Connect with us

Siegfried Mureșan

Vicepreședintele grupului PPE, Siegfried Mureșan: Avem un comisar european al Agriculturii slab, absent, care nu apără fermierii

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Vicepreședintele grupului PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) a transmis miercuri, în cadrul dezbaterii despre rolul fermierilor în tranziția spre o economie verde, că UE are un comisar european pentru agricultură slab, absent și care nu apără fermierii.

.„Comisarul pentru agricultură trebuia fie prezent și el astăzi la o dezbatere despre agricultură în Parlamentul European. Comisarul Wojciechowski este absent, este slab, nu apără fermierii. Îl așteptăm să asculte de fermieri și să asculte de Parlamentul European”, a afirmat Siegfried Mureșan în plenul de la Strasbourg.

Acesta a precizat că grupul PPE din Parlamentul European este dedicat Pactului Verde, tranziției energetice, economiei verzi, însă dorește să facă această tranziție cu fermierii, nu împotriva acestora.

„Nu trebuie să venim cu costuri suplimentare pentru fermieri. Trebuie să creăm un cadru în zonele rurale care să atragă fermieri, tineri fermieri, femei fermieri. Nu un cadru care respinge fermierii”, a subliniat vicepreședintele grupului PPE.

Mureșan a mai afirmat că noile realități geopolitice trebuie să se reflecte în deciziile de politică pe care le ia Parlamentul European în domeniul agriculturii.

„Războiul în Ucraina a adus multe schimbări în ceea ce privește situația de pe piețe, în ceea ce privește volatilitatea prețurilor, în ceea privește riscurile pentru siguranța alimentară. Și trebuie să luăm toate acesta în considerare pentru orice decizie pe care o implementăm. De aceea, pe Legea pentru restaurarea naturii, pe pesticide, noua realitate trebuie luată în considerare”, a transmis eurodeputatul român.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

PPE

Siegfried Mureșan a invitat Comisia Europeană să lucreze împreună cu PE pentru revizuirea CFM până la finele anului și a propus începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și R. Moldova

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) a invitat Comisia Europeană să lucreze împreună cu Parlamentul European pentru revizuirea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 până la finele anului și a propus, totodată, începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, în contextul ultimului discurs despre Starea Uniunii al președintei Ursula von der Leyen, înaintea alegerilor europene de anul viitor.

„În primul rând, oricând oamenii au nevoie de sprijin în Europa, sprijinul este furnizat, am arătat acest lucru în timpul pandemiei și în timpul războiului. Unul dintre principalele instrumente pentru a furniza sprijin este Bugetul Uniunii Europene. Ați înaintat o propunere privind revizuirea Cadrului Financiar Multianual deoarece acesta își atinge limitele, trebuie să facă mai mult decât a fost anticipat. Vă invit să lucrăm împreună pentru a face această revizuire înainte de finalul anului pentru a furniza finanțare stabilă pentru următorul an, pentru a putea să facem mai mult pentru apărare, pentru mobilitate militară, pentru oamenii care vin în Europa și au nevoie de sprijin, pentru combaterea migrației ilegale fiindcă orice este ilegal trebuie să fie combătut”, a afirmat Siegfried Mureșan.

Mai departe, eurodeputatul PPE a arătat că „putem trăi în siguranță în interiorul granițelor doar dacă suntem înconjurați de țări care sunt în siguranță și stabile”. De aceea, el a propus începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova.

„Asta nu înseamnă că statele vor adera acum, înseamnă că le vom face mai puternice și mai pregătite de aderare, ceea ce este un lucru bun pentru acele țări și este un lucru bun pentru Uniunea Europeană. Există o largă majoritate în Parlament în susținerea acestui lucru”, a precizat Siegfried Mureșan.

Totodată, acesta a ținut să-i mulțumească șefei Comisiei Europene pentru atenția acordată consolidării competitivității, protecției fermierilor în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru sprijinul arătat României la îndeplinirea obiectivului său de aderare la spațiul Schengen.

