Ministerul turc de Interne a suspendat din funcţie 8.777 de oficiali, dintre care 77 de guvernatori

turkish flags twitter

Foto: Twitter

Ministerul turc de Interne a suspendat din funcţie 8.777 de oficiali, printre care 30 de guvernatori de provincii şi 47 de guvernatori de districte, în urma tentativei de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează cotidianul Hurryiet, citat de News.ro.

Printre cei suspendaţi se mai numără 7.899 de ofiţeri de poliţie şi 614 ofiţeri din Jandarmerie.

Autorităţile turce au reintrodus starea de urgenţă la Istanbul şi au desfăşurat efective suplimentare din cadrul forţelor speciale ale poliţiei.

Duminică seara şi în cursul nopţii au avut loc ciocniri armate între participanţii la tentativa de lovitură de stat militară şi autorităţi, cele mai importante având loc în apropierea aeroportului internaţional Sabiha Gokcen din Istanbul, precum şi la baza aeriană din oraşul Konya.

Poliţia a întâmpinat rezistenţă şi în apropierea aeroportului internaţional Sabiha Gokcen, însă după un scurt schimb de focuri, participanţii la complot s-au predat.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost reţinute, până în acest moment, în legătură cu lovitura de stat eşuată din Turcia, a anunţat duminică ministrul Justiţiei de la Ankara, Bekir Bozdag.

Peste 290 de persoane, inclusiv aproximativ 100 de pucişti, au fost ucise, iar alte peste 1.400 au fost rănite.

Citiți și: UPDATE: Lovitură de stat eşuată în Turcia. 290 de persoane au murit în confruntări militare. Starea de urgenţă, reinstituită la Istanbul

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.