COMUNICATE DE PRESĂ
Fonduri europene: Autoritățile pentru gestionarea ”Interreg V-A România-Ungaria” au fost acreditate. Programul dispune de un buget de 232 de milioane de euro
Published
6 years agoon

Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi a României a emis raportul final de audit, în urma căruia au fost acreditate autoritățile responsabile cu gestionarea Programului Interreg V-A România-Ungaria, program destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare.

FOTO: interreg-rohu.eu
“Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) este desemnat ca Autoritate de Management, îndeplinind inclusiv funcția de Certificare, iar Biroul Prim-Ministrului din Ungaria este desemnat ca Autoritate Națională. Programul Interreg V-A România-Ungaria a finalizat procesul de desemnare cu opinie necalificată (fără rezerve) din partea Autorității de Audit, ceea ce înseamnă că autoritățile desemnate îndeplinesc toate criteriile de desemnare”, informează MDRAPFE într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.
Conform comunicatului, MDRAPFE transmite că finalizarea acestei etape este de importanță majoră pentru Program, deoarece din acest moemnt pot începe plățile intermediare, urmând ca, în continuare, toate resursele și eforturile să fie dedicate implementării Programului și proiectelor finanțate prin intermediul acestuia.
Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună și soluţii inovatoare, în scopul de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile.
Acesta este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care 189 milioane de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței, respectiv Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.
.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

