acest demers este urmărit până în anul 2022, când procesul a fost reluat, iar o nouă scrisoare a fost înaintată sub mandatul premierului Nicolae Ciucă, moment în care România a fost invitată oficial să înceapă procesul de aderare.

“Emoțiile acelei zile de 25 ianuarie 2022 în care România aștepta votul celor 38 de state membre pentru a începe procesul de aderare cu noi membri sunt rememorate de ambasadorul Luca Niculescu în contribuția sa. Sunt momente istorice pentru dezvoltarea României, iar invitația de aderare încununează munca de peste 15 ani a diplomației, administrației și clasei politice românești  care a construit consensul necesar  în fața acestui obiectiv național.  Cu sprijinul partenerilor de la Agerpres, am reușit să aducem în prim-plan, în volumul 2, cronologia acestui consens național, reflectată în știrile agenției naționale de presă, demonstrând fără echivoc că, indiferent de orientarea politică a guvernelor care s-au succedat, proiectul aderării României la OCDE a rămas o prioritate constantă. Fiecare administrație a contribuit, într-un mod sau altul, la avansarea acestui dosar, care a rămas pe agenda oficialilor români, consolidând angajamentul nostru de a deveni parte din această comunitate globală de state, dedicată creșterii economice și prosperității durabile. Această continuitate instituțională și politică va reprezenta un pilon esențial pentru succesul procesului de aderare în anii ce vor urma, întărind locul României în peisajul internațional. Este de notat că, în 2023 și premierul Marcel Ciolacu la preluarea mandatului a declarat explicit aderarea la OCDE ca „proiect de țară””, subliniază Marius Stoian, fondatorul Club România și inițiatorul Seriei Caiete Documentare.

 La rândul său, Radu Puchiu, care a coordonat procesul național al aderării României la OCDE în 2017 apreciază consensul politic creat în jurul acestui demers, însă avertizează că acesta a fost doar primul pas al unui proces tehnic, nu politic, extrem de riguros și exigent la capătul căruia România poate aspira la o dezvoltare internă echitabilă și la o aliniere cu tendințele globale de creștere.

“Rar ai ocazia să lucrezi în mediul guvernamental la subiecte care să beneficieze de sprijin unanim. Am găsit uși deschise peste tot, de la Banca Națională la Administrația Prezidențială, de la Agențiile Guvernamentale la oameni politici care au ajutat cu cât au putut procesul. E ceva ce nu trebuie pierdut. Lecția pe care o las e următoarea: OCDE a fost și este proiectul care a unit eforturile naționale. Și este miraculos aproape ce putem face ca țară când aceste eforturi sunt conjugate. Aderarea la OCDE presupune alinierea la standardele și reglementările organizației, ceea ce poate accelera reformele interne necesare în diverse sectoare, inclusiv în justiție, economie sau protecția mediului. Fiind un proces extrem de tehnic, nu politic, este șansa României de a face acele reforme și de a lua măsurile nepopulare acum. După mine, aceasta este desprinderea finală de trecut. Un ciclu istoric încheiat, un altul care începe sub coordonatele dezvoltării”, a spus el.

Din perspectiva beneficiilor concrete pe care le oferă calitatea de membru al OCDE, Ramona Jurubiță, menționează oportunitatea atragerii de investiții străine directe, însă atrage atenția că România trebuie să aibă o abordare mai coerentă și strategică pentru dezvoltarea acestui sector, cu atât mai mult cu cât pentru unele companii, aderarea la OCDE este una dintre condiţiile necesare pentru a investi într-o anumită ţară, fiind ca o garanţie pentru standarde economice şi legislative ridicate.

Analizând cele două rapoarte economice OCDE dedicate României, publicate în 2022 și în martie 2024, Jurubiță evidențiază provocările majore pe care țara noastră trebuie să le abordeze pentru a maximiza beneficiile aderării.

