Seful NATO: Suntem foarte ingrijorati de concentrarea militara ruseasca de-a lungul frontierelor Ucrainei. Suntem pregatiti sa ne aparam aliatii

Anders_Fogh_RasmussenNATO este foarte ingrijorata cu privire la concentrarea militara a rusilor la granitele Ucrainei si este pregatita sa isi apere membrii aliantei, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen marti, potrivit Reuters, citat de HotNews.

“Suntem foarte ingrijorati de concentrarea militara ruseasca de-a lungul frontierelor Ucrainei”, a spus Rasmussen intr-o conferinta de presa, in urma discutiilor cu premierul muntenegrean Milo Djukanovic.

“Toti aliatii NATO pot fi asigurati de determinarea noastra de a oferi aparare eficienta (…) Avem toate planurile pregatite pentru a oferi aparare efectiva pentru aliatii nostri”, a spus el, adaugand ca alianta militara vestica discuta cu Kievul cum isi poate intari sprijinul pentru Ucraina, care nu este membru al aliantei.

Patrick Auroy, asistent al Secretarului General NATO, a declarat, marti, la Bucuresti, ca “agresiunea militara a Rusiei in Ucraina” reprezinta “o adevarata amenintare la adresa securitatii euroatlantice”, astfel ca ministrii de externe vor revizui, saptamana viitoare, relatiile Aliantei cu Moscova.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.