Connect with us

EVENIMENTE

Rezultatele Consultării de Lucru Extinse SUERD: Agenda și calendarul de priorități/evenimente 2016

Published

on

Grupul de Actiune ”Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra”, membru al Consiliului Consultativ SUERD, impreună cu Asociatia CLDR, membra a CoDCR si a Platformei Urbane a Regiunii Dunarii, a organizat in data de 22 martie 2016 o Consultare de Lucru Extinsa intre reprezentantii ariilor prioritare si punctelor de contact ale Strategiei Dunarii in Romania si cu participarea reprezentantului Coordonatorului National SUERD – Ministerul Afacerilor Externe, respectiv principalii stakeholderi si beneficiarii potentiali de finantare din sectorul public si privat. Reuniunea s-a desfasurat la Bucuresti, la Palatul Invatamantului, Stiintei si Culturii – sediul Senatului Universitatii Spiru Haret, cu ocazia marcarii Zilei Internationale a Apei.

ConsultareSUERD22martie

La lucrari, printre invitatii de marca mentionam: Dl Marian PETRACHE, Presedintele Consiliului Judetean Ilfov – organizatie care este cel mai proaspat membru institutional al CLDR; Dr Costin LIANU reprezentantul Patronatului – Consiliul de Export de pe langa Ministerul Economiei; Dna Marisanda PIRIIANU, Coordonator Aria Prioritara Schimbari Climatice – Director General Ministerul Mediului; Dr. Octavian SERBAN, Consilier Personal al Ministrului Fondurilor Europene; Prof. Dr. Ing. Gheorghe I. GHEORGHE – Director General Institutul de Mecatronica; Dr Olivia COMSA din partea MHTC-Magurele High Tech Cluster, Dr Manuela SIDOROFF, Directorul Institutul de Stiinte Biologice, reprezentanta proiectului DANUBIUS RI; Dl Sorin VLAD, Vice-Primarul Orasului Corabia; Dl Claudian DOBOS – Presedinte Reteaua ECOLISE Bruxelles; Dl Wienfried SENKER, Ambasador Special al Strategiei Dunarii (Landul Bavaria).

In prima parte a fost dezbatut si adoptat prin consens un Document-Preambul, in pregatirea urmatoarelor evenimente majore legate de aplicarea Strategiei Dunarii: Forumul Inovarii Integrale Dunare-Marea Neagra – Senatul Romaniei, 14-15 aprilie 2016, respectiv Dialogul Financiar Dunarean – Banca Nationala a Slovaciei – Bratislava, 23-24 mai 2016. In cadrul acestui document sunt reliefate cateva concluzii cu privire la necesitatea intensificarii rolului coordonatorilor ariilor proritare al Guvernului Romaniei in ansamblu pentru a se putea promova si sustine co-finantarea la nivel european a acelor proiecte majore si flagship care sa intruneasca atat co-interesarea partenerilor din alte state membre, cat si a Grupurilor de Lucru (ARGE Donau) create la Viena prin eforturile CoDCR, Platformei Urbane a Regiunii Dunarii si Municipalitatii Viena.

In partea a doua, participantii au formulat o serie de propuneri pentru redactarea Foii de Parcurs pentru urmatoarea perioada, care ar trebui sa includa Planul de Actiune coerent, aplicabil si corespondent tuturor actiunilor si tintelor convenite la nivelul Statelor Membre si Comisiei Europene, coagulabil intr-un pachet propus sa se numeasca “Dunarea Albastra”, spre a include si problemele Bazinului Marii Negre si ale Deltei Dunarii, dupa cum urmeaza: pana la desfasurarea Forumului Inovarii Integrale – adoptarea principalelor obiective si propuneri care sa stea la baza comunitatii dunarene de practici in favoarea inovarii integrale, ce se va forma cu sprijinul Danubius Academic Consortium si al altor parteneri relevanti din Landul Baden Wurttemberg, Austria, Bulgaria si Serbia; pana la Dialogul Financiar Dunarean – selectarea principalelor proiecte majore spre a fi promovate in cadrul ARGE Donau si standului CLDR Romania la Bratislava; pana la desfasurarea Festivalului International al Dunarii (Ulm, 1-10 iulie 2016), formarea unei delegatii oficiale la nivel cat mai inalt pentru sustinerea lobby-ului institutional necesar; pana la desfasurarea Forumului SUERD de la Bratislava, programat in toamna, focalizarea pe grupurile de lucru si cele cateva proiecte majore spre a fi propuse in cadrul Planului de Investitii Strategice al Comisiei Europene si Bancii Europene de Investitii, precum si clarificarea asupra co-finantarilor necesare.

