Nuland: Relațiile Republicii Moldova cu SUA, mai puternice ca oricând

nuland chisinauAsistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a exprimat duminică, în cadrul întrevederilor avute la Chișinău, sprijinul pentru Republica Moldova și parcursul european al acesteia.

Victoria Nuland a dat asigurări, în cadrul întrevederii cu președintele Nicolae Timofti, că SUA rămân angajate plenar în susținerea aspirațiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper și democratic în cadrul unei Europe unite. Victoria Nuland l-a informat pe președintele Timofti că SUA au în vedere să intensifice programele de dezvoltare destinate diferitelor domenii din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale de la Chișinău, preluat de Agerpres. Totodată, ea a adăugat că relațiile dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii sunt în prezent ‘mai puternice ca oricând’.

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politică din regiune și eforturile pe care le întreprinde comunitatea internațională pentru detensionarea situației create.

Victoria Nuland a discutat și cu premierul Iurie Leancă despre relațiile bilaterale, sprijinul american în efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană și evoluțiile regionale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Părțile au abordat și aspecte ce vizează asistența din partea guvernului american pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparentă și mai eficientă.

Asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost însoțită în vizita sa în Republica Moldova de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, și de directorul pentru politici, planificare și parteneriat în cadrul Comandamentului Forțelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.