MAE a luat ”notă de preocupare” după ce Comisia de la Veneția s-a declarat îngrijorată de presiunile aduse CCR

Ministerul Afacerilor Externe “a luat notă cu preocupare” de conţinutul declaraţiei preşedintelui Comisiei de la Veneţia, care s-a declarat astăzi “şocat” de presiunile la care sunt supuşi membrii Curţii Constituţionale a României, se arată într-un comunicat al diplomaţiei române, potrivit Gandul.info.

“MAE împărtăşeşte pe deplin poziţia exprimată de Preşedintele Comisiei de la Veneţia, potrivit căreia orice presiune asupra oricărei instanţe, fie ea constituţională sau ordinară, în scopul influenţării deciziilor sale sau în orice alt scop, este absolut inadmisibilă”, transmite Ministerul de Externe.

MAE a dat asigurări că Guvernul român nu face “niciun fel de excepţie de la respectarea cu stricteţe a principiului constituţional fundamental al statului de drept care este independenţa justiţiei sau independenţa contenciosului constituţional”.

“Totodată, MAE consideră că este extrem de important – aşa  cum arată şi Preşedintele Comisiei de la Veneţia în declaraţia sa – ca nicio presiune politică să nu fie exercitată asupra judecătorilor. În cazul, absolut regretabil, al unor ameninţări împotriva integrităţii judecătorilor, vor fi aplicate în modul cel mai strict şi ferm prevederile legale corespunzătoare”, se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa: Gandul.info
Foto:  ccr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.