„Doamnă președintă von der Leyen, mulțumesc foarte mult pentru că ați adus competitivitatea înapoi în inima agendei europene. Acest lucru va face ca economiile noastre să fie mai puternice și ne va permite să protejăm standardele sociale ridicate din Europa. Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați pus fermierii înapoi pe agenda europeană. Fermierii au trebuit să gestioneze mari incertitudini de la invazia Rusiei în Ucraina. Ei au nevoie de tot ajutorul nostru și trebuie să ne asigurăm că cerealele din Ucraina ajung acolo unde este nevoie de ele, în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, și nu inundă piețele din Europa Centrală și de Est și nu devin un risc pentru fermierii din statele membre UE. Mulțumesc, de asemenea, pentru sprijinirea aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen. Prin aderarea României și Bulgariei, spațiul Schengen va deveni mai puternic, iar Europa, în ansamblu, va fi mai sigură”, a afirmat Siegfried Mureșan.

Ursula von der Leyen a susținut miercuri, de la pupitrul democrației europene, cel de-al patrulea său discurs privind starea Uniunii Europene, și ultimul înaintea alegerilor europene din 2024, urmat de o dezbatere cu eurodeputaţii, evenimentul reprezentând și un moment de bilanț înaintea întâlnirii de anul viitor a cetățenilor cu democrația, și anume scrutinul europarlamentar ale cărui rezultate va declanșa formarea noului Parlament European și procesul de numiri a liderilor instituțiilor UE – Comisie, Parlament, Consiliu, Înalt Reprezentant – și a Comisiei Europene în ansamblul său.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Siegfried Mureșan: Obiectivul PPE la alegerile din 2024 – șefia Comisiei Europene, poziția “cu cea mai mare încărcătură de putere”. Șefia Consiliului European și Parlamentului ar putea fi revendicate de celelalte familii politice

Published

on

Corespondență din Strasbourg

Obiectivele Partidului Popular European, care vor fi discutate la congresul său politic de la București premergător alegerilor europarlamentare, este de a câștiga scrutinul european și de revendica poziția “cu cea mai mare încărcătură de putere”, aceea de președinte al Comisiei Europene. a declarat Siegfried Mureșan, vicepreședintele PPE și vice-lider al grupului omonim din Parlamentul European.

“România este singurul stat din Uniunea Europeană care are în 2024 toate rândurile de alegeri. Prin venirea la București, Partidul Popular European exprimă un mesaj de solidaritate și de sprijin față de toate statele membre din Europa Centrală și de Est, un mesaj de solidaritate și cu Ucraina și cu Republica Moldova. România este unul dintre statele mari ale Uniunii Europene, stat în care Partidul Popular European a câștigat mereu un număr semnificativ de mandate la alegerile europene”, a spus Mureșan, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii români acreditați la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, prilejuită de discursul privind Starea Uniunii al președintei Comisiei Europene.

Răspunzând unei întrebări CaleaEuropeană.ro pe tema congresului și a obiectivelor pentru alegerile europene, eurodeputatul a făcut trimitere la prognozele electorale pentru alegerile europene de anul viitor, precizând că “pe toate prognozele pe care le avem, grupul PPE va rămâne cel mai mare grup politic și după alegerile europarlamentare”.

Siegfried Mureșan a anunțat că obiectivul de a rămâne cel mai mare grup politic din Parlamentul European se va traduce, pentru PPE, în obiectivul “de a da și în următorii cinci ani conducerea Comisiei Europene, de a ocupa poziția de președinte al Comisiei Europene”, eurodeputatul așteptându-se ca popularii europeni să dețină și poziția de președinte al Parlamentului European pentru jumătate de perioadă din mandatul 2024-2029.

“La nivel european există mai multe poziții de conducere – președinte al Comisiei Europene, președinte al Consiliului European, președinte al Parlamentului European și alte poziții. De departe, poziția cea mai importantă este poziția de președinte al Comisiei Europene. De aceea, obiectivul a fost la toate rândurile de alegerile că dacă câștigăm alegerile europarlamentare ne dorim să dăm președintele Comisiei Europene. Acesta este obiectivul PPE și pentru alegerile din 2024, aceea este poziția cu cea mai mare încărcătură de putere“, a spus el.

Restul pozițiilor se negociază și mă aștept ca a doua sau a treia cea mai mare familie politică să revendice unele dintre aceste poziții. Mă aștept ca și celelalte partide politice să revendice unele dintre poziții, în funcție de acestea vom vedea ce poziții vor ajunge unde. Poziția de președinte al Parlamentului European se împarte întotdeauna între principalele grupuri politice, câte o jumătate de legislatură fiecare. Mă aștept ca PPE, pe lângă poziția de președinte al Comisiei Europene, să dețină și poziția de președinte al Parlamentului European pentru doi ani și jumătate în următorii cinci ani“, a conchis Mureșan.

