Scandal în USL: „Îmi dau demisia chiar şi în acest moment”, a ameninţat Stroe. Antonescu: „Dă-ţi-o”

crin_antonescuTariceanu şi Antonescu au avut un schimb dur de replici în şedinţa conducerii PNL. Lui Stroe i s-a cerut să se retragă, acesta a vrut să-şi dea demisia. În final, conducerea liberalilor a validat mandatul maximal pentru negocierile cu PSD, reconfirmând mandatul dat liderului PNL, relatează Gandul.info.

Antonescu cere desfiinţarea USD, reducerea numărului de ministere, scăderea CAS şi TVA, respingerea legii amnistiei şi graţierii şi neimpozitarea profitului reinvestit.

Şedinţa liberalilor de marţi seara, convocată de urgenţă de Crin Antonescu pentru a pune la punct lucrurile în PNL după ce apăruseră unele voci care îi contestaseră autoritatea în fruntea partidului, a reprezentat un bun prilej pentru a se tranşa anumite conflicte care mocneau. După ce sala de şedinţă a fost schimbată pe ultima sută de metri, apoi ecranată cu un aparat de bruiaj, membrilor Biroului Politic Naţional li s-a interzis să părăsească sala timp de patru ore cât a durat şedinţa.

Prima confruntare în interiorul şedinţei a fost cea între fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi actualul preşedinte Crin Antonescu. Disputa dintre cei doi fusese prefaţată cu o seară înainte de conflictul purtat prin intermediul televiziunilor. Antonescu a atacat dur, spunând că Tăriceanu îşi bate joc de partid atunci când vorbeşte despre un Congres extraordinar, în timp ce Tăriceanu i-a recomandat lui Antonescu să se informeze ce a declarat, caracterizând afirmaţiile liderului PNL ca fiind deplasate. Iritarea lui Antonescu venise şi pe fondul poziţiei lui Tăriceanu, care se exprimase în favoarea menţinerii actualei structuri a Guvernului, ceea ce ar fi făcut imposibilă impunerea lui Klaus Iohannis în Executiv în funcţia de vicepremier şi ministru de Interne. Mai mult, în plin conflict în USL, premierul Ponta l-a lăudat pe Tăriceanu pentru varianta propusă.

Surse din PNL au declarat pentru gândul că, în şedinţa conducerii, Călin Popescu Tăriceanu s-a ridicat în picioare şi i-a făcut mai multe reproşuri lui Crin Antonescu.

„Am intrat în Guvern, nu am făcut nimic şi am acceptat să ne încalece PSD”, i-a spus Tăriceanu lui Antonescu.

Acesta a continuat atacul, criticându-l pe Antonescu că „ a avut o cloşcă cu pui în braţe, Comisia de Revizuire a Constituţiei, şi a dat-o în bară”. În final, potrivit surselor citate, Tăriceanu i-a spus preşedintelui PNL că în conflictul cu PSD “urmăreşte interesul personal şi nu al partidului”.

Reacţia lui Crin Antonescu nu s-a lăsat aşteptată. Liderul PNL l-a admonestat de faţă cu toţi colegii pe Tăriceanu pentru că a atacat partidul într-un moment delicat, în plină negociere cu PSD.

Pentru a-i arăta că deţine controlul partidului, Antonescu a cerut să fie supusă la vot propunerea lui Tăriceanu prin care structura Guvernului să nu fie modificată. Cei din conducerea PNL au respins varianta lui Tăriceanu şi au girat negocierile purtate de Antonescu.

S-a cerut demisia fostului ministru de Interne, Radu Stroe

Conflictul între gruparea Stroe – Chiţoiu şi Crin Antonescu a ieşit la iveală şi în şedinţa Biroului Politic Naţional.

Primul luat în vizor a fost fostul ministru de Interne, Radu Stroe, cel care a fost suspectat de colegii de partid că a devenit un apropiat al lui Victor Ponta. De altfel, în momentul critic al carierei de ministru al lui Stroe, acesta a fost apărat de premierul Ponta, care nu i-a cerut demisia pentru felul în care a acţionat după accidentul aviatic din Apuseni. A doua zi, enervat de modul în care a comunicat Stroe, Antonescu a impus demisia ministrului de Interne.

Acela a fost primul semn că Antonescu încearcă să elimine din Guvern anumiţi miniştri care „nu mai joacă pentru partid” şi au început să „tragă cu PSD”.

Mai mulţi membri ai conducerii PNL i-au spus lui Stroe că „a ajuns omul lui Ponta în Guvern” şi că „ar trebui să se retragă”.

Surse din PNL au declarat pentru gândul că Stroe a răspuns: „dacă este vorba de demisie, mi-o dau şi în acest moment”. „Dă-ţi-o!”, a replicat imediat Antonescu.

„Eu mă pun la dispoziţia partidului, îmi pun demisia la dispoziţia partidului”, a replicat Stroe.

„Eu nu sunt depozitar de demisii”, a spus Antonescu, subiectul fiind închis în cele din urmă, fără ca Stroe să-şi dea demisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.