FT: Eforturile lui Cameron în domeniul migrării, afectate de creşterea imigraţiei din state UE

David_CameronEforturile premierului britanic David Cameron de a reduce migrarea înaintea viitoarelor alegeri sunt periclitate de o creştere neaşteptată a afluxului de muncitori din state UE afectate de recesiune ca Spania, Portugalia, Italia şi Grecia, relatează Financial Times (FT) online, potrivit Gandul.info.

Nivelul net al migraţiei a crescut cu 9%, la 182.000 de persoane în decurs de un an, până în iunie 2013, din cauza scăderii nivelului emigraţiei şi unei creşteri a imigraţiei din motive economice din Spania, Portugalia, Italia şi Grecia, potrivit Biroului Naţional britanic de Statistică (ONS).

Ministrul britanic de Interne Theresa May a restricţionat accesul muncitorilor, studenţilor şi familiilor imigranţilor din afara UE, într-un efort de a coborî nivelul migraţiei astfel încât să atingă ţinta stabilită pentru 2015 şi să liniştească preocupările alegătorilor pe tema presiunilor asupra serviciilor publice. Ultimele date arată că aceste politici au condus la o scădere cu 40.000 a numărului sosirilor din Asia, Statele Unite şi alte regiuni, compensată prin 25.000 de sosiri (16%) din interiorul UE în perioada respectivă, scrie FT.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.