Ucraina: Parlamentul de la Kiev a respins legile care permit transferul Iuliei Timoshenko in strainatate

iulia-timosenkoParlamentul ucrainean a respins joi toate proiectele de lege care permit transferul in strainatate, pentru ingrijiri medicale, al opozantei Iulia Timoshenko, cerute de Uniunea Europeana inaintea semnarii unui acord de asociere la sfarsitul lunii noiembrie, anunta AFP, potrivit HotNews.

Cele sase texte prezentate au obtinut voturile a mai putin de 200 de deputati, in conditiile in care era necesara o majoritate de 226 de voturi pentru a fi aprobate.

In urma cu doua zile, presedintia lituaniana a UE a avertizat ca acordul de asociere intre Uniunea Europeana si Ucraina ar putea fi amanat pe termen lung in cazul unui esec la summitul prevazut la finele lui noiembrie, la Vilnius.

“Nimic nu garanteaza ca ar putea fi semnat dupa un an sau doi (…) Pauza intre relatii (dintre UE si Ucraina) ar putea dura mult timp”, a afirmat, pentru AFP, presedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

“Daca legea care trebuie sa permita rezolvarea cazului Timoshenko nu este adoptata, tarile membre ale UE nu vor semna un acord de asociere cu Ucraina“, a afirmat Grybauskaite, a carei tara asigura presedintia semestriala a UE.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.