Marian Lupu se retrage din cursa prezidențială din R. Moldova și o susține pe Maia Sandu în confruntarea cu socialistul Igor Dodon

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a decis să se retragă din cursa electorală, deoarece vrea să-i ofere Maiei Sandu o șansă să-l învingă în turul doi pe socialistul Igor Dodon.

Lupu a făcut anunțul în prezența vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, anunță ZiarulNațional.md.

FOTO: moldova.org

FOTO: moldova.org

”R. Moldova are nevoie de un președinte proeuropean, dar nu de unul care să pornească războiei și crize politice. Un sondaj credibil ne arată că desemnarea candidatului unic (Maia Sandu n.r.) nu a adus cu sine rezultatele scontate. Probabil că a fost anunțat prea târziu. Faptul că s-a anunțat candidatul unic nu a întărit dreapta, dar stânga. Avantajul Maiei Sandu față de mine este în marja de eroare și păstrăm ambi șanse de a accede în turul doi. Dar analiza făcută de noi denotă că candidatul care va ieși în turul II are nevoie de fiecare vot, pentru ca să aibă șanse să-l învingă pe Igor Dodon. Din acest motiv am decis să mă retrag din cursa electorală”, a precizat Marian Lupu.

La rândul său, Vlad Plahotniuc l-a felicitat pe Marian Lupu pentru curajul de care a dat dovadă atunci când a decis să se retragă.

”La prima vedere pare o decizie șocantă, dar eu vă pot spune că este una logică și reese din interesele majore ale țării. Noi ne dorim consolidarea vectorului european și să-l facem ireversibil. Doar așa putem moderniza R. Moldova. Noi suntem în stare să luăm decizii importante pentru țară. Această actiune este un exercițiu nou și democratic pentru țara noastră”, a conchis Plahotniuc.

Citiți și SONDAJ| R. Moldova: Igor Dodon și Maia Sandu, favoriții cursei prezidențiale

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sunt favoriții cursei prezidențiale din republică, potrivit rezultatelor Barometrului de Opinie Publică (BOP), realizat în octombrie la comanda Institutului de Politici Publice (IPP)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.