Eurodeputatul Marine Le Pen riscă să rămână fără imunitate parlamentară. Membrii Comisiei Pentru Afaceri Juridice a PE au votat în favoarea ridicării acesteia

Membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European au votat în favoarea ridicării imunității parlamentare a candidatului francez de extremă-dreapta Marine Le Pen pentru că postat pe Twitter fotografii în care erau evidențiate acte violente comise de ISIS, potrivit Reuters, informează Politico Europe.

Foto: Facebook

Le Pen a postat fotografii cu execuții ISIS în anul 2015, ca formă de răspuns la acuzațiile conform cărora partidul Frontul Național seamănă cu gruparea teroristă.

Votul exrcitat în Comisia pentru Afaceri Juridice va trebui să fie sprijinit de întreg Parlamentul European înainte ca acesta să intre în vigoare și să aibă efect.

La începutul acestei luni, Marine Le Pen a refuziat să restituie 300.000 de euro după ce aceasta a fost acuzată că a folosit banii europeni pentru a plăti membrii partidului său.

Se așteaptă ca Marine Le Pen să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale care vor avea loc în primăvară, dar să-l piardă pe cel de-al doilea. Până acum, sondajele arată că acuzațiile aduse de Parlamentul European au avut efecte reduse asupra popularității sale.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.