Secretarul General al Națiunilor Unite condamnă ferm măcelul din Siria: Atacurile deliberate asupra spitalelor din Alep sunt crime de război

Atacurile asupra spitatelor din orașul Alep sunt „crime de război”, a declarat miercuri secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ca reacție la bombardamentele asupra celor mai mari două spitale din partea controlată de rebeli a orașului, relatează Agerpres, citând AFP.

„Este mai rău decât într-un abator”, a declarat Ban Ki-moon în Consiliul de Securitate al ONU, menționând cazuri de „persoane cu membre smulse”și „copii care suferă groaznic fără încetare”.

„Cei care folosesc arme din ce în ce mai distructive, știu exact ce fac: ei comit crime de război”, a mai spus el.

„Acesta este un război împotriva angajaților din domeniul sănătății din Siria”, a estimat el, reamintind că dreptul internațional prevede protejarea personalului medical și a unităților medicale. „Atacurile deliberate împotriva spitatelor sunt crime de război”, a insistat el.

Cele mai mari două spitale din partea rebelă a orașului Alep au fost ținta bombardamentelor care, potrivit ONG-urilor și locuitorilor, reprezintă atacuri deliberate ale regimului sirian și ale aliatului său rus pentru a distruge infrastructura din această parte a orașului.

Citiți și 

Situație dramatică în Siria. ONU a suspendat ajutoarele umanitare în Alep după un atac aerian asupra unui convoi de 31 de camioane cu provizii

Noi tensiuni între Washington și Moscova. Barack Obama blamează Rusia pentru atacul asupra convoiului umanitar din Siria

Ban Ki-moon a reamintit că membrii Consiliului de Securiate au adoptat în luna mai o rezoluție privind protecția personalului și a unităților medicale în conflictele armate, însă, de atunci, atacurile în Siria și Yemen au continuat.

Săptămâna trecut ONU a trebuit să amâne ajutoarele umanitare trimise în orașul Alep după ce convoiul de 31 de camioane umanitare a fost bombardat, 21 de persoane fiind ucise și 18 dintre camioane complet distruse. Acest bombardament a fost aspru criticat de către comuniteatea internațională, Rusia și SUA chiar acuzându-se reciproc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.