SUA amenință că vor părăsi Consiliul ONU pentru drepturile omului: Trebuie să treacă prin reforme considerabile pentru ca noi să putem participa

Statele Unite ale Americii vor părăsi Consiliul ONU pentru drepturile omului dacă acesta nu decide să se reformeze, a precizat secretarul de stat american, Rex Tillerson în cadrul unei scrisori înaintată unui număr de opt grupuri pentru apărarea drepturilor omului, relatează AFP, informează Agerpres.

În scrisoare, Tillerson a precizat că noua administrație aflată sub conducerea lui Trump continuă “să evalueze eficiența Consiliului ONU pentru drepturile omului”, întrunit în prezent în sesiune plenară.

Deși este probabil singura organizație de acest fel consacrată drepturilor omului, Consiliul trebuie să treacă prin reforme considerabile pentru ca noi să putem participa’‘, a spus acesta.

Conform secretarului american de stat, SUA își vor urmări în continuare ”obiectivul puternic și de principiu în legătură cu agenda părtinitoare împotriva Israelului”.

Donald Trump i-a promis Israelului că îl va susține la Națiunile Unite și a denunțat adoptarea de către ONU a unor rezoluții critice față de aliatul Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Administrația americană intenționează să reînnoiască mandatul Comisiei de anchetă privind Siria și să vegheze ca raportorii privind Coreea de Nord, Iran și Myanmar să-și continue lucrările, mai este precizat scrisoarea cu data de 8 martie.

”SUA sunt parte integrantă a Consiliului pentru drepturile omului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric. ”Este important ca toate țările să participe la lucrările sale”, a adăugat el.

SUA au fost alese în Consiliu (47 de membri), principalul organism al ONU pentru promovarea și apărarea drepturilor omului în lume, pentru un mandat de trei ani, care se încheie în 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.