Connect with us

U.E.

EUvsDiSiNFO prezintă eforturile Kremlinului de reciclare a propagandei anti-occidentale și anti-Ucraina cu prilejul Zilei Victoriei

Published

on

© EEAS/EUvsDiSiNFO

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE), prin intermediul proiectului EUvsDiSiNFO, prezintă, într-o scurtă analiză, practicile de dezinformare și de răspândire a știrilor false folosite de Kremlin pentru reciclarea propagandei anti-occidentale și anti-Ucraina, pentru a arăta, cu prilejul Zilei Victoriei în Europa, că Rusia este victima operațiunilor vestice de destabilizare și personajul pozitiv din războiul cu neonaziștii ucraineni. 

Săptămâna trecută, comunitatea internațională a comemorat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, sărbătorind Ziua Victoriei în Europa la 8 mai, marcând cea de-a 77-a aniversare a victoriei Aliaților asupra naziștilor și a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial în Europa. Cu toate acestea, Kremlinul își concentrează spectacolul victoriei pe o altă dată, 9 mai.

În acest an, datorită în mare parte războiului Rusiei împotriva Ucrainei, lansat la 24 februarie, ecosistemul de dezinformare pro-Kremlin a fost plin de narațiuni înșelătoare și minciuni sfruntate despre „operațiunea militară specială” în curs de desfășurare în Ucraina. În timp ce majoritatea mass-mediei și a agențiilor de știri de renume au făcut previziuni cu privire la eventualul conținut al discursului lui Putin de Ziua Victoriei, agențiile de dezinformare controlate de statul rus au profitat de ocazie pentru a acuza Vestul de panică și „rusofobie”.

În special, în zilele premergătoare datei de 9 mai, probabil simțind absurditatea copleșitoare a prezentării debaclei militare rusești din Ucraina ca fiind un succes, dezinformatorii Kremlinului au depus eforturi pentru a distanța parada de „Ziua Victoriei” de evenimentele din Ucraina. Astfel, atunci când Putin și-a rostit discursul, nu a fost surprinzător faptul că notele de celebrare a „victoriilor” din Ucraina nu se găseau nicăieri. În schimb, discursul lipsit de strălucire și sub așteptări a reciclat în mare parte binecunoscutele metafore de dezinformare ale Kremlinului, reluând discursul odios al lui Putin din 24 februarie.

La momentul oportun, a fost lansată o alarmă cu privire la faptul că Ucraina se pregătește să invadeze teritoriul Donbasului și chiar Rusia. Apoi a urmat reciclarea acuzațiilor potrivit cărora Ucraina ar fi comis un genocid și ar fi atacat civilii din Donbas. Afirmațiile absurde privind presupusa „monstruozitate” a Ucrainei au fost juxtapuse în mod convenabil cu afirmațiile sincer absurde că Rusia dorește doar pace. Bineînțeles, nicio diatribă a lui Putin despre Ucraina nu ar putea fi completă fără motivul preferat de dezinformare al Kremlinului – Occidentul se folosește de Ucraina pentru a păta gloria Rusiei.

Cu toate acestea, au existat câteva unghiuri noi de dezinformare în narațiunea falsă a Kremlinului cu privire la Ucraina. Cel mai demn de remarcat este faptul că Putin a caracterizat fără rușine „operațiunea militară specială” din Ucraina ca fiind continuarea Marelui Război Patriotic, susținând practic că Rusia încă se luptă cu naziștii din al Doilea Război Mondial. Obsesia Kremlinului de a lupta împotriva naziștilor a fost apoi oferită cu ușurință ca motiv pentru un atac preventiv asupra Ucrainei.

