Connect with us

POLITICĂ

Marcel Ciolacu: România va deveni un pilon al reconstrucției Ucrainei și este garantul integrării europene a Republicii Moldova

Published

on

© Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat joi că România îşi va menţine poziţia faţă de “invazia ilegală declanşată de regimul criminal al lui Vladimir Putin” și că țara noastră va rămâne “garantul integrării europene a Republicii Moldova, a securităţii şi stabilităţii sale”.

“În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, România îşi va menţine poziţia faţă de invazia ilegală declanşată de regimul criminal al lui Vladimir Putin. Vom continua să oferim tot suportul nostru, vom deveni un actor şi mai activ la nivelul organizaţiilor internaţionale şi vom căuta să devenim un pilon central în procesul de reconstrucţie a Ucrainei”, a spus Ciolacu în Parlament, în cadrul unui discurs ce precedă votul de învestitură.

În discursul ţinut în faţa parlamentarilor, el a punctat direcţiile de politică externă ale Guvernului său, amintind de SUA, Republica Moldova, Japonia, Coreea de Sud, informează Agerpres.

Astfel, în relaţia cu Statelor Unite, Ciolacu arată că trebuie să depunem eforturi suplimentare pentru îndeplinirea cerinţelor din Visa Waiver, pentru ca, în anul 2025, românii să aibă şanse reale să călătorească fără vize peste Ocean.

“Un alt obiectiv central în relaţia cu Statele Unite va fi sprijinirea adoptării în cel mai scurt timp a legislaţiei specifice privind securitatea Mării Negre, în aşa fel încât proiectele României la Marea Neagră să beneficieze de sprijin american”, a precizat premierul desemnat.

 

În ceea ce priveşte relaţia cu Republica Moldova, Ciolacu a amintit de susţinerea pentru aderarea la UE şi suport pentru ca ţara vecină să reziste în faţa ameninţărilor Rusiei.

“În politica de vecinătate, vom acorda o atenţie deosebită fraţilor noştri de peste Prut. România va susţine cu toată forţa parcursul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Vom continua să asigurăm toate resursele necesare pentru ca administraţia proeuropeană şi poporul Republicii Moldova să reziste în faţa ameninţărilor ruseşti. România este şi va rămâne garantul integrării europene a Republicii Moldova, a securităţii şi stabilităţii sale”, a adăugat liderul social-democrat.

În plus, el consideră că România trebuie să se deschidă către lume, amintind de parteneriatele strategice cu Coreea de Sud şi Japonia, relaţiile apropiate cu Israel sau Turcia, care “demonstrează că putem avea prieteni adevăraţi şi în alte părţi ale lumii”.

“Vreau să fiu foarte clar: locul României este în Uniunea Europeană şi NATO! Din 2004, suntem protejaţi de cea mai mare alianţă militară din lume. Din 2007, Uniunea Europeană ne-a asigurat peste 50 de miliarde de euro, bani cu care România a putut să se dezvolte. Dacă alţi lideri au altă alternativă de a dezvolta România, să facă un pas în faţă. Să le spună românilor care sunt soluţiile lor. Altfel, prin minciuni, urlete şi manipulare, nu poţi dezvolta o ţară. O poţi doar îngropa! Ştiţi bine că ura şi dezbinarea nu mă caracterizează. Eu sunt aici să construiesc pentru români! Este timpul ca România să se ridice prin respect şi demnitate!”, a încheiat Ciolacu.

Citiți și

Votul de învestire a Guvernului. Premierul desemnat Marcel Ciolacu: Datoria mă obligă să fac un pas în față și să îmi asum responsabilitatea atunci când societatea este frământată de probleme

Premierul desemnat Marcel Ciolacu se angajează să lucreze cu fiecare partid și să stabilească „parteneriate reale” cu sectorul privat, cu societatea civilă și cu mediul academic „pentru binele României”

Adoptarea salariului minim european, creșterea puterii de cumpărare la 82% din media UE și reactualizarea strategiei pentru aderarea la zona euro, printre prioritățile economice ale guvernului Ciolacu

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

POLITICĂ

Nicolae Ciucă, favoritul administrației americane, conform unei analize DW (P)

Published

on

© Partidul Național Liberal

O recentă analiză publicată de Deutsche Welle subliniază că Nicolae Ciucă, candidatul Partidului Național Liberal la președinția României, este favoritul cercurilor politice conservatoare din Statele Unite, un aspect accentuat de victoria lui Donald Trump în recentele alegeri prezidențiale americane. Această susținere este evidențiată prin relațiile sale strânse cu fundații și personalități influente din zona conservatoare americană, în special cu organizația The Heritage Foundation, una dintre cele mai puternice instituții de lobby republican.

De-a lungul carierei sale, Nicolae Ciucă a cultivat legături solide cu personalități de top ale politicii externe americane, inclusiv cu James Jay Carafano, expert în securitate națională și un nume important în elaborarea programului conservator “Project 2025”.