You may like
Modificarea PNRR a fost evaluată pozitiv de Consiliul UE. Planul modificat include capitolul REPowerEU și se ridică la 28,5 mld. de euro
Comisarul Adina Vălean face demersuri pe lângă guvernele din România și Bulgaria pentru depunerea proiectului Fast Danube 2 pentru navigabilitate permanentă pe Dunăre: „UE și-l dorește foarte mult”
Autoritățile locale au la dispoziție 500 milioane de euro, prin Fondul pentru Modernizare, pentru investiții în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile
UE sprijină România cu 34 milioane de euro pentru remedierea pagubelor importante provocate de secetă și incendii de vegetație
Marcel Ciolacu: Comisarul pentru coeziune a salutat gradul de absorbție de 90% a fondurilor europene, o „premieră istorică” pentru România
Ministrul Digitalizării așteaptă undă verde din partea Comisiei Europene privind ultima variantă tehnică a cloud-ului guvernamental pentru a putea trece la partea de achiziții
COMUNICATE DE PRESĂ
Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez și Mushuroi Creative Hub organizează o nouă ediție “EuroFabrique Cluj”, laboratorul de proiecte educaționale și artistice
Published
3 days agoon
December 7, 2023
Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez din România și Mushuroi Creative Hub în colaborare cu ANdÉA – Asociația Națională a Școlilor de Artă și Design din Franța organizează în perioada 5 – 10 decembrie 2023 EuroFabrique Cluj, a doua ediție a proiectului inițiat în 2022 la Grand Palais Ephèmere de RMN-Grand Palais, École des Arts Décoratifs Paris și ANdÉA în cadrul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
EuroFabrique Cluj este un spațiu de coeziune și un laborator de proiecte educaționale și artistice care încurajează producțiile culturale interdisciplinare și participative. Proiectul înființează la Cluj-Napoca la Mushuroi Creative Hub (Piața 1 mai nr 4-5, Cluj-Napoca), un spațiu de interacțiune care reunește 170 de studenți și profesori din diferite domenii artistice din România, Franța, Germania, Italia, Letonia, Portugalia, Republica Moldova și Ucraina, personalități importante ale scenei culturale și artistice europene și reprezentanți ai publicului larg. Scopul EuroFabrique Cluj este de a stimula creativitatea în diferite contexte de colaborare, de a crește calitatea acțiunii artistice, a cercetării, a colaborării interdisciplinare.
Astfel, 19 instituții de învățământ superior cu profil artistic au fost invitate să colaboreze în cadrul a 4 microproiecte creative cu impact cultural, educațional și social. EuroFabrique Cluj adaptează formatul și metoda de lucru originale EuroFabrique, cu studenți și profesori de la 5 universități de artă din România, în parteneriat cu 7 școli de artă din Franța și 7 universități din alte țări europene, care se reunesc în echipe multinaționale pentru a reflecta asupra identității noastre europene și a imagina Europa de mâine în cadrul atelierului intensiv de la Mushuroi Creative Hub. Implementarea unor metode pedagogice alternative la nivel educațional-artistic și organizarea de mese rotunde, conferințe, sesiuni de mentorat în cadrul acestui atelier de creativitate colaborativă problematizează un spectru larg de cunoaștere prin participarea la eveniment a unor personalități și intelectuali de prestigiu internațional.
Răpirea Europei este tema care reiterează mitul european și pune în egală măsură sub semnul întrebării obiectivele societății noastre globalizate. Problemele actuale, cum ar fi migrația și schimbările climatice, precum și iminentele crize economice, sanitare, sociale și politice, au repercusiuni imediate și conduc la stări succesive de insecuritate. În același timp, acestea ne motivează să ne reconsiderăm valorile, punând la îndoială deciziile prompte și luând măsuri care stabilesc un curs viabil pentru viitorul omenirii.
Procesele, metodologia, experimentul, afirmă doza de creativitate de care depinde tot mai mult viitorul nostru. Prin intermediul EuroFabrique Cluj ne imaginăm situații și fapte, formulăm predicții și abordăm provocări în mediile sensibile în care coexistăm. Suntem deschiși către natură și viață, susținuți de tradiție și de noile tehnologii. Intenția este de a recupera, metaforic, ideea de coeziune a identităților culturale și de constituire a unui limbaj plurivalent al comunității europene. Diversitatea acestui limbaj rezidă în bogăția posibilităților de a imagina multiplele fațete ale unui viitor european comun, stabil.
În paralel cu atelierul, Institutul francez din România Cluj-Napoca – cu sprijinul Institutului Francez Paris – organizează un program profesional dedicat studenților participanți. Axate pe aspecte legate de mobilitate și rezidențele europene care oferă oportunități tinerilor artiști, o serie de mese rotunde le vor permite studenților să afle mai multe despre perspectivele lor profesionale în Europa. De asemenea, în programul evenimentului o serie de prelegeri și mese rotunde vor fi susținute la invitația Clusterului de Industrii Creative Transilvania de o serie de personalități marcante ale scenei de artă contemporană din România care vor face cunoscute participanților detalii importante din mecanismele de funcționare ale acesteia.