În prezent, PPE deține cel mai mare număr de eurodeputați (175 din 705), de comisari europeni (10 din 27), iar șapte șefi de state sau de guverne din cei 27 reuniți la nivelul Consiliului European sunt din partea popularilor europeni.

De asemenea, două instituții cheie – Comisia și Parlamentul – sunt conduse de reprezentante ale PPE: Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Continue Reading

PPE

Siegfried Mureșan: România, singurul stat din UE care în 2024 are toate rândurile de alegeri. Obiectivul Congresului PPE este de a ajuta PNL să câștige cât mai multe mandate

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Corespondență din Strasbourg

Faptul că România este singurul stat din UE care are în 2024 toate rândurile de alegeri politice – europene, locale, legislative și prezidențiale – a reprezentat un argument în decizia Partidului Popular European de a organiza anul viitor, la București, congresul său politic premergător alegerilor europarlamentare, a declarat Siegfried Mureșan, vicepreședintele PPE și vice-lider al grupului omonim din Parlamentul European.

“România este singurul stat din Uniunea Europeană care are în 2024 toate rândurile de alegeri. Prin venirea la București, Partidul Popular European exprimă un mesaj de solidaritate și de sprijin față de toate statele membre din Europa Centrală și de Est, un mesaj de solidaritate și cu Ucraina și cu Republica Moldova. România este unul dintre statele mari ale Uniunii Europene, stat în care Partidul Popular European a câștigat mereu un număr semnificativ de mandate la alegerile europene”, a spus Mureșan, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii români acreditați la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, prilejuită de discursul privind Starea Uniunii al președintei Comisiei Europene.

Răspunzând unei întrebări CaleaEuropeană.ro pe tema congresului și a obiectivelor pentru alegerile europene, europarlamentarul PNL a subliniat că PPE își dorește un rezultat bun în România.

“Prin decizia de a veni la București, PPE dorește să maximizeze șansele partidului membru PPE din România de a obține cât mai multe mandate și de a întări într-o măsură cât mai mare grupul parlamentar al PPE în următorul Parlament European (…) Obiectivul Congresului în ceea ce privește România este de a ajuta partidul membru al PPE din România, Partidul Național Liberal, în anul electoral 2024“, a punctat el.

Eurodeputatul a făcut trimitere la prognozele electorale pentru alegerile europene de anul viitor, precizând că “pe toate prognozele pe care le avem, grupul PPE va rămâne cel mai mare grup politic și după alegerile europarlamentare”.

Siegfried Mureșan a anunțat că obiectivul de a rămâne cel mai mare grup politic din Parlamentul European se va traduce, pentru PPE, în obiectivul “de a da și în următorii cinci ani conducerea Comisiei Europene, de a ocupa poziția de președinte al Comisiei Europene”, eurodeputatul așteptându-se ca popularii europeni să dețină și poziția de președinte al Parlamentului European pentru jumătate de perioadă din mandatul 2024-2029.

“La nivel european există mai multe poziții de conducere – președinte al Comisiei Europene, președinte al Consiliului European, președinte al Parlamentului European și alte poziții. De departe, poziția cea mai importantă este poziția de președinte al Comisiei Europene. De aceea, obiectivul a fost la toate rândurile de alegerile că dacă câștigăm alegerile europarlamentare ne dorim să dăm președintele Comisiei Europene. Acesta este obiectivul PPE și pentru alegerile din 2024, aceea este poziția cu cea mai mare încărcătură de putere“, a spus el.

“Restul pozițiilor se negociază și mă aștept ca a doua sau a treia cea mai mare familie politică să revendice unele dintre aceste poziții. Mă aștept ca și celelalte partide politice să revendice unele dintre poziții, în funcție de acestea vom vedea ce poziții vor ajunge unde. Poziția de președinte al Parlamentului European se împarte întotdeauna între principalele grupuri politice, câte o jumătate de legislatură fiecare. Mă aștept ca PPE, pe lângă poziția de președinte al Comisiei Europene, să dețină și poziția de președinte al Parlamentului European pentru doi ani și jumătate în următorii cinci ani“, a conchis Mureșan.

În prezent, PPE deține cel mai mare număr de eurodeputați (175 din 705), de comisari europeni (10 din 27), iar șapte șefi de state sau de guverne din cei 27 reuniți la nivelul Consiliului European sunt din partea popularilor europeni.

