Standard & Poor’s a modificat perspectiva ratingului “BB+” al Transgaz la “negativă”

Standard & Poor’s a modificat perspectiva ratingului “BB+” al Transgaz (TGN) de la “stabilă” la “negativă”, anticipând, potrivit Mediafax, că ar putea coborî în viitorul apropiat calificativul companiei din cauza incertitudinilor privind reglementarea şi presiunilor din partea Guvernului pe politica de dividende.

“Decizia de rating reflectă probabilitatea de a retrograda compania în viitorul apropiat deoarece observăm presiuni tot mai mari asupra profiliului de risc de business al Transgaz”, notează S&P într-un comunicat.

Temerile exprimate de S&P se referă la tarifele stabilite de autorităţi în domeniul transmisiei de gaze şi la influenţa Guvernului asupra reglementării.

“Am înţeles că autoritatea română de reglementare ia în calcul revizuirea mecanismului actual de stabilire a tarifelor în domeniul transmisiei de gaze pentru a permite Transgaz să recupereze parţial venituri în contul volumelor de gaze pierdute în perioada de reglementare încheiată în iunie 2012. Pe de altă parte, discuţiile recente ale Transgaz cu autoritatea indică înrăutăţirea perspectivelor de recuperare. În opinia noastră, situaţia nu se încadrează în parametrii de vizibilitate şi predictibilitate a reglementării constataţi anterior”, se spune în comunicat.

Mai multe informații AICI.

Foto: antipaticx.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.