După o perioadă de lucru intensiv cu circuit închis, proiectele colaborative vor putea fi vizionate în cadrul Preview Day, de către persoanele invitate special la eveniment, iar în cadrul Open Day de publicul larg. Astfel, în data de 8 decembrie 2023, cu ocazia Preview Day, peste 20 de curatori, directori de centre de artă și critici de artă europeni sunt invitați să se implice în sesiuni de mentorat cu studenții participanți, iar reprezentanții sponsorilor, ai mass media și invitații speciali sunt așteptați să participe la deschiderea oficială a evenimentului de la ora 10.00 și la diferite tururi ghidate. În aceeași zi, Institutul Francez invită Asociația Națională a Centrelor de Artă Contemporană din Franța, o rețea de aproape 50 de centre de artă contemporană să organizeze o masă rotundă axate pe problematici ecologice și de mediu, cu participarea a numeroase personalități.
Publicul larg este invitat să participe în data de 9 decembrie 2023 la EuroFabrique Open Day, în cadrul căreia se vor organiza tururi ghidate ale proiectelor artistice (în intervalul orar 12.00 – 18.00) și închiderea oficială a evenimentului (16.00 – 18.00).
EuroFabrique Cluj găzduiește și prima ediție a EuroFabrique Think Camp, un proiect de cooperare condus de ANdEA în parteneriat cu Fundația Cerveira Art Biennal (PT), Clusterul de Industrii Creative Transilvania (RO) și Le Signe, Centre National du Graphisme (FR), alături de Académie de Recherche et d’Enseignement Supérieur (BE), l’Ecole des Arts Décoratifs Paris (FR) și Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais și cu sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene pentru a contribui la tranziția energiei EuroFabrique într-un proiect pe termen lung, continuând să activeze aceeași abordare colaborativă și implicarea activă a tinerilor creativi europeni. Această primă tabără își propune să formalizeze transformarea EuroFabrique într-o marcă ce poate fi adoptată de orice rețea de școli de artă din țările europene.
Instituții de învățământ superior participante
‘’Europe’s wall’’
RO: Universitatea Națională de Arte din București
FR: Ecole supérieure d’Art & Design Le Havre / Rouen
LATV: Art Academy of Latvia, Riga
FR: École Supérieure d’Art et Design Valence-Grenoble
“Looking for a name [unraveling the myth]”
RO: Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași
UKR: Kyiv National University of Culture and Arts
MD: Academy of Music, Theatre and Fine Arts Chișinău
FR: Ecole Supérieure d’Art Annecy Alpes
GE: Koeln International School of Design
FR: Ecole nationale supérieure des arts de Bourges
‘’The Myth of Orpheus and Eurydice in Fine and Performing Arts’’
RO: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Facultatea de Teatru și Film
RO: Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografice I.L. Caragiale București
FR: École des arts décoratifs, Paris
IT: Universita di Firenze
“EuroTales – Less Waste Connecting Identities”
RO: Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design
FR: Haute école des arts du Rhin Mulhouse – Strasbourg
FR: L’ École des Beaux-Arts de Nantes
PT: University of Beira Interior – Covilhã
IT: Brera Academy of Fine Arts – Milan
Organizatori
Clusterul de industrii creative Transilvania (CICT) – reprezintă industriile creative din regiunea de Nord-Vest a României, ca ONG al cărui scop este de a contribui la conectarea cu alte industrii din ecosistemul local, național și internațional. CICT sprijină inițiativele sectorului public-privat și se concentrează pe potențialul de internaționalizare a mediului creativ, artistic și cultural al regiunii. Prin urmare, CICT dezvoltă idei de proiecte și depune cereri de acces la fonduri publice, naționale sau europene pentru a atrage resursele necesare pentru cluster. Scopul CICT este de a crește competitivitatea întreprinderilor din domeniul industriilor creative, bazată pe utilizarea intensivă a cunoștințelor și de a sprijini și promova proiecte de interes comun, inclusiv proiecte transfrontaliere de anvergură, prin crearea unor mecanisme de colaborare eficiente.
Institutul Francez din România la Cluj-Napoca – Subordonat Ministerului francez al Europei și Afacerilor Externe, Institutul Francez din România este un centru de acțiune lingvistică și culturală care funcționează sub autoritatea Ambasadei Franței în România. Inaugurat în 1991, Institutul din Cluj face parte dintr-o rețea de 4 filiale ale Institutului Francez din toată țara. În fiecare an, de activitățile Institutului Francez din Cluj beneficiază aproximativ 30.000 de persoane. Principalele sale obiective sunt: promovarea limbii franceze, organizarea de evenimente culturale, de schimburi artistice între cele două culturi și de dezbateri pe diverse teme, cooperarea cu autoritățile române, cu universitățile și școlile din regiune, cu societatea civilă și cu alte centre culturale din țară, cursuri, examene, mediatecă.
Mushuroi – este conceput ca o structură de spații și funcții complementare care permit și susțin procesul creativ de dezvoltare a ideilor în proiecte și produse, cu o abordare durabilă și interdisciplinară. Ca spațiu de producție creativă, dedicat promovării creativității ca proces continuu de depășire a mediocrității, Mushuroi oferă un mediu experimental și interactiv în care artiștii și creativii se reunesc pentru a descoperi expresii care îi motivează și îi inspiră.
În colaborare cu:
