FOTO. ”Manifestație pentru dragoste” în Stockholm. Peste 20.000 de oameni au ieșit în stradă după atentatul terorist: Rămânem deschiși toleranței

Peste 20.000 de mii de persoane s-au adunat duminică, în centrul orașului Stockholm, într-o manifestație de respingere a terorismului, la două zile după ce un camion a intrat în mulțimea adunată în centrul capitalei suedeze, cauzând moartea a patru persoane și rănirea altor 15, informează agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

Sub lozinca „Manifestație pentru dragoste”, demonstrația organizată pe Facebook de către un blogger de origine iraniană s-a desfășurat în apropierea locului unde vineri un uzbec în vârstă de 39 de ani, simpatizat al islamului radical și căruia i se respinsese cererea de azil în Suedia, a pătruns cu un camion în mulțimea aflată pe o arteră comercială. 

 La ora locală 14. 53, ora la care vineri serviciile de urgență au primit primul apel legat de atac, manifestanții au păstrat un minut de reculegere. Demonstrația s-a încheiat cu un discurs al prezentatorului de televiziune Rickard Sjoberg, care și-a terminat mesajul cu cuvintele rostite odată de liderul afroamerican Martin Luther King: „Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face”.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.