“Există un nucleu de 2-3 teme comune în rapoarte, pentru fiecare din cele 4-5 direcții majore urmărite în analiză, cu mențiunea importantă că perspectivele sunt diferite: la începutul anului 2022, după cea mai dificilă perioadă a pandemiei Covid, o parte din direcțiile de acțiune urmăreau diminuarea riscurilor viitoare în situații similare, respectiv implementarea eficientă a Planului National de Redresare și Reziliență (PNRR); acum, în 2024, pe fondul tensiunilor geopolitice și mediului inflaționist din ultimii 2 ani, atenția se mută către anumite zone, respectiv: sustenabilitate fiscală (cu reformele aferente), securitate energetică și atenuarea problemelor privind mediul înconjurător”, explică Ramona Jurubiță.

Evenimentul de lansare, la care vor participa o parte dintre contributorii la volum  va avea loc joi, 31 octombrie, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Editura Club România-parte a grupului de reflecție Club România a lansat în 2018 un demers editorial unic pe piața de carte din România. Este vorba despre Seria de Caiete Documentare pe domenii strategice pentru dezvoltarea economiei și societății românești.

Până în prezent au fost lansate 9 volume cu peste 1000 de contributori și facilitatori din mediul de business, financiar, antreprenorial, academic și universitar românesc, studenți, doctoranzi, profesori români din marile universități din străinătateconsultanți din The Big Four, coordonatori care au participat la elaborarea strategiilor românești pe domenii, rețeaua de specialiști români din instituțiile și organismele internaționale-Banca Mondială, BERD, Comisia Europeană, Agenții și Autorități europene, institute de cercetare și dezvoltare, etc, experți români din mediul ONG național relevant și internațional, tineri lideri emergențiinovatori cu rezultate confirmate, antreprenorispecialiști din cadrul companiilor naționale și private pe domenii, etc.

Marca Editura Club România este deținută de Asociația The Mentoring Project, iar produsele editoriale sunt realizate în regim nonprofit si distribuite gratuit în cadrul unor evenimente de lansare, forumuri, mese rotunde, precum și prin curier la solicitarea celor interesați.

Parteneri ai Seriei Caiete Documentare Club România:

BCR, Hidroelectrica, Raiffeisen Bank, Romgaz, Lidl, CEC Bank, Renovatio, Heineken, Transelectrica, Grampet, PPC Energy, Exim Bank, KPMG, Provident, Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OX2, Roca X, Infinity Capital Investment, Concelex, BRD Asset Management, Bulboacă și Asociații

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) anunță o nouă echipă de conducere și direcțiile strategice pentru 2024-2026

Published

on

© ARPIM

În cadrul Adunării Generale din 24 octombrie, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și-a ales noul Comitet Director format din 7 membri pentru un mandat de doi ani (2024-2026), informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Direcțiile strategice ale noii echipe de conducere pentru următorii doi ani vizează poziționarea industriei farmaceutice inovatoare ca pilon esențial în modernizarea sistemului de sănătate, îmbunătățirea accesului pacienților români la inovație pentru a reduce decalajul față de standardele europene de îngrijire și tratament, și asigurarea unei contribuții active a sectorului farmaceutic la dezvoltarea competitivității economice a României.

“Sunt onorat să preiau mandatul de Președinte al ARPIM și să contribui la modernizarea sistemului de sănătate și la transformarea sectorului farmaceutic într-un pilon esențial al competitivității României la nivel regional și european. Este știut că domeniul sănătății se confruntă cu multe provocări majore precum îmbătrânirea populației și creșterea poverii bolilor cronice, însă în același timp inovația medicală are un avânt fără precedent.  Prin eficacitatea și abordările moderne, chiar în patologii grave, ea are puterea să schimbe viețile oamenilor și sănătatea publică. Împreună putem să găsim soluții pentru ca pacienții români să aibă acces la tratamentele medicale considerate standard în Europa, într-un sistem de sănătate modern și eficient. Împreună cu colegii mei din Comitetul Director al Asociației ne dorim să avem o contribuție majoră pentru ca acest deziderat să devină o realitate în anii ce vor urma”, a declarat Radu Rășinar, președinte ARPIM.

