Patru state pentru care anul 2012 a fost mai slab decât 2009

Marea Recesiune din 2008-2009 a dat economiei globale cea mai puternica lovitura de dupa anii 1930. Insa, in cateva tari, anul 2012 s-a dovedit a fi mai slab decat 2009 in ceea ce priveste cresterea economica, in care criza datoriilor suverane, incetinirea in general a economiei globale si problemele de politica interna au jucat un rol determinant in reculul economiei, arata un articol publicat de CNBC, preluat de HotNews.

Nu este o supriza faptul ca, pentru Grecia, anul 2012 a fost unul rau. Statul elen nu a iesit din recesiunea in care a intrat in 2009, cand economia s-a contractat cu 0,5%. Spre deosebire de cea mai mare parte a lumii, care a revenit pe crestere in 2011, Grecia a continua sa se cufunde in recesiune, PIB-ul tarii scazand cu 5,4%.

Chiar daca nu este intr-o situatie atat de rea ca Grecia, Portugalia este si ea o tara care a apelat la un ajutor extern, cu o datorie publica ridicata si cu o economie in declin. In cel mai adanc punct al Marii Recesiuni, economia portugheza a scazut cu 2%. In acest an OCDE prognozeaza un recul de 3%.

Vezi aici care sunt celelalte doua state care au fost invinse de criza financiara.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  stockphotopro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.