Connect with us

Mircea Hava

Eurodeputatul Mircea Hava: Grupul PPE militează în următorii 5 ani pentru o Europă puternică economic și capabilă să furnizeze securitate

Published

on

© Mirca Hava - Facebook

Europarlamentarul PNL, Mircea Hava, a participat la reuniunea Grupului Popularilor Europeni din Portugalia, care a stabilit liniile de urmat în următorii cinci ani, ținând cont de prioritățile cetățenilor europeni. 

„Cred într-o Europă capabilă să se apere și să-și apere oamenii, iar pentru asta e nevoie de decizii clare în materie de strategie militară, de crearea unei armate unice europene, profesionistă și capabilă să colaboreze sinergic cu NATO dar și să ajungă în 24 de ore oriunde e nevoie de ea în UE. Dacă luăm, spre exemplu, doar conflictul din Ucraina, e clar că trebuie să ne facem și luntre și punte pentru a ne asigura securitatea la nivelul fiecărei țări din UE și să sprijinim, fără ezitări, o NATO extinsă”, a transmis europarlamentarul într-un mesaj pe pagina de Facebook. 

a
Potrivit acestuia, mesajul PPE, de la această întâlnire a grupului, pentru următorii 5 ani în Parlamentul European, „e simplu și tranșant: o Europă puternică economic, sigură pentru cetățeni și capabilă să furnizeze securitate.”

„Cred într-o Europă prosperă, capabilă să se autosusțină economic 100% dar care să rămână același jucător esențial în piața globală. O Europă care să își protejeze și promoveze companiile, să le faciliteze accesul la resurse și să genereze astfel o viață mai bună pentru fiecare cetățean european. Un accent special cred că trebuie pus pe zona agriculturii UE, pentru că, indiferent de ce se va întâmpla în viitor, ei sunt seva și legătura noastră cu pământul, din Bulgaria până în Spania. Unde nu-i pâine, circul nu-și are locul”, a conchis Mircea Hava în mesajul său.

Mircea Hava

Eurodeputatul Mircea Hava atenționează: A fi mai ”verde” nu trebuie să fie plătit cu prețul unui faliment al Europei

Published

on

© Mircea Hava - Facebook

Eurodeputatul Mircea Hava, prezent la un summit în Belgia dedicat declinului industriei europene, a tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea dramatică a competitivității companiilor de pe teritoriul UE. Acesta a mai subliniat că țintele de neutralitate climatică trebuie să rămână un deziderat doar dacă economiile naționale nu își transformă cetățenii în șomeri. 

Potrivit europarlamentarului, scăderea dramatică a competitivității companiilor de pe teritoriul UE, în comparație cu cele din China și Statele Unite ale Americii, ar trebui să fie „cap de listă în agenda liderilor Uniunii, pentru a salva continental de la un faliment care-și arată, tot mai mult și fața și colții.”

„Readuc în atenție țintele de neutralitate climatică și sunt convins că ele pot rămâne un deziderat, numai în condițiile în care nu pulverizează economiile naționale și nu transformă cetățenii europeni de azi în șomerii de mâine”, a transmis Mircea Hava. 

De asemenea, liberalul reamintește că a fi mai „verde” nu trebuie să fie plătit cu prețul unui faliment al Europei, sau cu „atitudinea de a ne așeza, cuminți-intenționat, la coada prosperității, în urma Chinei și SUA.”


Mircea Hava susține că e nevoie de o reacție rapidă și de măsuri ferme: ajutoare de stat pentru imdustriile strategice, subventii publice și fiscalitate diminuată: „Dacă tot pomenim de subvenții, una dintre nedreptățile momentului are efecte asupra fermierilor. E din alt film să vorbim de terenuri de lăsat parloaga, înainte de a mări sumele de bani pentru agriculori. Combaterea evaziunii și chibzuială în cheltuirea fondurilor UE”, a mai adăugat acesta.