Tratează-i pe ceilalți așa cum ai vrea ca ei să te trateze pe tine

În timp ce reportajul din 9 mai a dominat în general ecosistemul dezinformării controlate de statul rus în ultima săptămână, acesta nu a fost singurul obiectiv al propagandiștilor pro-Kremlin. Putin poate încerca să invoce respectul față de „valorile tradiționale”, dar, într-o pervertire grotescă a regulii de aur „Tratează-i pe ceilalți așa cum ai vrea ca ei să te trateze pe tine” (Luca 6:31), încercările Kremlinului de a transfera vina pentru crimele sale din Ucraina sunt aproape complete. În încercarea de a distrage atenția lumii de la atrocitățile pe care Rusia le-a comis în teritoriile ocupate din Ucraina, posturile de dezinformare pro-Kremlin au acuzat fără rușine Ucraina de crime împotriva umanității.

Urmând tactica de a proiecta asupra altora fărădelegile Rusiei, actorii pro-Kremlin care se ocupă de dezinformare au continuat să lanseze acuzații nefondate la adresa Occidentului pentru că se folosește de Ucraina pentru a destabiliza securitatea globală. Destul de ciudat, aceiași agenți de dezinformare care își amenință publicul cu „Occidentul atotputernic” care caută să distrugă Rusia fac, de asemenea, afirmații potrivit cărora ajutorul acordat de Occident Ucrainei este inutil. Se pare că vor să aibă și prăjitura și să o și mănânce.

Cea mai recentă țintă a jocului Kremlinului de a transfera vina și de a dezavua operațiunile cu steaguri false care ar fi fost organizate împotriva Rusiei a fost Republica Moldova. Dezinformarea a variat de la alimentarea temerilor și a panicii cu privire la atacurile din apropierea marelui depozit de muniții din Transnistria, la prezentarea sprijinului financiar acordat de UE Moldovei ca finanțare pentru „propaganda antirusească”, până la acuzația Occidentului de militarizare a Moldovei pentru a o antrena în războiul din Ucraina. Niciuna dintre aceste afirmații de dezinformare nu este susținută de fapte, dar toate se încadrează perfect în manualul de dezinformare al Kremlinului folosit în alte părți.

Un nou nivel de absurditate

În ultima vreme, actorii care se ocupă cu dezinformarea și propaganda rusă par să se fi aruncat cu capul înainte în „adâncul unui bazin de absurditate”. Acuzațiile false privind comploturi occidentale clandestine, asemănătoare cu cele ale personajelor negative din James Bond, pentru dezvoltarea de arme biologice în laboratoare secrete din Ucraina pălesc în comparație cu cele mai recente afirmații potrivit cărora Ucraina își datorează succesul pe câmpul de luptă unor ritualuri de magie neagră. Și acest lucru nu se șoptește în unele colțuri întunecate ale canalelor Telegram subterane dedicate conspirațiilor. Acestea sunt propagate de marile posturi rusești, precum Ria Novosti, și susținute activ de „gânditorul” rus Aleksandr Dugin. Din nou, nu este prima dată când Rusia pretinde că este blocată într-o luptă epică între lumină și întuneric, înfruntându-l pe Satana însuși în Ucraina.

Această luptă este poate cel mai bine exemplificată de descrierea bătăliei de la Azovstal, în care posturile de dezinformare pro-Kremlin i-au acuzat pe apărătorii uzinei siderurgice că au folosit civili ca scuturi umane sau că i-au ținut pe civili în uzină cu forța și le-au refuzat accesul la coridoarele de evacuare. Pe scurt, tot ceea ce înseamnă „Azov” este în mod clar opera Satanei sau, interschimbabil, a naziștilor, care, potrivit punctelor de propagandă ale Kremlinului, caută orice ocazie pentru a trage asupra civililor neștiutori din Ucraina. Realitatea, însă, este că forțele rusești de asalt perturbă coridoarele de evacuare a civililor, interzicând accesul la ajutorul umanitar și bombardând fără discernământ zonele rezidențiale din întreaga Ucraină.

