T. Băsescu: fondurile europene neangajate pot fi folosite drept garantii pentru credite obtinute de IMM-uri

 “Am stabilit ca pot fi utilizate fondurile europene neangajate ca si garantie pentru obtinerea de credite bancare in vederea dezvoltarii sau aparitiei de noi intreprinderi mici si mijlocii”, a spus presedintele Traian Basescu luni noaptea, dupa Consiliul European, potrivit HotNews.ro. Cum va fi posibil acest lucru? Prin schimbarea legislatiei europene privind banii europeni necheltuiti, o optiune luata serios in calcul la Bruxelles.

In declaratia Consiliului European privind consolidarea cresterii economice si crearea de locuri de munca, liderii europeni s-au angajat sa “mobilizeze mai bine fondurile structurale prin urgentarea implementarii programelor si proiectelor existente, iar unde este cazul reprogramarea banilor si alocarea rapida a banilor nealocati unor proiecte specifice, concentrandu-se pe stimularea cresterii si crearea de locuri de munca”.

Traian Basescu a mai spus ca la Consiliul European urmator se vor stabili masurile prin care se poate transpune in practica declaratia adoptata luni.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: flickr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.