Ponta linişteşte Europa: România este o ţară stabilă, în care statul de drept este respectat. Bătălia politică nu va afecta sistemul judiciar

Premierul Victor Ponta i-a asigurat, astăzi, pe partenerii din Uniunea Europeană că justiţia şi toate celelalte instituţii neimplicate în conflictul dintre preşedinte şi Parlament vor rămâne independente, iar România va rămâne un stat de drept, notează Jurnalul.ro.

“În această perioadă de criză politică, de conflict între Parlament şi preşedinte, care va fi astăzi finalizat cu un vot al Parlamentului, am avut multe discuţii cu partenerii noştri europeni. Îngrijorările lor sunt legitime, iar noi suntem obligaţi să-i asigurăm că România este o ţară stabilă, în care statul de drept este respectat. Este o obligaţie pe care mi-o asum ca şef al Guvernului”, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul a dat asigurări că Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a se respecta cu stricteţe obligaţiile care revin României în baza acordurilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Europeană.

“Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru respectarea obligaţiilor României în baza acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale. Guvernul României va lua în continuare toate măsurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor în baza Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi a tuturor măsurilor necesare pentru a garanta o justiţie independentă şi eficientă. Indiferent de decizia de astăzi, Guvernul României va asigura stabilitatea totală atât a Curţii Constituţionale, a Parchetului General, a instanţelor judecătoreşti, a ANI, a serviciilor de informaţii şi a tuturor instituţiilor care nu trebuie să fie afectate de lupta politică. Guvernul României va respecta toate deciziile CCR şi le va pune imediat în aplicare”, a asigurat primul ministru.

Sursa: Jurnalul.ro

Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.