Premierul Bavariei promite ”un semnal de determinare” în privința migrației

Uniunea Creștin-Socială (CSU) din Bavaria va decide luni dacă va insista asupra unei politici de returnare a unora dintre refugiați de la frontierele Germaniei, a precizat prim-ministrul landului în cauză, Markus Soeder, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Foto: Twitter/ Markus Soeder

Soeder a precizat însă că va reveni aliatului său din partid, ministrul de interne Horst Seehofer, să decidă dacă şi cum anume să pună în aplicare o astfel de politică, în contextul în care există divergențe între Seehofer și cancelarul german Angela Merkel pe această temă, lucru care ar putea duce la ruperea alianței de decenii a CSU cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Astăzi, trimitem un semnal de determinare. Astăzi, vom decide dacă vom face acest lucru şi apoi va reveni ministrului de interne să decidă asupra implementării”, a afirmat Soeder, într-o declaraţie pentru presă, sosind la reuniunea conducerii CSU, ce are loc la Munchen.

CDU a anunţat pentru luni o conferinţă de presă a cancelarului Angela Merkel, de la ora locală 14:00 (12:00 GMT), cu privire la disputa cu ministrul de interne Horst Seehofer pe tema migraţie ilegale, a transmis DPA.

Ministrul de interne Horst Seehofer doreşte o atitudine mai dură faţă de migraţie în Germania. Seehofer ar dori ca solicitanții de azil să fie întorși la granițele Germaniei, în vreme ce Merkel insistă că este nevoie de o soluție europeană pentru ca migrația ilegală care să implice controale sporite de-a lungul frontierelor externe ale UE.

Austria joacă un rol-cheie în această problemă. În primul rând, granița Germaniei cu vecinul din sud ar fi cea mai afectată de ideea lui Seehofer. În al doilea rând, Austria va prelua de la 1 iulie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, primițând să transforme chestiunea privind migrația un subiect central al mandatului său de șase luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.