Premierul chinez califică drept “fructuoase” vizitele în România și Uzbekistan

summit-china2Premierul chinez Li Keqiang a declarat vineri seară, la Tașkent, că vizitele pe care le-a efectuat în România și Uzbekistan au avut rezultate fructuoase, informează Xinhua, potrivit Ziare.com.

Li a participat la Reuniunea premierilor din Europa Centrală și de Est și China, de la București, și la reuniunea premierilor din statele membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurată la Tașkent.

La o întâlnire cu ziariștii, la Tașkent, Li a declarat că țara sa se bucură în mod tradițional de relații de prietenie cu țările din Europa Centrală și de Est și că reuniunea a sporit încrederea politică reciprocă dintre China și aceste țări. China și țările din Europa Centrală și de Est se află într-un stadiu similar de dezvoltare și au un venit național similar, a remarcat Li, care a notat totuși că relațiile comerciale dintre cele două părți reprezintă doar a zecea parte din volumul comerțului dintre China și UE.

În ceea ce privește reuniunea premierilor din statele membre ale Organizației de Cooperare de la Schanghai, Li a menționat că întărirea cooperării cu aceste state face parte din strategia Chinei de deschidere către regiunile de vest.

Sursa:Ziare.com
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.