Uniunea Europeană a decis sancționarea a 10 oficiali sirieni răspunzători de represiuni violente împotriva civililor

Uniunea Europeană a decis joi să adauge 10 persoane din randul oficialilor sirieni pe lista suspecților împlicați în agresiunile împotriva civililor, informează Politico Europe.

www.un.org

www.un.org

Printre persoanele incluse pe listă se numără militari de rang înalt și personalități care au legături cu regimul. Prin această decizie se ajunge la un total de 217 persoane care fac obiectul interdicției de călătorie și al înghețării activelor cauzate de represiunea violentă împotriva populației civile din Siria, potrivit unui comunicat al Consiliului.

În plus, 69 de entități fac obiectul înghețării activelor. Dintr-o perspectivă mai amplă, sancțiunile aflate în prezent în vigoare împotriva Siriei includ un embargo asupra petrolului, restricții impuse asupra anumitor investiții, înghețarea activelor băncii centrale siriene pe teritoriul UE, restricții la export asupra echipamentelor și tehnologiei care ar putea fi utilizate în scopul represiunii interne, precum și asupra echipamentelor și tehnologiei destinate urmăririi și intercepției comunicațiilor prin internet sau telefonie. Aceste măsuri au fost prelungite ultima dată la 27 mai 2016 și sunt în vigoare până la 1 iunie 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.