Expert italian: „Europa şi China exportă crimă organizată şi salarii mici în Africa”

Deşi atât Europa cât şi China consideră că au o abordare specială pentru ţările aflate în curs de dezvoltare, tot ceea ce au reuşit să aducă în Africa a fost mentalitatea neo-colonialistă, sub forma relelor tratamentelor aplicate muncitorilor africani, şi crimă organizată, scrie analistul italian Emanuele Scimia pentru Asia Times, potrivit Adevarul.ro.

Greva de la mina de platină Marikana din Africa de Sud, ce aparţine companiei Lonmin din Londra,  pentru mărirea salariilor de bază, care a escaladat în violenţe şi s-a soldat cu 10 morţi, arată situaţia gravă la care s-a ajuns cu tratamentul rău la care sunt supuşi muncitorii africani. Probleme similare cu plata salariilor se întâlnesc la companiile Anglo American Platinum din Johannesburg şi la Royal Bafokeng, aflată la nord de Rustenberg. În ceea ce priveşte situaţia Africii de Sud, lucrurile sunt complicate şi de probleme interne între sindicatele muncitoreşti naţionale.

O problemă mai gravă cu care se confruntă ţările africane este fluxul de crimă organizată din China şi Europa. Recent, Angola a extrădat la Beijing 37 de cetăţeni chinezi aflaţi sub acuzaţii de extorcare, răpiri, tâlhăriri, prostituţie şi proxenetism, iar Ministerul de Securitate Publică chinez a trimis o echipă specială pentru a investiga bandele criminale chinezeşti.

Pericolul cel mai mare este reprezentat de influenţa crimei organizate din Europa, mai ales din Italia.

Cititi mai multe aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.