ANdEA – Asociația națională franceză a școlilor superioare de artă și design – ANDEA este rețeaua celor 45 de școli franceze de artă și design aflate sub egida Ministerului Culturii, repartizate în 60 de campusuri din Franța, inclusiv în teritoriile sale de peste mări. Instituții de învățământ superior și de cercetare, acestea formează 12 000 de studenți în fiecare an și acordă diplome naționale, combinând know-how tradițional și inovator, alimentând cercetarea contemporană și fiind în centrul comunității profesionale de artă și design internaționale. ANdÉA promovează și dezvoltă modele pedagogice și de cercetare unice care alimentează experimentarea și gândirea critică, contribuind la dezbaterea internațională privind ideile contemporane, susținând modelul unic și emancipator al școlilor de artă ca lideri în creație, dar și în responsabilitate și transformare. ANdÉA este angajată cu hotărâre într-o dinamică internațională, cu precădere europeană. ANdÉA este unul dintre cofinanțatorii EuroFabrique Paris și inițiatorul EuroFabrique Think Camps.
Proiect co-finanțat de programul Creative Europe al Uniunii Europene. Cu susținerea financiară a: Ministerului Culturii din România, Institut français, OFAJ, Franco-German Youth Office, Fondation Hippocrène, Banca Transilvania
Powered by Parteneri strategici: Energom, Electroglobal, EnergoBit
Sponsori: BRD, Fundația Transilvania Leaders, USAMV, Da Pino, Epson, PMA invest
Cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoc și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
COMUNICATE DE PRESĂ
Reprezentanții ICI București au susținut un curs de Cyber Diplomacy în cadrul Interregional CyberDrill pentru Europa și Asia-Pacific, eveniment dedicat îmbunătății capacităților de răspuns la incidente de securitate informatică
Published
5 days agoon
December 5, 2023By
Teodora Ion
Reprezentanții ICI București – Carmen-Elena Cîrnu, Director Științific, și Alexandru Georgescu, Cercetător Științific – au susținut un curs de Cyber Diplomacy în cadrul Interregional CyberDrill pentru Europa și Asia-Pacific, care s-a desfășurat în Cipru în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie.
Potrivit unui comunicat al institutului, evenimentul a fost organizat de Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor (BDT) al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU).
Acesta a fost găzduit de Autoritatea de Securitate Digitală din Cipru în cadrul Inițiativei regionale a ITU pentru Europa privind încrederea în utilizarea telecomunicațiilor/TIC și a Inițiativei regionale a ITU pentru Asia și Pacific privind contribuția la un mediu sigur și rezistent al tehnologiei informației și comunicațiilor, conform acordului de la Conferința mondială de dezvoltare a telecomunicațiilor din 2022 (WTDC-22).
Interregional Cyber Drill pentru Europa și Asia-Pacific a avut ca scop îmbunătățirea capacităților de comunicare și de răspuns la incidente ale echipelor participante, precum și asigurarea unui efort colectiv și colaborativ continuu pentru atenuarea amenințărilor cibernetice în rândul echipelor de răspuns la incidente de securitate informatică din Europa și Asia-Pacific (CSIRT).
COMUNICATE DE PRESĂ
eMAG aniversează 22 de ani. Oricine intră pe site sau în aplicație în perioada 5-7 decembrie și ”învârte” roata aniversară poate câștiga garantat, în fiecare zi, timp de trei zile
Published
5 days agoon
December 5, 2023By
Teodora Ion
eMAG aniversează 22 de ani, iar cu această ocazie toată lumea câștigă, anunță compania printr-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
Astfel oricine intră pe site sau în aplicație în perioada 5-7 decembrie și ”învârte” roata aniversară poate câștiga garantat, în fiecare zi, timp de trei zile, premii constând în câte trei vouchere pe zi.
Clienții eMAG pot beneficia totodată de discounturi de până la 30% la peste 460.000 de produse din toate categoriile provenind din oferta eMAG și a sellerilor din Marketplace: de la decorațiuni de Crăciun, jucării, suplimente alimentare și hrană pentru animale, băutură și cafea, produse de îngrijire, până la televizoare și PC-uri sau console de gaming.
Voucherele pe care clienții le câștigă la roata aniversară pot fi folosite inclusiv la achiziția de produse aflate la promoție sau pot fi cumulate cu alte vouchere ori împreună cu alte carduri cadou, pe mai multe comenzi, indiferent de modalitatea de achiziție, de pe site sau din aplicație.
„Ca orice petrecere adevărată și ziua eMAG ține trei zile în care vrem ca toți românii să sărbătorească cu oferte pe măsură, indiferent dacă sunt alături de noi de la început sau au descoperit beneficiile shoppingului online mai recent, în ultimii ani. După 22 de ani putem spune că obiceiurile oamenilor s-au schimbat și ne bucurăm că suntem parte din această călătorie care ne-a transformat pe toți și pe parcursul căreia comerțul online a devenit accesibil tuturor. Mulțumim milioanelor de români care ne aleg în fiecare zi!”, a spus Irina Pencea, general manager eMAG România.
De Ziua eMAG, reduceri la peste 460.000 de produse, printre care:
- 70.000 articole de încălțăminte
- 20.000 jucării
- 15.000 articole electro-IT
- 10.000 articole băutură și cafea
- 25.000 articole pentru casă și grădină
Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care a dezvoltat un ecosistem regional bazat pe tehnologie, în România, Ungaria și Bulgaria cu obiectivul de a ajuta clienții din întreaga regiune să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții din România ai platformei beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în patru aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plată din contul eMAG/MyWallet, și aplicația de mobil. Cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în Europa Centrală și de Est: eMAG Ads, cross-border, Fulfilment, aplicația mobilă sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea.
Concrete & Design Solutions