Secretariatul CLDR, asigurat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, care coordoneaza Catedra Internationala Onorifica “Jean Bart”, in parteneriat cu Academia Romana, a fost mandat sa se ocupe de implementarea acestei agende si incadrarea in calendarul respectiv. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati siteul www.cldr.ro sau sa contactati Secretariatul CLDR la tel./fax: 021.2304997; e-mail: secretariat@cldr.ro.

.

.

EVENIMENTE

Nicușor Dan este laureatul Premiului ICDE România Europeană 2024

Published

on

© Nicușor Dan/ Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este cel de-al șaselea laureat al Premiului ICDE România Europeană, acordat anual de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană din Cluj-Napoca.

Acesta se alătură unei galerii de personalități și organizații prestigioase din România și Republica Moldova, precum Excelența Sa Maia Sandu, Asociația Dăruiește Viață, doamna Laura Codruța Kövesi, doamna Emilia Șercan și Asociația VeDem Just, care au avut o contribuție decisivă la promovarea valorilor europene și la consolidarea democrației în societatea românească.

“Premiul acordat în acest an recunoaște și recompensează, printre altele, verticalitatea, perseverența, echilibrul, înțelepciunea și hotărârea de care a dat dovadă domnul Nicușor Dan în lunga sa activitate civică și politică. Credem că domnia sa întruchipează modelul de om politic european autentic, aflat mereu în slujba cetățenilor pe care-i reprezintă”, a transmis ICDE într-un comunicat.

Ceremonia de decernare a Premiului România Europeană va avea loc la Cluj, vineri, 6 decembrie 2024, începând cu ora 14.30, în sala Robert Schuman a Facultății de Studii Europene, în cadrul unei conferințe organizate de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai în colaborare cu Centrul EUXGLOB al aceleiași facultăți și cu ICDE.

Continue Reading

EVENIMENTE

Colegiul Medicilor Stomatologi din București va marca 20 de ani de la înființare, într-un eveniment aniversar de amploare, intitulat CMSB 2.0

Published

on

© CMSB

Colegiul Medicilor Stomatologi din București (CMSB) va marca 20 de ani de la înființare, într-un eveniment aniversar de amploare, intitulat CMSB 2.0. Celebrarea va avea loc la data de 29 noiembrie 2024 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și va reuni personalități marcante din domeniul stomatologiei din România și din străinătate.

Evenimentul va debuta cu o sesiune educațională de excepție, programată între orele 9:00 și 18:00, unde participanții vor avea ocazia să descopere cele mai noi tendințe și inovații din domeniul stomatologiei, să interacționeze cu experți de renume și să-și consolideze cunoștințele profesionale.

La finalul zilei, aniversarea va continua cu un moment festiv, dedicat consolidării relațiilor profesionale și celebrării celor două decenii de activitate ale CMSB, organizație care a avut un impact semnificativ în promovarea sănătății orale și a excelenței în practica stomatologică.
 
Vă invităm să fiți alături de CMSB la această celebrare istorică, să creați noi conexiuni profesionale și să contribuiți la dezvoltarea comunității stomatologice din București.

Pentru detalii suplimentare și înscrieri, vă rugăm să accesați https://evenimentecmsb.ro/

Continue Reading

EVENIMENTE

CaleaEuropeană.ro, partenerul media al primei ediții „Moldova Security Forum”. Redactorul-șef Robert Lupițu va modera primul panel, intitulat „NATO at 75. Evolving Partnerships for peace and security”

Published

on

Biroul Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova, Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova și Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează prima ediție a Moldova Security Forum (MSF), în perioada 19 – 20 noiembrie, la Chișinău. CaleaEuropeană.ro este partenerul media al forumului ce oferă o platformă unică pentru dezbateri la nivel înalt privind politicile de securitate, parteneriatele UE și NATO și viitorul rezilienței în Republica Moldova și în afara acesteia.

Robert Lupițu, redactorul-șef al CaleaEuropeană.ro, va modera primul panel al forumului, intitulat „NATO at 75. Evolving Partnerships for peace and security”, care se va bucura de participarea ministrului apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, a asistentului secretarului general al NATO pentru inovare și securitate cibernetică, Jean-Charles Ellermann-Kingombe, a fostului purtător de cuvânt al Alianței, Oana Lungescu, și a analistului Anatol Țăranu.  Reflectând asupra călătoriei de 75 de ani a NATO ca cea mai de succes și mai puternică Alianță din istorie, această sesiune va aborda importanța securității cooperative într-un peisaj global în schimbare și viitorul parteneriatului de lungă durată dintre NATO și R. Moldova.

