Connect with us

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE): Șansa României de a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) este periclitată de campania de denigrare lansată de angajații EMA

Published

on

Dosarul României de candidatură privind găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente a fost unul dintre cele mai apreciate în rândul reprezentanților Comisiei Europene, conform evaluării oficiale publicată în 30 septembrie, însă Comisia a omis să puncteze o serie de avantaje oferite de România, cum ar fi cele legate de educația gratuită, de facilitățile clădirii de birouri, de existența unui plan la nivel național pentru relocare, și nu numai, transmite europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE), într-o postare pe Facebook.

Sursă foto: Facebook.com/ Daniel Buda

”​Dosarul României de candidatură la EMA a fost unul dintre cele mai apreciate în rândul reprezentanților Comisiei Europene, conform evaluării oficiale publicată în 30 septembrie. Totuși, dosarul putea fi apreciat într-o măsură mult mai ridicată dacă s-ar fi luat în considerare toate punctele forte specificate în candidatura României. Comisia a omis să puncteze o serie de avantaje oferite de România, cum ar fi cele legate de educația gratuită, de facilitățile clădirii de birouri, de existența unui plan la nivel național pentru relocare, și nu numai”, a scris eurodeputatul român pe Facebook.

Angajații EMA au denigrat imaginea României, publicând sondaje efectuate la inițiativă proprie, susține europarlamentarul, care anunță că va cere Comisiei Europene ”explicații” cu privire la modul defectuos în care s-a realizat evaluarea candidaturii României în prima etapă, dar și clarificări referitoare la modul în care influențează angajații EMA procesul de alegere a statului gazdă pentru EMA.

”​După mai mult de trei săptămâni, Comisia a trimis un răspuns oficial în care a recunoscut erorile intervenite în evaluarea dosarului României, specificând faptul că au fost omise o serie de beneficii care ar fi putut crește și mai mult șansele României. Din păcate, în tot acest timp, statele membre și-au creionat o viziune deformată asupra realității din România pe baza evaluării inițiale realizate de Comisie, dar și pe baza punctelor de vedere emise de angajații EMA. Aparent, angajații Agenției Europeană pentru Medicamente își canalizează energia pentru a denigra România, folosindu-se de funcția pe care o au pentru a influența opinia publică. Angajații EMA nu au primit mandat pentru a publica diferite evaluări și sondaje elaborate la inițiativă proprie prin care au ales să își exprime punctul de vedere personal. Nu contestă nimeni dreptul indivizilor la libertatea de exprimare, respectiv la libertatea de opinii. Însă, în momentul în care activezi în cadrul unei instituții europene este esențial să îți respecți mandatul, să dai dovadă de obiectivitate și să prioritezi întotdeauna interesul comun al Uniunii, nu interesul personal.
​În baza procedurilor parlamentare de care dispun, voi solicita Comisiei Europene explicații cu privire la modalitatea defectuasă în care s-a realizat evaluarea candidaturii României în prima etapă, dar și clarificări referitoare la modul în care influențează angajații EMA procesul de alegere a statului gazdă pentru EMA, precum și măsurile pe care le va lua Comisia pentru a remedia situația actuală”, mai scrie Daniel Buda. 

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda: Comisia Europeană sprijină apicultorii europeni printr-o creștere substanțială a subvențiilor. Finanțarea suplimentară va favoriza creșterea calitativă a produselor apicole

Published

on

Apicultorii vor beneficia de o creștere substanțială a fondurilor alocate pentru sectorul apicol în urmptorii trei ani, de aproximativ 120 de milioane de euro, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Sectorul apicol este vital pentru UE și contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea societății, atât ecologic, prin menținerea echilibrului ecologic și a biodiversității, cât și economic, cu aproximativ 14.2 miliarde de euro pe an. Sectorul apicol face parte integrantă din agricultura europeană, fiind sursa principală sau una dintre sursele adiționale de venit pentru peste 620.000 de cetățeni ai Uniunii Europene. România este una dintre principalele țări producătoare de miere, împreună cu Spania și Ungaria”, a mai spus acesta.

Europarlamentarul Daniel Buda a mai punctat importanța pe care o au albinele la înmulțirea plantelor cultivate și sălbatice, conservând biodiversitatea în Europa și în lume.

”Rolul albinelor este extrem de important deoarece acestea contribuie la înmulțirea multor plante cultivate și sălbatice, ceea ce asigură gratuit producția alimentară și securitatea alimentară, iar în același timp, conservă biodiversitatea în Europa și în lume. Finanțarea suplimentară a acestui sector va favoriza creșterea calitativă a produselor apicole, îmbunătățirea indicatorilor de producție și de asemenea, va avea un impact pozitiv în ceea ce privește eforturile de stoparea a dispariției polenizatorilor”, a conchis Daniel Buda.

Sprijinul UE, dublat de contribuţiile statelor membre, se va aplica programelor naţionale de apicultură în perioada 1 august 2019 – 31 iulie 2022. Programele sunt destinate îmbunătăţirii condiţiilor din sectorul apicol şi comercializarea produselor.

Printre măsuri se află pregătirea apicultorilor, sprijinirea lor pentru a începe o afacere în acest sector, lupta împotriva paraziţilor care afectează stupii, îmbunătăţirea calităţii mierii. În 2018, erau peste 600.000 de apicultori în UE, care deţineau peste 17.5 milioane de stupi.

