SUA iau în calcul o intervenție militară în Coreea de Nord

Casa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenţii militare cu scopul de a pune capăt ameninţării nucleare nord-coreene.

Preşedintele Donald Trump a luat măsuri pentru a-şi asigura aliaţii din regiune, îngrijoraţi de evoluţiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susţin de decenii politica americană în Asia, notează Digi 24.

Recent, secretarul american al apărării a avertizat Coreea de Nord că în eventualitatea în care aceasta va folosi armele nucleare, SUA vor răspunde „în mod eficient și copleșitor”, reasigurând, totodată, Coreea de Sud de sprijinul său.

Două evenimente recente au arătat ostilitatea Coreei de Nord și determinarea sa de a-și atinge scopurile prin orice mijloace: asasinarea fratelui liderului nord-coreean și lansarea unei rachete balistice în Marea Japoniei. 

În cursul întâlnirii de două zile a premierului japonez Shinzo Abe cu Trump, în februarie, oficiali americani au declarat în mai multe rânduri că toate opţiunile sunt avute în vedere în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei din Coreea de Nord. 

Citiți și SUA și Coreea de Sud au convenit desfășurarea în 2017 a scutului american antirachetă THAAD

Japonia a fost informată că aceste opţiuni includ posibilitatea unui atac militar american împotriva Coreei de Nord în cazul în care Phenianul se pregăteşte să testeze o rachetă de tip ICBM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.