Ultima absurditate este afirmația că Ucraina, ajutată de Occident, caută să prelungească războiul. Orice țară care luptă cu atâta curaj și suportă sacrificiile cu atâta solemnitate ca Ucraina ar fi prima care ar saluta revenirea păcii, cu condiția ca forțele agresoare ale Rusiei să se întoarcă de unde au venit. Cu toate acestea, în lumea oglinzilor întortocheate ale propagandei Kremlinului, are sens în totalitate să învinovățească Ucraina pentru că prelungește războiul pe care Rusia l-a început, în timp ce se consolidează un război pe termen lung, crezând în continuare, cu răutate și în mod greșit, că spiritul Ucrainei poate fi înfrânt.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

ROMÂNIA

De la Sofia, Nicolae Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaz: Țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

Published

on

© Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că România are cantitățile necesare de gaz, iar țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului, informează comunicatul oficial

Prim-ministrul a avut sâmbătă, 1 octombrie, o vizită la Sofia, în contextul participării la ceremonia de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Evenimentul, găzduit de președintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost marcat de o reprezentare la nivel înalt consistentă a statelor din regiune, precum și de participarea  președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.  

„Am participat la ceremonia de inaugurare a interconectorului Grecia-Bulgaria, activitate care s-a desfășurat la Sofia, în prezența președintelui Bulgariei, a președintelui Comisiei Europene și a celorlalți președinți și premieri din Azerbaidjan, Grecia, Serbia și Macedonia de Nord. Este o activitate pe care o așteptam de mult timp, pentru că operaționalizarea acestui interconector, practic, pune în valoare demersurile pe care le-am făcut pentru identificarea de noi surse de energie și, desigur, pentru diversificarea rețelelor de transport a gazelor, astfel încât Coridorul Sudic să poată asigura conectivitatea proiectului pe care noi l-am demarat și l-am pus în aplicare odată cu Bulgaria, Ungaria și Austria – vorbim de proiectul BRUA”, a spus Ciucă, într-o declaraţie acordată presei la sediul Ambasadei României la Sofia.

Potrivit premierului, prin acest interconector se realizează punerea în valoare a proiectului BRUA și, totodată, „ne ajută să sprijinim Republica Moldova și Ucraina prin cantitățile de gaz care pot fi transportate prin acest coridor”.

El a precizat că în întâlnirile bilaterale pe care le-a avut cu președintele Bulgariei, a discutat despre demersurile pe care le pot face împreună, astfel încât să poată mări capacitatea de tranzit a gazelor.

„Împreună am ajuns la concluzia că este nevoie ca societățile naționale de transport de gaz să poată să conlucreze mai bine și să folosească fondurile europene. Sporirea capacității de transport de gaz nu este doar în beneficiul țărilor noastre, ci este în beneficiul tuturor țărilor din regiune și, astfel, asigurăm o capacitate de transport mai mare pentru Europa Centrală”, a continuat Nicolae Ciucă. 

Mai mult, premierul a a discutat cu președintele Bulgariei despre proiectele pentru asigurarea navigabilității pe Dunăre, despre proiectul Fast Danube și despre proiectul prin care ministere de transport din România și Bulgaria s-au angajat să realizeze o nouă construcție peste Dunăre, fiind vorba despre al doilea pod Giurgiu-Ruse. 

 „Totodată, sunt o serie întreagă de alte oportunități în relațiile bilaterale dintre țările noastre. Am subliniat cât se poate de clar că relațiile comerciale au ajuns la o sumă consistentă, aproximativ 6,5 miliarde, crescând până în acest moment cu 30% față de anul trecut. Sunt, de asemenea, de menționat elementele, concluziile în urma întâlnirii bilaterale cu președintele Azerbaidjanului. Am primit asigurări că există cantitățile de gaze necesare pentru a putea să asigurăm cantitățile necesare pentru această iarnă”, a adăugat șeful Executivului. 