În contextul geopolitic actual, susținerea americană ar putea avea un impact important asupra stabilității și direcției strategice a României. Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la București, și-a manifestat deschis susținerea pentru Ciucă, considerând că acesta este persoana cea mai potrivită pentru a ghida țara într-o perioadă marcată de schimbări internaționale majore.

Cu sprijinul direct și indirect al administrației Trump și al unor instituții americane de influență, Nicolae Ciucă are acum un avantaj distinct pe scena politică românească.


Publicitate electorală – Comandat de Partidul Național Liberal, CMF: 31240003


Continue Reading

BUSINESS

Nicolae Ciucă se angajează în fața a 400 de oameni de afaceri că România va păstra unică și nu va introduce noi taxe dacă liberalul ajunge la Cotroceni

Published

on

© Nicolae Ciucă/ Facebook

Nicolae Ciucă, președintele și candidatul PNL la funcția de președinte al României, s-a angajat miercuri în fața a 400 de oameni de afaceri că taxele în România vor rămâne neschimbate și nu vor fi introduse unele noi.

“Contactul permanent cu oamenii de afaceri te ține aproape de realitățile economice și de nevoile reale ale antreprenorilor români. A fost o plăcere să mă întâlnesc cu aproape 400 de oameni de afaceri din întreaga țară. Această discuție mi-a confirmat ceea ce știam deja: antreprenorii români au nevoie de un sprijin real, predictibil și eficient”, a scris el, pe Facebook.

În calitate de viitor președinte, alături de PNL la guvernare, mă angajez să păstrăm cota unică, să nu scădem plafonul pentru microîntreprinderi, să nu majorăm TVA-ul și să nu introducem taxe noi“, a subliniat Ciucă.

De asemenea, liderul PNL a precizat că va fi crescută contribuția la pilonul doi de pensii de la 4,75% la 6%, asigurând stabilitate și siguranță pentru viitor.

Totodată, printre prioritățile anunțate de liderul liberal se numără investiții în digitalizarea administrației, reducând astfel birocrația care încă afectează dezvoltarea afacerilor.

“Împreună putem construi o Românie sigură și prosperă, bazată pe inițiativă, inovare și pe o clasă de mijloc puternică!”, a conchis el.

Săptămâna trecută, Ciucă a afirmat, la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal, că liberalii trebuie să câștige la alegerile parlamentare și prezidențiale.

În cadrul unui discurs susținut la Casino Sinaia, unde liberalii și-au prezentat programul de guvernare, Ciucă a arătat că miza alegerilor din noiembrie şi decembrie este legată, printre altele, de viitorul economiei româneşti, de bunăstarea clasei de mijloc, de libertate şi siguranţă.

Totodată, pe 24 octombrie, Ciucă și-a lansat programul prezidențial “România prosperă și sigură” cu destinația Cotroceni, axat pe aderarea la OCDE, un stat care nu ia și servește economia, fonduri UE, o justiție liberă de ingerințe și o Armată și industrie puternice.

Printre priorităţile programului lui Nicolae Ciucă se află valorificarea poziţiei geostrategice a României în regiune, în NATO şi UE, independenţa energetică, protejarea şi exploatarea resurselor naturale ale ţării, dezvoltarea clasei de mijloc, susținerea antreprenorilor şi a inovaţiei, un pact pentru satul românesc, o comisie prezidențială pe tema scăderii demografice, un sistem de sănătate eficient, o justiție corectă și eficientă, o armată puternică și o industrie de apărare repornită, iar la capitolul teme externe este inclusă cu prioritate finalizarea aderării României la OCDE, alături de pilonii politicii externe, respectiv Parteneriatul Strategic cu Statele Unite și apartenența la NATO și la Uniunea Europeană.

Continue Reading

POLITICĂ

“Soluții, nu salvatori”. Liberalul Ilie Bolojan reacționează după ce a fost propus premier de candidații la prezidențiale: “Un om cu adevărat responsabil își cunoaște posibilitățile și nu se lasă influențat de iluzii”

Published

on

© PNL

Liberalul Ilie Bolojan, președinte al Consiliului Județean Bihor, a reacționat miercuri după ce candidații PSD și USR la prezidențiale, Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, dar și mai mulți lideri PNL l-au propus public drept premier.

Candidat din partea PNL pentru un mandat de senator, Bolojan a spus într-un comunicat că ”Un om cu adevărat responsabil își cunoaște limitele și posibilitățile și nu se lasă influențat de iluzii”.

El nu a răspuns direct nici unuia dintre cei care i-au pronunțat numele, dar a spus că ”pentru a putea face propuneri, un partid trebuie să fie în coaliție și să obțină un scor relevant. Cu cât sprijinul pentru un partid este mai mare, cu atât mai mult politicile lui ar putea prevala în programul coaliției”.

Comunicatul integral al lui Ilie Bolojan:

”Soluții, nu salvatori

1. Niciun partid nu va avea majoritate. Foarte probabil, vom avea o coaliție de guvernare.

2. Coaliția ce se va forma după alegeri va propune premierul. Președintele ales va putea influența formarea coaliției.

3. Pentru a putea face propuneri, un partid trebuie să fie în coaliție și să obțină un scor relevant. Cu cât sprijinul pentru un partid este mai mare, cu atât mai mult politicile lui ar putea prevala în programul coaliției.

