Connect with us

EVENIMENTE

Câştigătorii Galei Sănătăţii, ediţia a IV-a 2012

Published

on

Palatul Parlamentului şi-a deschis şi de această dată porţile, în seara de 5 decembrie 2012, pentru a găzdui cel mai important şi cel mai aşteptat eveniment al anului din lumea medicală – Gala Sănătăţii, ediţia a IV-a. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a peste 400 de personalităţi din lumea medicală.

Gala Sănătăţii, manifestare organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, a premiat şi anul acesta cele mai deosebite realizări din domeniul medical, răsplătind activitatea de excepţie a managerilor, a societăţilor medicale, asociaţilor de pacienţi, profesorilor, jurnaliştilor şi societăţilor studenţeşti.

Un rol cu totul deosebit în acordarea premiilor Gala Sănătăţii l-a avut comisia de jurizare, formată din 15 membri, toţi personalităţi marcante din domeniul medical şi mediul academic şi condusă de  Acad. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Astfel, premiile au fost acordate în urma deciziei comisiei de jurizare:

Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii: Locul 1 i-a revenit domnului Şerban Blebea pentru Programul “Let`s Jump”, locul 2 doamnei Conf. Dr. Camelia Bogdănici, „Importanţa controlului oftalmologic precoce la copil pentru prevenirea abliopiei”, iar locul 3 a fost acordat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti pentru campania „100% bărbat, 100% tată.

Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală: Locul 1 i-a fost înmânat domnului Prof. Dr. Eugen Brătucu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie, locul 2 domnului Prof. Dr. Ion Bruckner, preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă, iar locul 3 i-a fost acordat doamnei Clara Matei, preşedintele Asociaţiei Medicilor Rezidenţi.

Premiul pentru cea mai implicată asociaţie de pacienţi: Locul 1 a fost câştigat de doamna Nadia Ulmeanu, psiholog în cadrul Asociaţiei P.A.V.E.L, locul 2 i-a revenit doamnei Felicia Maria Vasilica, preşedintele Asociaţiei Încrederea, iar locul 3 a fost câştigat de doamna Liliana Moldoveanu, preşedintele Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţul Constanţa „Sweet Land”.

Premiul pentru cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină: Locul 1 a fost acordat preşedintelui Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, Cristian Moise. Locurile 2 şi 3 au fost câştigate de Răzvan Mihai, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti din Craiova respectiv Sebastian Popescu, coordonatorul Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Arădeni.

            Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate: Locul 1 a fost desemnat doamnei Dr. Maria Dragotă, redactorul Şef al Secţiei Medicale – revista “Viaţa Medicală”, iar locurile 2 şi 3 au revenit doamnei Daniela Lefter, reporter Prima TV respectiv doamnei Florentina Ilie, reporter Antena 1.

            Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică: Locul 1 i-a fost înmânat doamnei Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină “Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, locul 2 a revenit domnului Vasile Grosoşiu, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, iar locul 3 a fost câştigat de domnul Conf. Dr. Florin Filipoiu, şeful catedrei de Anatomie U.M.F. “Carol Davila”.

Premiul pentru cel mai performant management medical – sectorul public: Locul 1 a fost decernat domnului Conf. Dr. Alexandru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, locul 2 a fost înmânat domnului Conf. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar locul 3 a revenit domnului Prof. Dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Iaşi.

În continuarea evenimentului, Sănătatea Media Group a acordat şi două premii speciale pentru ediţia a IV-a 2012: „Chirurgul Anului” a fost desemnat domnul Prof. Dr. Florian Ioan Ştefan, şeful Secţiei de Neurochirurgie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Cluj-Napoca, iar „Pediatrul Anului”, domnul Prof. Dr. Dumitru Orăşeanu, şeful secţiei de Pediatrie III, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Bucureşti.

Seara a continuat cu acordarea premiilor consacrate Galei Sănătăţii şi anume:

Premiul “Spirit inovator şi atitudine vizionară” i-a fost înmânat domnului Acad. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Bucureşti.

Premiul pentru “Performanţă în medicină” a fost decernat domnului Prof. Dr. Dragoş Stanciu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Premiul pentru “Întreaga carieră medicală” a revenit domnului Prof. Dr. Florian Popa, membrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Premiul “Pasiune şi devotament” i-a fost dăruit doamnei Prof. Dr. Doina Anca Pleşca, decanul Facultăţii de Medicină – U.M.F. “Carol Davila”.

La Gala Sănătăţii s-a acordat şi anul acesta premiul pentru proiectul invovator Explore Medicine TV, premiu unic oferit reputaţilor specialişti care au implementat pentru prima oară în medicină conceptul de materiale didactice video. Câştigătorul premiului Explore Medicine TV – materiale didactice video”, este domnul Prof. Dr. Mircea Gorgan, şeful Secţiei Neurochirurgie IV, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”.

Gala Sănătăţii ediţia a IV-a, este un eveniment organizat anul acesta de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Primăria Sectorului 5.

Foto: galasanatatii.ro

EVENIMENTE

VIDEO. ,,Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice” Conferință organizată, la București, de Marea Lojă Națională din România, în cadrul seriei de conferințe și dezbateri “Viitorul României”

Published

on

Marti, 22 ianuarie, ora 18:00, a avut loc conferința cu tema ,,Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice. ” din seria seria de dezbateri “Viitorul României” lansată de Marea Lojă Națională din România. Evenimentul se desfășoară în Pentagon Events.

Lectorii prezenți în această seară sunt dl. Academician Mugur Isărescu (Guvernatorul BNR), dl. Academician Ioan-Aurel Pop (Președintele Academiei Romane), dl. Deputat Sorin Câmpeanu (Președintele Consiliului Național al Rectorilor din România), dl. Horia Alexandrescu, jurnalist. Moderator: dl. Alecu Racoviceanu.

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a

Context:

Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora. Care sunt formele de implicare in societate a elitelor? Cum pot fi acestea recunoscute si in ce formula optima isi pot asuma rol activ in leadership-ul national?

Pentru a facilita clarificarea unor aspecte privind probleme majore care preocupă România de azi, Marea Lojă Națională din România organizează o serie de conferinte si dezbateri, într-un larg cadru, cu implicarea societății civile și a factorilor interesați.

Printre participanții invitați la dezbateri se vor număra personalitati din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic si politic. Prin acest ciclu de conferințe, societatea civilă va putea contribui la clarificarea aspectelor insuficient explicate, într-o perioadă care generează nevoia de a contura o viziune unitară și coerentă privind dezvoltarea României.

Tematicile alese reprezinta repere ale interesului manifestat de mass-media si publicul larg, dar si resurse de dezvoltare pentru viitorul tarii noastre. Urmarind nevoia de normalitate si viziune strategica in abordarea unor astfel de repere, initiativa isi propune sa reuneasca lideri de opinie si exponenti ai zonelor de expertiza vizate, astfel incat proiectia rezultata sa ofere atat oportunitatea unei dezbateri reale pe teme concrete, dar si solutii pentru evitarea unor confuzii sau distorsionari ale situatiei reale ori ale solutiilor de care Romania are nevoie in aceasta perioada.

Citiți și:

Marea Lojă Națională din România lansează seria de dezbateri “Viitorul României”, pe teme importante și de actualitate pentru societatea românească

VIDEO. Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Conferință organizată, la Iași, de Marea Lojă Națională din România, în cadrul seriei de conferințe și dezbateri “Viitorul României”

Continue Reading

EVENIMENTE

VIDEO. Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Conferință organizată, la Iași, de Marea Lojă Națională din România, în cadrul seriei de conferințe și dezbateri “Viitorul României”

Published

on

Marea Lojă Națională din România, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași și Academia Română, Filiala Iași, Institutul de istorie ”A. D. Xenopol”, a organizat la 18 ianuarie, conferința  ”Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, care se înscrie în seria de dezbateri ”Viitorul României”, în cadrul cărora sunt abordate teme de actualitate cu scopul de a facilita clarificarea unor aspecte privind probleme majore care preocupă România de azi.

Conferința ”Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a avut loc în Aula Bibliotecii Universitate ”Mihai Eminescu” și a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook CaleaEuropeană.ro.

 

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Simona Spinaru, director al Institutului Diplomatic Român, prof.univ.dr. al Academiei Române, Filiala Iași, Institutul de istorie ”A.D. Xenopol”, Cătălin Turliuc, Laura Iulia Scântei, senator din partea PNL în Parlamentul României și directorul CaleaEuropeană.ro, Dan Cărbunaru.

”Alegerile europarlamentare sunt de o importanță crescută. Dimensiunea parlamentară românească va avea un dublu impact. Voi fi în același timp la prezidiul Consiliului Uniunii Europene, și va trebui în același timp să ne gestionăm propriul proces electoral, campania și alegerile europarlamentare. Acestea sunt foarte importante pentru că, în funcție de aceste alegeri, vom avea configurația viitoare a Parlamentului European, vom putea să intuim orientarea politicilor care vor fi adoptate de viitoarea Comisie Europeană, cum ne vor avantaja din punct de vedere al politicii fiscale, alocării resurselor financiare în viitorul CFM”, a punctat Iulia Scântei în cadrul discursului său susținul la eveniment.

Senatorul liberal a atras atenția asupra avântului pe care îl au forțele eurosceptice în ultima perioadă semnalând că acestea vor ”genera o nouă fragmentare care vor îngreuna adoptarea diverselor acte normative ale viitorului PE”

”Dincolo de ordinea politică, forțele pro-europene se împuținează de la un ciclu electoral la altul. Întmpinăm o nouă evoluție, apariția partidelor eurosceptice care va duce la o nouă fragmentare care vor îngreuna adoptarea diverselor acte normative ale viitorului PE. Vom fi în situația numirii președintelui Comisiei Europene, va urma, în octombrie, numirea președintelui Băncii Centrale Europene care va genera fricțiuni între membri nordici și sudici și o nouă competiție între est și vest pentru că vor fi implicate mai mult statele care sunt deja în zona euro”, a mai spus Iulia Scântei.

”Cred că Europa este leagănul marilor civilizații și o casă trainică pentru națiunile ce o compun, iar Uniunea Europeană este cea mai bună invenție politică din istoria noastră contemporană, fundamentată pe principii și valori, gândire pozitivă” a precizat senatorul Iulia Scâtei într-o postare pe Facebook ce a succedat evenimentul, completând că ”viitorul Uniunii e de neconceput fără reconciliere, fără solidaritate, fără coeziune și fără respect reciproc între statele membre.”

Seria de conferințe și dezbateri a fost lansată la București, 15 ianuarie 2019 și a fost dedicată importanței preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Printre temele din cadrul ciclului de conferințe ”Viitorul Europei” se numără: Promovarea capitalului și business-ului. Oamenii de afaceri romani. Oportunitățile generate de integrarea în UE,  Exodul de inteligență, problema majoră a României, Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice. Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora, Intelligence-ul – rol și necesitate în societatea modernă, Importanta învâțământului dual profesional în dezvoltarea României moderne.

Tematicile alese reprezinta repere ale interesului manifestat de mass-media si publicul larg, dar si resurse de dezvoltare pentru viitorul tarii noastre. Urmarind nevoia de normalitate si viziune strategica in abordarea unor astfel de repere, initiativa isi propune sa reuneasca lideri de opinie si exponenti ai zonelor de expertiza vizate, astfel incat proiectia rezultata sa ofere atat oportunitatea unei dezbateri reale pe teme concrete, dar si solutii pentru evitarea unor confuzii sau distorsionari ale situatiei reale ori ale solutiilor de care Romania are nevoie in aceasta perioada.

Continue Reading

EVENIMENTE

VIDEO Părinți din șapte state membre UE, inclusiv România, solicită o lege europeană pentru educația incluzivă a copiilor cu dizabilităţi

Published

on

Părinţi din şapte state membre ale UE propun Comisiei Europene o lege europeană care să faciliteze accesul copiilor cu dizabilităţi în şcolile de masă, suport, programă adaptată sau profesor de sprijin.

Astfel, părinţi din România, Belgia, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Ungaria depun iniţiativa legislativă utilizând mecanismul Comisiei Europene – EU Citizens Initiative – prin intermediul căruia cetăţenii europeni din cel puţin şapte state membre pot solicita Comisiei să înainteze Parlamentului European un proiect de lege pe o anumită temă.

Evenimentul de lansare a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.


“Ne-am adunat părinţi din şapte state ale Uniunii Europene, părinţi de copii cu dizabilităţi, pentru că dorim să solicităm Comisiei Europene o lege pentru educaţia incluzivă a copiilor cu dizabilităţi. UE nu are o lege dedicată persoanelor cu dizabilităţi şi cu atât mai puţin legată de educaţie. În toate statele membre sunt probleme legate de accesul la educaţie al copiilor noştri şi cu atât mai mult în România. Aşa că ne-am adunat mai mulţi părinţi din şapte ţări şi am propus Comisiei Europene un proiect de directivă. (…) Dacă ţările noastre sau guvernele noastre nu ne aud, a venit momentul să ducem vocea noastră la un nivel mai înalt, acolo unde credem noi că printr-o lege europeană implementată obligatoriu în toate statele europene viaţa copiilor noştri se va schimba”, a afirmat, vineri, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Mădălina Turza, la evenimentul de lansare a iniţiativei civice europene – “Europe Cares”, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că o astfel de lege ar însemna o “schimbare majoră” pentru copiii cu dizabilităţi.

“În primul rând i-am avea pe copii scoşi din şcolile speciale, unde ei sunt izolaţi, ar exista mecanisme de tranziţie către şcolile incluzive, profesorii ar începe să fie pregătiţi prin programe dedicate, să ştie cum să le predea, ar exista servicii de intervenţie timpurie în comunitate care să îi ajute pe copiii noştri să poată accesa şcolile, tehnologii asistive în şcoli, accesibilizare, programă adaptată, toate acele lucruri care există în ţările nordice şi SUA. În UE şi cu precădere în statele estice există o problemă foarte, foarte mare. Şi, în general, în UE, 40% dintre copiii cu dizabilităţi abia termină învăţământul gimnazial şi rămân fără nicio pregătire”, a punctat Turza.

Potrivit ei, în România sunt 70.000 de copii cu dizabilităţi, dintre care aproape jumătate sunt izolaţi în şcoli speciale.

“Foarte mulţi copii sunt în afara sistemului de învăţământ, iar cei care au accesat şcolile de masă după modificarea unei legi pe care am făcut-o în 2016 se confruntă cu lipsa de sprijin în şcoală – nu există profesor de sprijin, profesorii nu ştiu să le predea, părinţii celorlalţi copii îi vor afară din şcoală. Avem mii de cazuri în România de copii discriminaţi sau supuşi excluziunii”, a spus Mădălina Turza.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi este o organizaţie nonguvernamentală dedicată protecţiei şi promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi din România.

 

.

Continue Reading

Trending