De asemenea, Nicolae Ciucă a amintit că există și o serie de proiecte pe care România și Azerbaidjan le au în vedere în ceea ce privește tranziția către energie verde și a precizat că există un interes pentru accentuarea relațiilor bilaterale în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte de petrochimie, ținând cont că Azerbaidjanul are atât resurse, cât și o serie de investiții pe care vrea să le facă în țara noastră.

„Cu premierul Mitsotakis am discutat aspectele legate de operaționalizarea acestui Interconector și de posibilitatea ca în viitor să putem să fim beneficiarii transportului de LNG și descărcarea lui în terminalele din nordul Greciei. Vorbim de terminalul de la Alexandroupolis și există foarte mare disponibilitate astfel încât să putem să beneficiem și de acest suport tehnic. Ca atare, în acest moment pot să dau asigurări că avem cantitățile necesare de gaz, iar țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului”, a conchis prim-ministrul. 

În discursul susținut la Sofia cu ocazia inaugurării interconectorului de gaze naturale dintre Grecia și Bulgaria, Nicolae Ciucă a declarat că  România este pregătită să-și joace rolul de partener de încredere în asigurarea securității energetice a Europei, în timp ce UE trebuie să își reducă într-un ritm mai rapid dependența de combustibili fosili din Rusia

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte la Sofia pe premierul Nicolae Ciucă fac parte ministrul Energiei, Virgil Popescu, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, şi directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu. De altfel, în ajunul evenimentului, Transgaz și operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, Ungaria și Slovacia au propus o inițiativă pentru a livra până la 5 miliarde de metri cubi de gaze anual către Europa de Est, Centrală și de Vest prin îmbunătățirea infrastructurilor existente.

România a pledat intens în ultima jumătate de an în convorbirile și întrunirile cu autoritățile de la Sofia și Atena pentru ca acest gazoduct între Bulgaria și Grecia să fie finalizat și inaugurat, urmând să transporte gaze din Azerbaidjan pe axa coridorului sudic de gaze, prin conducta Caucazului de Sud, conducta Trans-anatoliană din Turcia și conducta Trans-adriatică care traversează Grecia, Albania, având ca destinație Italia, pe coasta Mării Adriatice. În același timp, Grecia continuă construcția terminalului de gaz natural lichefiat de Alexandroupolis care ar putea fi transportat prin interconectorul cu Bulgaria.

Mai mult, Bucureștiul a intensificat contactele politice și diplomatice cu Azerbaidjanul, țară care va furniza gaze prin intermediul acestui interconector dintre Bulgaria și Grecia. În acest calcul strategic pentru securitate energetică, România s-a arătat dispusă “să pună pe masă conducta BRUA pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan“. Conducta BRUA a fost proiectată pentru a asigura interconexiunea dintre Bulgaria, România, Ungaria și Austria.

Continue Reading

ENERGIE

Ministrul Energiei: Finalizarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune

Published

on

© Virgil Popescu/ Facebook

Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a participat sâmbătă, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la inaugurarea interconectorului de gaze. 

„Mai mult chiar, o declarație publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare și, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenței energetice”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul a precizat că importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României și altor state aflate pe diagrama de distribuție a acestei rețele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP).

„Am avut întâlniri de lucru cu președintele Republicii Bulgare Rumen Radev și cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, cu președintele Ilham Aliyev – Azerbaidjan și cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Aș vrea să le mulțumesc și colegilor mei miniștri ai Energiei pentru buna colaborare pe care o avem”, a adăugat Virgil Popescu.

Citiți și: Premierul Ciucă, la inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia: România își va juca rolul în asigurarea securității energetice a Europei

Reamintim că România a pledat intens în ultima jumătate de an în convorbirile și întrunirile cu autoritățile de la Sofia și Atena pentru ca acest gazoduct între Bulgaria și Grecia să fie finalizat și inaugurat, urmând să transporte gaze din Azerbaidjan pe axa coridorului sudic de gaze, prin conducta Caucazului de Sud, conducta Trans-anatoliană din Turcia și conducta Trans-adriatică care traversează Grecia, Albania, având ca destinație Italia, pe coasta Mării Adriatice. În același timp, Grecia continuă construcția terminalului de gaz natural lichefiat de Alexandroupolis care ar putea fi transportat prin interconectorul cu Bulgaria.

