Traian Băsescu: Ar fi un lucru bun dacă aș putea să fac echipă cu Klaus Iohannis

traian basescuPreședintele Traian Băsescu a spus astăzi, la Bruxelles, că „un bun lucru ar fi” dacă ar putea să facă echipă pentru aderarea la spațiul Schengen cu „un ministru de Interne care s-ar numi Klaus Iohannis”.

Președintele a făcut această afirmație în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele CE Jose Manuel Baroso, în timpul căreia a fost abordat subiectul aderării la spațiul Schengen.

Traian Băsescu a subliniat că ultimul raport MCV laudă modul în care instituțiile statului implicate în combaterea corupției și-au făcut treaba, ceea ce dă dreptul României să solicite din nou aderarea la spațiul Schengen.

În rândul instituțiilor care au fost apreciate în raportul MCV, Traian Băsescu a enumeratDNA, ANI, Înalta Curte, Curtea Constituțională.

“Un bun lucru ar fi daca as putea sa fac echipa cu un ministru la interne care s-ar numi Iohannis.  MCV a devenit un instrument politic mai mult. Romania sta foarte bine, or utilizarea MCV-ului si aprecierele la politicieni impotriva unei tari memebre este un lucru dificil de acceptat.” a sustinut presedintele.

Mai multe declaratii AICI.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.