„A sta și aștepta cu mâna întinsă către China și Statele Unite, a depinde de importurile lor, e o abordare șubredă, care va genera pentru UE probleme grave de ordin economic și social pe termen nedeterminat”, a conchis Mircea Hava.

Continue Reading

Mircea Hava

Mircea Hava: Piața energetică, la nivelul UE, trebuie reglementată astfel încât să nu existe facturi dublate sau triplate peste noapte

Published

on

© Mircea Hava/Facebook

Piața energetică, la nivelul UE, trebuie reglementată astfel încât să nu existe facturi dublate sau triplate peste noapte, afirmă eurodeputatul Mircea Hava (PNL, PPE), în contextul acordului de la Bruxelles asupra reformei pieței de electricitate a Uniunii.

Parlamentul European, împreună cu statele membre, au convenit asupra unui proiect revizuit al pieței de energie electrică din UE. Noile reglementări garantează atât faptul că nu va fi introdus niciun plafon artificial, dar mai ales faptul că fluctuațiile pe termen scurt ale pieței nu se vor regăsi în facturile consumatorilor.

„Ultimii ani au arătat o piață a energiei electrice care a reacționat la orice incident ori situație geopolitică, existând nu de puține ori fluctuații ale prețurilor practicate. Toate aceste fluctuații au făcut ca piața de energie electrică să genereze profituri extrem de mari însă, totodată, să apară situații în care, de la o lună la alta, prețurile să se tripleze. Noul proiect revizuit, care poartă amprenta PPE, va elimina astfel de situații și va crea un cadru în care piața de energie electrică să fie mai stabilă și predictibilă, consumatorii urmând să aibă acces la electricitate mai ieftină și mai puțin poluantă”, scrie Mircea Hava.

Acordul convenit în urmă cu o săptămână trebuie confirmat de Consiliu și Parlamentul Europeană, adaugă eurodeputatul, subliniind că „odată îndeplinite aceste condiții urmând să avem o piață energetică mai stabilă, mai competitivă, mai atractivă pentru investitori, cu un accent mai mare pe energii regenerabile și, implicit, cu costuri mai mici pentru consumatori”.

Continue Reading

Mircea Hava

Eurodeputatul Mircea Hava: Viitorul UE este unul în care granițele interne sunt nimic mai mult decât linii pe o hartă

Published

on

© Mircea Hava/ Facebook

Europarlamentarul Mircea Hava susține că „viitorul Uniunii Europene este unul în care granițele interne sunt nimic mai mult decât linii pe o hartă, iar vămile nu mai există între statele membre”, în contextul în care nu s-a ajuns la un acord în privința inițiativei IMERA – Internal Market Emergency and Resilience Act, care își propune să asigure și să întărească libera circulație a cetățenilor, precum și a bunurilor necesare în situații de urgență.

„Uniunea Europeană trebuie să depășească ideea unor limitări protecționiste, invocate de unele state membre. Trebuie să înțelegem că suntem, cu toții, parte a unei mari familii, iar libera circulație a bunurilor și persoanelor trebuie să devină normalitate. Orice formalități birocratice, care îngreunează libera circulație în cazul situațiilor de urgență, trebuie să dispară”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook. 

De asemenea, oficialul european a informat că în cadrul ultimelor întâlniri între reprezentanții Parlamentului European și ai statelor membre nu s-a ajuns la un acord în privința acestei inițiative, una extrem de importantă pentru tot ce înseamnă acces la bunuri, servicii și specialiști în situații de criză și urgență.