Emmanuel Macron, către Maia Sandu: Franța sprijină deplină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Premierul Ciolacu afirmă că Austria este de acord cu intrarea României în Schengen cu granițele aeriene. Presa austriacă scrie că guvernul de la Viena impune condiții

Maia Sandu și Emmanuel Macron au discutat despre procesul de aderare a R. Moldova la UE înainte de summitul Consiliului European de la Bruxelles

Olaf Scholz sugerează că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2025, garantând sprijinul Germaniei pentru Kiev în timp ce alți aliați “ezită”

Țările UE au aprobat PNRR-ul Ungariei și plata primei tranșe, în timp ce Comisia Europeană ar putea decide deblocarea condiționată a fondurilor de coeziune pentru Budapesta

Viitorul parteneriat strategic România – Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare la UE, discutate la București de Luminița Odobescu și Olha Stefanishyna

“Istoric!”: Europa devine primul continent din lume care reglementează inteligența artificială, după negocieri maraton și un acord între instituțiile UE

Viktor Orbán își reafirmă opoziția față de deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, dar arată că este dispus la compromisuri în alte privințe

Liderii din Parlamentul European au adoptat pachetul de reformă pentru modernizarea și consolidarea capacității de acțiune a instituției

Comisia Europeană urmează să aprobe o propunere legală privind utilizarea activelor rusești înghețate

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Marcel Ciolacu: Am reușit să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane

Cătălin Predoiu, la reuniunea JAI: Astăzi nu se votează procesul de extindere a spațiului Schengen. Discutăm aspectele de progres sau de vulnerabilități în toate statele membre

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, subliniază că ”viitorul nostru este în UE şi în NATO” și îndeamnă la reflecție pentru că ”deciziile de azi vor deveni istoria de mâine a României”

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească
Trending
- CONSILIUL UE6 days ago
“Situația actuală” a demersurilor de aderare a României și Bulgariei la Schengen se află pe agenda Consiliului JAI. O decizie nu va fi supusă la vot
- COMISIA EUROPEANA1 week ago
Liderii instituțiilor UE fac un apel la “pornirea” apărării europene pentru a reflecta nivelul de ambiție al “Uniunii geopolitice”
- ENERGIE7 days ago
Klaus Iohannis, întâlnire cu John Kerry în Dubai: România se alătură Angajamentului Global privind metanul, susținut de SUA și UE, și dorește să fabrice tehnologii verzi
- ENERGIE1 week ago
Klaus Iohannis, discurs la COP28: Până cel târziu în 2050, mixul energetic naţional al României va fi format în proporţie de 86% din energie regenerabilă
- COMUNICATE DE PRESĂ5 days ago
eMAG aniversează 22 de ani. Oricine intră pe site sau în aplicație în perioada 5-7 decembrie și ”învârte” roata aniversară poate câștiga garantat, în fiecare zi, timp de trei zile