Fraude cu fonduri europene: Ferme de vaci doar pe hârtie

500_Euro_BanknotenTimp de trei ani, opt persoane din comuna ialomiţeană Giurgeni au beneficiat ilegal de fonduri europene, după ce au înfiinţat nouă ferme de vaci doar pe hârtie. Cazul este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor Ialomiţa, iar prejudiciul este de 500.000 de euro, informează Adevarul.ro.

Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Ialomiţa şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa cercetează un grup de opt persoane din localitatea Giurgeni care au încasat ilegal, timp de trei ani, aproape 500.000 de euro printr-un proiect european de susţinere şi modernizare a agriculturii.

În scurt timp, relatează jurnaliştii publicaţiei online independentoline.ro,  cei opt fermieri au şi obţinut finanţarea de care au beneficiat până în 2013, când afacerea cu vite s-a dovedit a fi doar pe hârtie. Potrivit datelor din anchetă, Uniunea Europeană (UE) a subvenţionat cu sume cuprinse între 100 şi 150 de euro un număr total de 1.860 de bovine, toate animalele aparţinând celor opt falşi crescători de animale din Giurgeni. Frauda pe care aceştia au reuşit să o creeze în bugetul UE se ridică la suma de peste 500.000 de euro.

Detalii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.