Continue Reading

Daniel Buda

Eurodeputatul PNL Daniel Buda, despre participarea celor 763 de tineri români în programul DiscoverEU: Vor avea șansa să se conecteze la Europa și să experimenteze ce înseamnă ,,unitatea în diversitate”

Published

on

Inițiativa DiscoverEU, program inițiat de eurodeputații PNL din grupul PPE, oferă șansa a 763 de tineri români să se conecteze la ceea ce se întamplă în Europa și să experiementeze însemnătatea mottoul Uniunii Europene ,,Unitate în diversitate”, transmite europarlamentarul PNL Daniel Buda, pe pagina sa de Facebook. 

,,Prin intermediului programului DiscoverEU, inițiat de europarlamentarii PNL din grupul PPE, 763 de români în vârstă de 18 ani au primit un permis de călătorie DiscoverEU. Ei vor avea posibilitatea de a călători maximum 30 de zile între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020”, scrie Daniel Buda.

Acesta precizează că tinerii vor avea posibilitatea de a experimenta în practică mottoul Uniunii Europene ”Unitate în diversitate”, care se reflectă puternic în inițiativele Parlamentului European de a promova deschiderea către culturile, tradițiile și limbile atât de diverse ale continentului nostru în rândul tinerilor, dar nu numai.

,,Am speranța ca în urma acestor tipuri de inițiative, fiecare cetățean al Uniunii Europene să fie mai puternic conectat la tot ce se întâmplă pe continentul nostru, iar atunci când este întrebat de unde provine, să răspundă că este european, iar apoi să menționeze țara de origine. Fiecare dintre noi suntem în primul rând cetățeni europeni și trebuie să ne cunoaștem mai bine cultura, valorile, principiile de viață pentru a putea rămâne mereu uniți în diversitate!”, transmite eurodeputatul liberal.

Cea de-a treia rundă a inițiativei DiscoverEU a atras cereri din partea a aproximativ 95 000 de tineri din toate statele membre ale UE. Înscrierile au avut loc pe parcursul a două săptămâni și s-au încheiat la 16 mai 2019. Circa 20 000 de tineri au fost selectați pe baza criteriilor de atribuire și ținând seama de cota stabilită pentru fiecare stat membru al UE. Pe lângă permisul de călătorie, participanții vor primi sprijin tehnic și informații cu privire la diverse aspecte, cum ar fi metodele sustenabile de călătorie și rolul de ambasador al inițiativei DiscoverEU. În această calitate, participanții vor fi invitați să își împărtășească experiențele, fie pe platformele de comunicare socială (Instagram, Facebook și Twitter), fie printr-o prezentare susținută în cadrul școlii sau al comunității locale. De asemenea, vor putea să intre în contact unii cu alții și să își împărtășească experiența pe rețelele sociale.

Citiți și

DiscoverEU: 763 de tineri din România vor beneficia de permise gratuite timp de 30 zile pentru a vizita Uniunea Europeană

Dat fiind interesul manifestat față de inițiativa DiscoverEU, Comisia depune eforturi pentru a o îmbunătăți, bazându-se pe sugestiile primite din partea tinerilor și a altor părți interesante relevante. Astfel, în mai 2018, Comisia a propus alocarea sumei de 700 de milioane euro pentru DiscoverEU ca parte din viitorul program Erasmus în cadrul următorului buget pe termen lung pentru perioada 2021-2027. În cazul în care Parlamentul European și Consiliul aprobă această sumă, un număr suplimentar de 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 ani ar avea posibilitatea de a călători în cursul următorilor șapte ani.

Continue Reading

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda: Republica Moldova va avea un parcurs pro-european, cu Maia Sandu și Andrei Năstase la conducerea Guvernului

Published

on

@multimedia.europarl.europa.eu

Într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, eurodeputatul liberal, Daniel Buda, susține că „Republica Moldova va avea un parcurs pro-european, cu Maia Sandu și Andrei Năstase în fruntea Guvernului!”

„Îi felicit pe liderii blocului ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu și Andrei Năstase care ieri, în plenul Parlamentului, au fost aleși premier respectiv vicepremier, dar și pe întreaga lor echipă executivă care formează noul cabinet guvernamental al țării vecine.”

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desemnat-o sâmbătă pe Maia Sandu, la funcția de prim-ministru după ce deputații din blocul ACUM, alături de cei din PSRM, au votat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului.

Citiți și: Invocând o victorie împotriva ”fricii, mafiei, nedreptății”, premierul desemnat Maia Sandu anunță trei priorități ale Guvernului: eliberarea statului din captivitate, scoaterea țării din izolarea internațională și relansarea dezvoltării economice

Liberalul a subliniat că „acesta este un moment crucial pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova, fiind singura soluție pentru ca cetățenii să scape din ghearele forțelor rusofile care au pus stăpânire peste țară, într-un mod abuziv și violent.”

Daniel Buda sfătuiește noul Guvern să își mentină această atitudine, „forțele de dreapta care s-au coagulat în jurul doamnei Maia Sandu și a domnului Andrei Năstase trebuie să rămână unite în acest moment și să lupte cu toate armele legale și constituționale astfel încât noul cabinet să fie recunoscut de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.”

Totodată, „instituțiile europene trebuie să reacționeze de urgență la orice eventuală nedreptate care va afecta democrația și statul de drept din Republica Moldova cât și parcursul european al țării vecine. ”, adaugă acesta.

În acest context și România are datoria să oprească încercarea Rusiei de a confisca pacea și stabilitatea din Republica Moldova, potrivit eurodeputatul Daniel Buda.

În mandatul legislaturii trecute, în calitate de eurodeputat, dar și de coraportor, Daniel Buda a participt la o serie de rapoarte care au vizat inclusiv schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi UE iar adevărata dezvoltare a ţării vecine poate fi realizată doar alături de România şi în Uniunea Europeană. 

În mesajul său, conchide cu felicitări la adresa noului Guvern.

 

Continue Reading

Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending