Exporturile Chinei au crescut, semn că cererea globală și-ar putea reveni

Datele privind comertul exterior al Chinei pentru luna martie au aratat un tablou mix in ceea ce priveste cresterea economica din cea de-a doua economie a lumii, relateaza BBC, potrivit HotNews.ro. Exporturile au crescut in martie cu 8,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai mult decat se asteptau analistii, indicand faptul ca este posibil ca cererea globala sa isi fi revenit.

De asemenea, importurile au crescut cu 5,3%, in scadere fata de saltul de 39,6% inregistrat luna trecuta, majorand temerile cu privire la incetinirea cererii interne.

”Exista unele dovezi ca cererea interna prezinta unele semne de temperare comparativ cu anul trecut. Impulsul de crestere s-a temperat datorita inaspririi conditiilor monetare de anul trecut si inca simtim impactul acesteia asupra economiei”, a afirmat Rajiv Biswas de la IHS Global pentru BBC.

Economia globala nu este in colaps. Inca vedem o cerere pentru exporturile chinezesti, in ciuda problemelor din zona euro. Faptul ca exporturile cresc in continuare este un semnal pozitiv“, a spus Biswas.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  blog.exportnow.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.