„E regretabil că n-am învățat lecțiile pandemiei și nu reușim să cădem de acord asupra faptului că bunuri esențiale în situații de urgență, ori personal calificat, să poată avea o libertate de mișcare neîngrădită de vămi, atunci când există circumstanțe extraordinare, situații de urgență”, a mai adăugat acesta.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
U.E.7 minutes ago

De la Berlin, Macron salută “votul istoric” al Bundestagului privind investițiile în apărare: “O veste bună pentru Germania și o veste bună pentru Europa”

PARLAMENTUL EUROPEAN10 minutes ago

Gabriela Firea a organizat în Parlamentul European o dezbatere privind egalitatea de gen la nivelul UE: Nu vrem să lăsăm generațiilor viitoare un sistem injust

INTERNAȚIONAL32 minutes ago

Macron, Scholz și Starmer salută “progresul lui Trump către o încetare a focului”, dar cer ca Ucraina să fie la masa discuțiilor: Ucraina poate conta pe Europa. Nu vom dezamăgi Kievul

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE51 minutes ago

”România, pe drumul cel bun către OCDE. Obiectivul aderării în 2026 poate fi atins”, subliniază secretarul de stat Luca Niculescu

INTERNAȚIONAL10 hours ago

Zelenski acceptă armistițiul de 30 zile convenit de Trump cu Putin, dar apreciază că este “corect să știm în detaliu ce au oferit rușii americanilor sau ce au oferit americanii rușilor”

RUSIA13 hours ago

Kremlin: Putin a cerut, în discuția cu Trump, oprirea înarmării forțelor ucrainene și furnizării de informații către Kiev pentru un armistițiu complet

COMISIA EUROPEANA13 hours ago

Afirmând “apusul epocii beneficiilor păcii” și “o nouă ordine globală până în 2030”, Ursula von der Leyen propune strategia “Readiness 2030”: Pentru a evita războiul, Europa trebuie să se pregătească pentru război

RUSIA13 hours ago

Casa Albă: Trump și Putin au convenit că drumul către pace începe cu încetarea focului privind infrastructura energetică și demararea imediată a negocierilor pentru încetarea completă a focului

CONSILIUL EUROPEAN14 hours ago

O bază franceză, în apropiere de Germania și care a găzduit militari americani în Primul Război Mondial, va fi dotată cu avioane de luptă cu focoase nucleare hipersonice până în 2035, anunță Macron

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE15 hours ago

”Menținerea unui contact constant cu Secretariatul OCDE, esențială pentru atingerea obiectivului strategic al aderării României la OCDE”, subliniază Corina Crețu

INTERNAȚIONAL2 days ago

OCDE anticipează o încetinire a creșterii economice globale în contextul tensiunilor tarifare: Este esențial să se mențină piețele deschise și un sistem comercial internațional bazat pe norme

CONSILIUL UE2 days ago

Înaltul Reprezentant al UE se îndoiește de intenția Rusiei de a face pace în Ucraina: Condițiile prezentate ridică un mare semn de întrebare

MAREA BRITANIE4 days ago

Planurile “coaliției de voință” pentru un acord de pace în Ucraina trec la “faza operațională”, anunță Starmer: Putin și Rusia să lase “armele să tacă în Ucraina”

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

INTERNAȚIONAL5 days ago

Zelenski denunță manipularea Rusiei privind un armistițiu: Lui Putin îi este teamă să îi spună direct lui Trump că dorește să continue acest război

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 days ago

Extremismul și populismul nu aduc bani și nu construiesc spitale, subliniază vicepreședintele PE Victor Negrescu, prezentând eforturile depuse pentru a aduce mai multe fonduri UE în România

COMUNICATE DE PRESĂ1 week ago

Președintele Consiliului Județean Cluj, după sosirea celor 34 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri de redresare: Facilitează accesul tinerilor la școală, asigurându-le dreptul la educație

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII2 weeks ago

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, subliniază importanța parteneriatelor pentru a răspunde nevoii universale de acces echitabil la servicii medicale: Provocările în acest domeniu nu cunosc granițe

CONSILIUL EUROPEAN2 weeks ago

Ilie Bolojan: Semnarea acordului SUA-Ucraina privind mineralele, o “bază bună” pentru dialog transatlantic aprofundat către o soluție de pace

NATO2 weeks ago

Nu putem vorbi de securitate la Marea Neagră fără Turcia, afirmă Ilie Bolojan într-un semnal al susținerii României pentru rolul Turciei în securitatea europeană

Trending