Mai mult, Bucureștiul a intensificat contactele politice și diplomatice cu Azerbaidjanul, țară care va putea furniza gaze prin intermediul acestui interconector dintre Bulgaria și Grecia. În acest calcul strategic pentru securitate energetică, România s-a arătat dispusă „să pună pe masă conducta BRUA pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan“. Conducta BRUA a fost proiectată pentru a asigura interconexiunea dintre Bulgaria, România și Austria.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Ursula von der Leyen, la inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia: Astăzi începe o nouă eră pentru Europa de Sud-Est și pentru securitatea energetică a UE

Published

on

© Ursula von der Leyen/ Twitter

Uniunea Europeană a sprijinit interconectorul de gaze naturale dintre Grecia și Bulgaria încă din prima zi din punct de vedere politic, dar și financiar, cu aproximativ 250 de milioane de euro, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  la inaugurarea interconectorului, care va facilita importurile de gaze naturale din Azerbaidjan către UE, precum și viitoare transporturi de gaz natural lichefiat dinspre Grecia spre restul continentului.

„Astăzi începe o nouă eră pentru Bulgaria și pentru Europa de Sud-Est. Bulgaria obișnuia să primească 80% din gazul său din Rusia. Asta era înainte ca Rusia să decidă să lanseze un război atroce împotriva Ucrainei și un război energetic împotriva Europei. Acest gazoduct este o schimbare pentru Bulgaria și pentru securitatea energetică a Europei și înseamnă libertate. Înseamnă eliberarea de dependența de gazul rusesc. Într-adevăr, interconectorul ar putea acoperi întregul consum de gaz al Bulgariei și aceasta este o veste cu adevărat grozavă”, a spus Ursula von der Leyen în discursul său, susținut în prezența președinților Bulgariei și Azerbaidjanului, a premierului României și Greciei.

Potrivit șefei Comisiei Europene, criza energetică este gravă și necesită din partea Europei un răspuns comun care să permită reducerea costurilor energetice pentru familii și întreprinderi. „Acesta este obiectivul pe care trebuie să-l atingem”, a spus ea.

Mai mult, aceasta a amintit că statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri impunerea de taxe pe profiturile excepţionale ale firmelor din energie şi au început negocierile privind viitoarele decizii pentru a rezolva criza energetică, posibil o plafonare a preţului la gazele naturale la nivelul întregii Uniuni. 

„Trebuie să protejăm elementele fundamentale ale economiei noastre și, în special, piața noastră unică. Aceasta este forța Uniunii Europene. De aici provine într-adevăr bogăția Uniunii Europene, de pe piața unică, fără o soluție europeană comună riscăm serios fragmentarea”, a explicat von der Leyen.

Ea a subliniat că este extrem de important să „păstrăm condiții de concurență echitabile pentru toți cei din Uniunea Europeană pe piața unică și este primordial să evităm denaturarea pieței unice”.

„Sarcina care ne așteaptă este clară. Trebuie să reducem costurile energiei, păstrând în același timp condiții de concurență echitabile pe piața noastră unică. Trebuie să facem acest lucru ca europeni, împreună, printr-o soluție comună. Acesta este lucrul pe care îl vom discuta la Praga cu liderii Uniunii Europene”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

 

Reamintim că România a pledat intens în ultima jumătate de an în convorbirile și întrunirile cu autoritățile de la Sofia și Atena pentru ca acest gazoduct între Bulgaria și Grecia să fie finalizat și inaugurat, urmând să transporte gaze din Azerbaidjan pe axa coridorului sudic de gaze, prin conducta Caucazului de Sud, conducta Trans-anatoliană din Turcia și conducta Trans-adriatică care traversează Grecia, Albania, având ca destinație Italia, pe coasta Mării Adriatice. În același timp, Grecia continuă construcția terminalului de gaz natural lichefiat de Alexandroupolis care ar putea fi transportat prin interconectorul cu Bulgaria.

