Oficial NATO: Alianţa a suspendat cooperarea cu Rusia

Patrick AuroyPatrick Auroy, asistent al Secretarului General NATO, a declarat, marţi, la Bucureşti, că “agresiunea militară a Rusiei în Ucraina” reprezintă “o adevărată ameninţare la adresa securităţii euroatlantice”, astfel că miniştrii de externe vor revizui, săptămâna viitoare, relaţiile Alianţei cu Moscova, anunţă Mediafax.

“Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina este cea mai gravă criză din Europa de la căderea Zidului Berlinului. Reprezintă o adevărată ameninţare la adresa securităţii euroatlantice şi, în general, la ordinea mondială”, a declarat Patrick Auroy, asistent al Secretarului General al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, la conferinţa “AFCEA Europe TechNet International and the NATO C4ISR Industry Conference 2014”, organizată la Bucureşti de NATO Communications and Information Agency.

General-locotenentul Patrick Auroy a precizat că NATO a decis suspendarea cooperării cu Moscova în cadrul Consiliului NATO-Rusia. “Întregul spectru al cooperării NATO cu Rusia va fi revizuit de miniştrii noştri de externe săptămâna viitoare”, a subliniat asistentul Secretarului General, Anders-Fogh Rasmussen.

Pe de altă parte, Auroy a reiterat faptul că, în urma evenimentelor din Crimeea, Alianţa şi-a consolidat capacitatea de reacţie, care include şi zborurile de supraveghere din spaţiul aerian românesc.

“Am luat măsuri pentru consolidarea capacităţii de reacţie a NATO, inclusiv mai multe acţiuni de poliţie aeriană în spaţiul baltic, zboruri de supraveghere în spaţiul aerian al Poloniei şi al României şi creşterea nivelului de alertă”, a declarat Patrick Auroy.

 

 

.

2 Responses to Oficial NATO: Alianţa a suspendat cooperarea cu Rusia

  1. Pingback: Seful NATO: Suntem foarte ingrijorati de concentrarea militara ruseasca de-a lungul frontierelor Ucrainei. Suntem pregatiti sa ne aparam aliatii | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.