Deschiderea Forumului  va avea loc marți, 19 noiembrie 2024, ora 9:30, în incinta Hotelului „Radisson Blu Leogrand”, str. Mitropolit Varlaam 77, or. Chișinău.

Moldova Security Forum este un eveniment de anvergură dedicat abordării celor mai mari provocări de securitate națională și regională, cu un accent special pe amenințările hibride, dezinformare, amenințările cibernetice și ascensiunea inteligenței artificiale. Forumul va  reuni  oficiali de rang înalt, politicieni academicieni, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și experți din diverse domenii, pentru a facilita dialogul  și colaborarea. 

Principalele subiecte ale forumului

Ziua 1

  • Viziunea de securitate a Moldovei și stabilitatea regională;
  • Rolul UE ca actor de securitate în regiunea Mării Negre. Modul în care parteneriatele europene consolidează reziliența regională;
  • Parteneriatele NATO pentru pace și securitate – Reflectând asupra parteneriatelor pentru pace și securitate;
  • Stabilitatea strategică în regiunea Mării Negre. 

Ziua 2

  • Agenda privind femeile, pacea și securitatea. Consolidarea rolurilor de gen în prevenirea conflictelor și consolidarea păcii;
  • Reziliența democratică în următorii ani electorali. Provocări și oportunități pentru menținerea unor sisteme democratice puternice și reziliente în timpul următoarelor cicluri electorale;
  • Contracararea dezinformării și consolidarea rezilienței societății. Confruntarea cu amenințările manipulării online, FIMI și rolul tehnologiei în evoluție;
  • Gestionarea crizelor ca element-cheie pentru consolidarea rezilienței. Cum pot fi concepute, consolidate și optimizate cadrele instituționale pentru a răspunde rapid și eficient la diverse situații de urgență, inclusiv dezastre naturale, amenințări la adresa sănătății publice sau crize politice;
  • Frontierele securității cibernetice: Navigarea în revoluția IA pentru securitatea națională;
  • Criza climatică și nevoia de tranziție ecologică: modul de adaptare. 

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
ROMÂNIA6 hours ago

MApN demontează noi dezinformări care vizează frontierele României și tehnică militară în Portul Constanța: Sunt informații false pentru a induce panica

SIRIA7 hours ago

“Cruda dictatură Assad s-a prăbușit”: Reacțiile la căderea regimului sirian, de la apelul la stabilitate din partea Europei la emoții contradictorii în Orientul Mijlociu

INTERNAȚIONAL8 hours ago

Fostul dictator sirian Bashar al-Assad a ajuns la Moscova, primind azil în Rusia din partea regimului Putin

NATO16 hours ago

Trump, după întâlnirea tripartită cu Zelenski și Macron la Paris: Ucraina ar dori să încheie un acord de pace. Este timpul ca Vladimir să acționeze, China poate ajuta

POLITICĂ16 hours ago

Ministrul Predoiu: Constituția ne cere să respingem orice formă de extremism sau violență și să rămânem parte a lumii europene și euroatlantice

ROMÂNIA16 hours ago

Mesajul premierului de Ziua Constituției: Legea fundamentală rămâne garantul menținerii drumului nostru european și euroatlantic

NATO17 hours ago

Cehia, Portugalia și Spania condamnă ingerințele străine maligne în România: Doar românii își vot decide viitorul/ Încredere deplină în procesele democratice din România

PARLAMENTUL EUROPEAN17 hours ago

Siegfried Mureșan: Cea mai mare alianţă de centru-dreapta din lume condamnă interferenţa Rusiei în alegerile din România

SECURITATE17 hours ago

Trilaterală Macron-Trump-Zelenski la Elysee: Pacea trebuie să conțină garanții puternice de securitate pentru Ucraina, afirmă liderul ucrainean

ROMÂNIA19 hours ago

MApN: Afirmațiile că România pregătește trimiterea de efective ale Armatei în Ucraina sunt “false” şi “manipulatoare”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm

INTERVIURI5 days ago

INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII5 days ago

Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni

INTERVIURI6 days ago

INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria

POLITICĂ6 days ago

Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI6 days ago

Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE

POLITICĂ1 week ago

Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat

Trending