De asemenea, două instituții cheie – Comisia și Parlamentul – sunt conduse de reprezentante ale PPE: Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.2 hours ago

Comisarul european pentru Transporturi subliniază avantajele unei cooperări și mai strânse între România, Ucraina și R. Moldova: Va crește capacitatea rutelor terestre către porturile dunărene și portul Constanța

ROMÂNIA3 hours ago

Marcel Ciolacu: România nu-și mai permite facilități și privilegii de 75 mld. de lei, plus o evaziune fiscală de 150 mld. de lei pe an. Nu-mi voi asuma să pun în pericol obiective strategice ale României

U.E.4 hours ago

UE trebuie să se pregătească pentru un val de fentanil, drogul sintetic de 50 de ori mai puternic decât heroina, atrage atenția comisarul european pentru afaceri interne

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Anchetatorul special pentru crime de război în Ucraina cere sprijinul comunității internaționale

U.E.4 hours ago

Olaf Scholz sugerează că Germania ar putea introduce controale la frontiera cu Polonia ca urmare a acuzațiilor de mită în schimbul vizelor cu care se confruntă guvernul de la Varșovia

ROMÂNIA5 hours ago

Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de peste 590 milioane de euro, va fi supus ratificării Parlamentului

COMISIA EUROPEANA5 hours ago

”Un pact al solului pentru Europa”: România participă la patru din cele 17 proiecte noi care vizează sprijinirea sănătății solurilor, finanțate cu 90 de milioane de euro

ROMÂNIA6 hours ago

Proiectul de lege pentru exploatarea energiei eoliene offshore ar putea fi adoptat de Parlament în luna decembrie, anunță Sebastian Burduja: Avem tot interesul să fim pe harta marilor investitori

ROMÂNIA7 hours ago

Agenda europeană a dominat discuțiile între Nicolae Ciucă și președintele Parlamentului georgian, fiind subliniată susținerea României pentru candidatura Georgiei la UE

U.E.7 hours ago

Ministrul german de externe critică propunerea intempestivă de modificare a legislației UE cu privire la migrație, motivând că ar încuraja redirecționarea unui număr mai mare de migranți către Germania

ROMÂNIA3 hours ago

Marcel Ciolacu: România nu-și mai permite facilități și privilegii de 75 mld. de lei, plus o evaziune fiscală de 150 mld. de lei pe an. Nu-mi voi asuma să pun în pericol obiective strategice ale României

ROMÂNIA7 hours ago

Agenda europeană a dominat discuțiile între Nicolae Ciucă și președintele Parlamentului georgian, fiind subliniată susținerea României pentru candidatura Georgiei la UE

ROMÂNIA1 day ago

Adrian Câciu: Experții români verifică în Polonia stadiul de livrare a elicopterelor Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care au fost finanțate cu fonduri europene

ROMÂNIA3 days ago

“Nu trebuie să încercăm să părem mai deștepți decât cei care mor pentru patria lor” – răspunsul lui Klaus Iohannis pentru cei care solicită Ucrainei să accepte încheierea războiului

ONU3 days ago

Klaus Iohannis: În mod ironic, războiul Rusiei împotriva Ucrainei a adus rezultate incredibile, cu Ucraina și R. Moldova candidate la UE, reducerea dependenței energetice de Moscova și extinderea NATO

Victor Negrescu4 days ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat în PE raportul prin care se definește obligativitatea cooperării loiale la nivel european și se solicită justificarea legală a tuturor veto-urilor, inclusiv cel aplicat de Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

ROMÂNIA4 days ago

Marcel Boloș: România riscă să piardă 75 miliarde de euro din bani europeni. CE a cerut în mod expres României să ia măsurile necesare pentru ajustarea deficitului bugetar

CONSILIUL DE SECURITATE5 days ago

Klaus Iohannis consideră că reforma ONU nu mai poate fi amânată: Un Consiliu de Securitate extins ar putea include voci suplimentare importante precum grupul est-european

ONU5 days ago

Klaus Iohannis, la tribuna ONU: România nu-și va abandona partenerii vulnerabili; Regiunea Mării Negre trebuie să fie protejată împotriva efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei

INTERNAȚIONAL1 week ago

Ministrul german de Externe îl califică pe președintele Chinei drept ”dictator”: Dacă Putin ar câștiga războiul din Ucraina, ”ce semnal ar fi acesta pentru alți dictatori din lume precum Xi?”

Trending