Medic și profesionist cu o vastă experiență în industria farmaceutică, în roluri de conducere la nivel național și internațional, Radu Rășinar și preşedintele în funcție al asociației Local American Working Group și unul dintre inițiatorii Hubului de Inovație în Sănătate.

Noul Comitet Director își propune ca, până în 2026, ARPIM să fie recunoscută ca un adevărat motor al inovației la nivel național și partenerul de încredere pentru toți actorii relevanți din sistemul de sănătate, transformând sectorul farmaceutic într-un pilon esențial al competitivității României la nivel regional și european.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), www.arpim.ro, a fost înființată în anul 1996, și în acest moment reprezintă 29 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente inovatoare, prezente în România.

Începând cu anul 2004, ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA – European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), organizația reprezentativă a industriei farmaceutice din Europa.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin Chemie-Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, Gilead Sciences, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Medison, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Seminar al celei mai relevante asociații de dezvoltare durabilă din Europa, organizat la București. László Borbély, președinte al ESDN: Implicarea și creativitatea pot fi motoare pentru un viitor durabil

Published

on

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României a organizat astăzi, alături de Rețeaua Europeană pentru Dezvoltare Durabilă (ESDN),  seminarul  cu tema ”Cultură durabilă, Economie circulară: Abordări interdisciplinare pentru viitor”.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, obiectivul evenimentului a fost facilitarea învățării „unul de la celălalt” prin prezentarea exemplelor de bune practici din toată Europa cu privire la modul în care guvernele implică societatea civilă și cetățenii în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, adoptate la nivelul Organizației Națiunilor Unite.

Lucrările au fost deschise de consilierul de stat László Borbély care, la finalul anului 2023, a fost ales președinte al ESDN.

”Cultura are o putere transformativă și inspirațională enormă. Gândiți-vă doar la marile personalități din România care au îmbogățit cultura mondială și care ne aduc respect în multe colțuri ale lumii, fie că vorbim de Constantin Brâncuși, George Enescu sau artiști contemporani. Am adus această temă a culturii și sustenabilității în acest seminar european cu scopul de a demonstra faptul că implicarea și creativitatea pot fi motoare pentru un viitor durabil. Pe plan intern, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a sprijinit proiecte din societatea civilă care prin intermediul multiplelor forme de artă au transmis pentru persoane de toate vârstele mesajele cheie ale sustenabilității. De asemenea, proiectul de lege pe care l-am sprijinit și prin care Ziua Națională a Sustenabilității a fost stabilită pe data de  27 octombrie, ziua inaugurării Coloanei Infinitului, ca un omagiu pentru opera lui Brâncuși și tehnica sa artistică puternic legată de principiile dezvoltării durabile”,a transmis László Borbély.

În deschiderea evenimentului au adresat discursuri de bun venit: domnul Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mihnea Drumea, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, doamna Diana- Ștefana Baciuna, secretar de stat Ministerul Culturii.

Workshop-ul se va extinde pe o perioadă de două zile și aduce împreună specialiști din 12 state europene. Cu acest prilej, România a fructificat calitatea de membru pe care o are în ESDN, prin punerea în prim plan a progreselor realizate pentru implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă.

Despre ESDN

Înființată încă din 2002, Rețeaua Europeană de Dezvoltare Durabilă (ESDN) reprezintă o asociație internațională non-profit care abordează provocările și oportunitățile legate de dezvoltare durabilă de interes public și promovează și facilitează schimbul informal de idei, cunoștințe și bune practici privind sustenabilitatea. ESDN numără în prezent peste 400 de membri și parteneri din peste 40 de țări.

