Președintele Grupului S&D din Parlamentul Europen, Gianni Pittella: “Salutăm nominalizarea politică a euro-deputatului Viorica Dăncilă, în calitate de viitor Prim-ministru al României”

Grupul Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European salută propunerea Comitetului Executiv al PSD în persoana eurodeputatului Viorica Dăncilă.

“Salutăm nominalizarea politică a euro-deputatului Viorica Dăncilă, în calitate de viitor Prim-ministru al României”, a declarat Președintele Grupului S&D din Parlamentul European, Gianni Pittella, după anunțul PSD privind nominalizarea liderului delegației sale din Parlamentul European ca șef al Guvernului de la București.

Potrivit declarației transmise către CaleaEuropeană.ro de Grupul S&D, Pittella a mai spus că “nominalizarea unei femei, un deputat european foarte profesionist, de încredere și competent, cu un mare ataşament faţă de valorile europene și progresiste, ar putea constitui cea mai bună soluţie pentru frământările politice actuale. Acesta este viitorul de care au nevoie cetăţenii români şi Europa”.

Citiți și Eurodeputatul Viorica Dăncilă, nominalizată de CEx al PSD pentru funcţia de premier

Eurodeputatul Viorica Dăncilă, liderul delegației PSD în Parlamentul European, a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier.

Începând din 2009, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, fiind la al doilea său mandat și este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE și membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.