Mai mult, Bucureștiul a intensificat contactele politice și diplomatice cu Azerbaidjanul, țară care va putea furniza gaze prin intermediul acestui interconector dintre Bulgaria și Grecia. În acest calcul strategic pentru securitate energetică, România s-a arătat dispusă „să pună pe masă conducta BRUA pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan“. Conducta BRUA a fost proiectată pentru a asigura interconexiunea dintre Bulgaria, România și Austria.

Continue Reading

Facebook

INTERNAȚIONAL15 mins ago

Șeful Pentagonului a discutat cu ministrul ucrainean al apărării despre „modalitățile de consolidare” a capacităților trupelor ucrainene

REPUBLICA MOLDOVA50 mins ago

Ministrul Vasile Dîncu, în vizită oficială la Chișinău: România sprijină în mod concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică

ROMÂNIA17 hours ago

De la Sofia, Nicolae Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaz: Țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

ENERGIE19 hours ago

Ministrul Energiei: Finalizarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune

NATO19 hours ago

EXCLUSIV Șeful Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Estoniei: Dacă Putin o ia razna și folosește arme nucleare tactice, acesta ar trebui să fie sfârșitul jocului pentru Rusia

ROMÂNIA19 hours ago

Experții New Strategy Center au avut mai multe întrevederi la Congresul SUA pentru a împărtăși perspectivele privind situația de securitate din regiunea Mării Negre

COMISIA EUROPEANA21 hours ago

Ursula von der Leyen, la inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia: Astăzi începe o nouă eră pentru Europa de Sud-Est și pentru securitatea energetică a UE

NATO22 hours ago

Țările baltice susțin aderarea accelerată a Ucrainei la NATO: Curajul Ucrainei nu poate decât să ne întărească alianţa

ENERGIE22 hours ago

Premierul Ciucă, la inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia: România își va juca rolul în asigurarea securității energetice a Europei

Eugen Tomac22 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac a adus un omagiu, în plenul PE, românilor care și-au pierdut viața pe frontul din Ucraina: „Putin are mâinile pătate de sânge”

NATO2 days ago

Mircea Geoană: Nu avem informaţii care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, dar NATO este angajată deplin în apărarea aliaților, inclusiv a României

INTERNAȚIONAL2 days ago

Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la NATO după ce Putin a proclamat anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene

REPUBLICA MOLDOVA2 days ago

R. Moldova contează pe sprijinul UE pentru a accelera ”modernizarea sectorului de securitate și apărare”. Maia Sandu: O urgență, având în vedere creșterea riscurilor în regiune

JUSTIȚIE5 days ago

Klaus Iohannis: DNA, un model la nivel european, a contribuit decisiv ca România să fie un pol de stabilitate și un partener strategic pentru partenerii din NATO și UE

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă, din Japonia: Componenta de securitate și apărare, unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți

NATO1 week ago

Klaus Iohannis, despre amenințarea Rusiei cu un război nuclear: România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu. Românii nu trebuie să intre în panică

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, către antreprenorii români din Silicon Valley: Poate aveți unele lecții care ne-ar folosi în România

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă: Salutăm interesul manifestat de Banca Japoneză de Cooperare Internațională pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi

U.E.1 week ago

Ministrul ungar de externe, singurul din UE care s-a întâlnit cu Lavrov la ONU: Există o singură soluție la inflația de război și la prețurile epuizante ale energiei: pacea. Ungaria vrea pace

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen îndemnă tânăra generație să apere democrația în fața autocrației: Trebuie să lucrăm la consolidarea acesteia pentru că știm cât de repede se poate schimba istoria

Team2Share

Trending