Daily Mail, un nou reportaj despre ghetoul de romi și zidul din Baia Mare

Publicaţia britanică Daily Mail  a publicat un nou reportaj referitor la romii din România, prezentând mai multe fotografii şi detalii despre ghetoul din Baia Mare, notează Gandul.info.

Romani_peopleJurnaliştii britanici descriu pe un ton critic cum primarul oraşului, Cătălin Cherecheş, le-a promis celor peste 500 de romi că le va construi locuinţe mai bune, însă a ridicat un zid în jurul caselor locuite de romi, izolându-i.

“În astfel de condiţii, nu este deloc surprinzător că mulţi români spun că le-ar plăcea să se mute în Marea Britanie din ianuarie 2014, când vor dobândi dreptul de a locui şi munci acolo, odată ce restricţiile aplicate românilor şi bulgarilor vor fi anulate, în conformitate cu principiul european al «libertăţii de mişcare»”, notează Daily Mail, potrivit ZF.ro.

Primarul Cătălin Chercheş a explicat că situaţia este rezultatul unei strategii mai ample, iar mutarea lor a fost o îmbunătăţire a condiţiilor, în aşteptarea finalizării construcţiilor unor noi locuinţe sociale, care stagnează de ani buni.

Cherecheş a câştigat alegerile locale cu 86%, la câteva zile după demararea activităţilor de strămutare a romilor.

 

Surse: ZF.ro, Gandul.info, Daily Mail

Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.