4. Cei vizați nu sunt puși „în vitrină” conjunctural sau „pe surse”, ci sunt desemnați prin proceduri interne, bine stabilite, ale partidelor.

5. Noul guvern va avea un mandat dificil, corecțiile bugetare fiind inevitabile. Pentru a reuși, va fi nevoie de susținere și de miniștri cu autoritate.

6. Colaborarea Președinte – Guvern va fi de bun augur și va asigura coerența unor măsuri, dar greul reformelor va fi dus de Guvern.

7. Forțele politice responsabile ar trebui să abordeze problemele reale și în campania electorală, altfel votul de protest va prevala. Iar a crea așteptări nerealiste va duce la tensiuni sociale în anii următori.

8. Autoritatea și experiența nu sunt date de altcineva, iar acceptarea unei funcții fără să ai autoritatea necesară duce în general la eșec.

9. Nu există un salvator, există viziuni de dezvoltare puse în practică de echipe puternice, în mod responsabil și perseverent.

10. Un om cu adevărat responsabil își cunoaște limitele și posibilitățile și nu se lasă influențat de iluzii, rămânând ancorat în realitate.

PS: Fac aceste precizări având în vedere discuțiile din această perioadă”.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”

REPUBLICA MOLDOVA5 hours ago

Summitul Comunității Politice Europene: Klaus Iohannis a evocat “victoria crucială” a Maiei Sandu și a reafirmat “sprijinul strategic pentru calea europeană” a R. Moldova

REPUBLICA MOLDOVA5 hours ago

Summitul Comunității Politice Europene: Opt lideri europeni, în frunte cu Iohannis și Macron, îi reafirmă Maiei Sandu dreptul R. Moldova de a face parte dintr-o Europă liberă și democratică

ROMÂNIA7 hours ago

Guvernul României aprobă planul de achiziție a 32 de avioane de luptă F-35 de la SUA și îl trimite în Parlament pentru procedură de urgență

POLITICĂ7 hours ago

Nicolae Ciucă, favoritul administrației americane, conform unei analize DW (P)

PARLAMENTUL EUROPEAN8 hours ago

Comisarul desemnat pentru climă, zero emisii nete și creștere curată promite un acord UE pentru o industrie curată pentru a sprijini întreprinderile din UE să atingă obiectivele climatice

COMISIA EUROPEANA8 hours ago

Comisarul desemnat al Sloveniei pentru portofoliul Extinderii insistă ca procesul să rămână bazat pe merit și „fără scurtături”

U.E.9 hours ago

Emmanuel Macron consideră că europenii nu trebuie „să-și încredințeze pentru eternitate” securitatea americanilor: „Este un moment al istoriei decisiv”

U.E.10 hours ago

Premierul Finlandei: Europa trebuie să transmită un mesaj puternic SUA și viitoarei administrații Trump privind susținerea Ucrainei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI10 hours ago

Virgil Popescu, prezent la audierea comisarului desemnat pentru climă, zero emisii nete și creștere curată: Dialogul cu companiile interesate să investească în sustenabilitate și competitivitate va fi esențial

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”

ROMÂNIA3 days ago

INTERVIU Larisa Mezinu-Bălan, vicepreședinte al CNAS, anunță pentru 2025 noi mecanisme financiare care să extindă lista medicamentelor inovative

ROMÂNIA3 days ago

Iulius Firczak, deputat în cadrul Comisiei pentru buget: Trebuie să învățăm cum să atragem capital privat în cercetarea medicală. Este un joc pe care SUA și China l-au învățat deja

ROMÂNIA3 days ago

Fondurile din PNRR și Politica de Coeziune reprezintă ”ancore solide” pentru ”a construi o Românie și o Europă în care accesul la sănătate este egal pentru toți cetățenii”, subliniază Ramona Chiriac

ROMÂNIA3 days ago

Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE

ROMÂNIA3 days ago

Marcel Ciolacu, la Salonul Euronaval din Paris: Prioritatea este dezvoltarea industriei de apărare din România. Modernizarea Armatei înseamnă noi locuri de muncă pentru români

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Vicepreședintele PE Victor Negrescu punctează pilonii strategiei în domeniul industriei farmaceutice: Dezvoltarea inovației, securitatea medicală a Europei și protecția proprietății intelectuale

ROMÂNIA3 days ago

Ministrul Economiei evidențiază avantajul competitiv pe care îl poate avea România în industria dispozitivelor medicale: Să avem mai multă proprietate intelectuală înregistrată în țara noastră

ROMÂNIA3 days ago

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE4 days ago

Luca Niculescu: Pentru România, aderarea la OCDE va însemna o ocazie extraordinară de a avea un sistem de sănătate mai modern, axat pe inovare, cercetare, adaptat la provocările lumii moderne

Trending