Despre Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

Înființat în 2017, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României coordonează și implementează strategii pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă în conformitate cu angajamentele internaționale ale României.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

REPUBLICA MOLDOVA6 hours ago

R. Moldova atenționează că Rusia ar putea recurge la ”acțiuni perturbatoare” la secțiile de votare din străinătate în timpul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale (Die Welt)

INTERNAȚIONAL6 hours ago

Volodimir Zelenski cere din nou permisiunea Occidentului de a folosi armele cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei: Am putea lovi trupele nord-coreene în loc să așteptăm ca acestea să înceapă să atace ucrainenii

ROMÂNIA8 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță o vizită în Valencia în următoarele zile: Vom avea un centru logistic pentru a-i ajuta pe românii din Spania care au suferit în urma inundațiilor

REPUBLICA MOLDOVA9 hours ago

Nicolae Ciucă îî îndeamnă pe cetățenii R. Moldova “să apere calea pro-europeană” la turul al doilea al alegerilor prezidențiale

POLITICĂ9 hours ago

PNL și-a lansat programul de guvernare 2024-2028. Nicolae Ciucă: Viitorul economiei românești, al IMM-urilor și bunăstarea clasei de mijloc sunt pe buletinul de vot

SUA9 hours ago

Agenții de informații din SUA atrag atenția asupra imixtiunii Rusiei în campania electorală, cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale

REPUBLICA MOLDOVA11 hours ago

R. Moldova are ”potențialul, talentul și resursele necesare pentru a deveni un hub regional de inovație și dezvoltare tehnologică”, subliniază premierul Dorin Recean

SUA13 hours ago

SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari. Acesta include, printre altele, rachete Stinger și sisteme antitanc Javelin

ROMÂNIA15 hours ago

ICI București sprijină inițiativele de Open Science și alinierea cercetării românești la standardele europene, subliniază directorul general și șeful serviciului ”Cloud Computing” într-un interviu

ROMÂNIA1 day ago

Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a generalului Lucian Pahonțu, care va rămâne în funcția de director al SPP

ROMÂNIA8 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță o vizită în Valencia în următoarele zile: Vom avea un centru logistic pentru a-i ajuta pe românii din Spania care au suferit în urma inundațiilor

POLITICĂ9 hours ago

PNL și-a lansat programul de guvernare 2024-2028. Nicolae Ciucă: Viitorul economiei românești, al IMM-urilor și bunăstarea clasei de mijloc sunt pe buletinul de vot

U.E.2 days ago

Viktor Orban a sfidat din nou UE, devenind primul oaspete oficial al președintelui de extremă-dreapta al Parlamentului Austriei, în vreme ce Szijjarto susținea discurs în rusă în Belarus despre ”cooperarea eurasiatică”

ROMÂNIA3 days ago

România va avea un hub unic de cercetare în Europa, la Murighiol, care va avea un impact în dezvoltarea economică, a ecosistemului din Delta Dunării, dar și în domeniul transferului tehnologic

INTERNAȚIONAL4 days ago

Țările nordice își consolidează cooperarea împotriva crimei organizate și în ceea ce privește imigrația, fenomene legate

INTERNAȚIONAL5 days ago

NATO confirmă prezența trupelor nord-coreene în Rusia: Cooperarea militară dintre Moscova și Phenian, o amenințare pentru securitatea euro-atlantică și indo-pacifică

REPUBLICA MOLDOVA6 days ago

Dezbatere prezidențială în R. Moldova. ”Noi ne dorim să rezolvăm conflictul transnistrean pe cale paşnică”, afirmă Maia Sandu: Aproape 80% din exporturile din această regiune merg astăzi în UE

REPUBLICA MOLDOVA6 days ago

Alegeri prezidențiale în R. Moldova: Maia Sandu califică drept ”ofensă la adresa României” afirmația contracandidatului său conform căreia R. Moldova nu a realizat cu țara noastră ”niciun proiect” care să o apropie de UE

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Victor Negrescu, negociator-șef pentru bugetul UE pentru 2025, le-a prezentat eurodeputaților prioritățile în cadrul negocierilor cu țările membre: Trebuie să le arătăm cetățenilor europeni că suntem alături de ei

COMUNICATE DE PRESĂ2 weeks ago

PPC marchează extinderea la nivel regional prin conferința intitulată ”Dezvoltarea Moldovei – proiectul – cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României”, organizată în parteneriat cu BNR

Trending