Connect with us

INTERNAȚIONAL

Vladimir Putin: Siria se va confrunta cu un război civil de durată dacă Bashar Al-Assad va fi demis

Published

on

Siria s-ar putea confrunta cu război civil de durată în cazul în care preşedintele Bashar Al-Assad va fi destituit în mod “neconstituţional”. “Ne temem că, dacă actuala conducere a ţării va fi demisă în mod neconstituţional, opoziţia şi actualul partid de guvernământ pur şi simplu vor schimba rolurile”, a declarat Putin, potrivit Mediafax.

În acest caz, războiul civil va dura mult timp“, avertizează preşedintele rus.

“Liderii sirieni şi opoziţia trebuie să găsească forţa pentru organizarea unui proces de negocieri şi pentru ajungerea la un compromis acceptabil pentru viitorul ţării”, subliniază Putin.

Siria se confruntă, de 16 luni, cu revolte violente şi confruntări armate între forţele proguvernamentale şi cele ale opoziţiei, soldate cu peste 19.000 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  politicianpinkpanther.blogspot.com

ROMÂNIA

Ambasadorul Adrian Zuckerman, de Ziua Independenței SUA: Cred în măreția Statelor Unite și a României. Asigurați-vă că flacăra libertăţii arde în România

Published

on

© US Embassy Bucharest/ Facebook

SUA rămân angajate în îmbunătăţirea statului de drept în România, să asigure suveranitatea şi securitatea României şi să creeze oportunităţi pentru toţi românii, să prospere, a declarat, joi, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, la recepţia de Ziua Independenţei.

În cadrul discursului său, Zuckerman a amintit faptul că s-a născut în România, iar părinţii săi au emigrat, în perioada comunismului. În acest context, ambasadorul a făcut un apel la curaj şi apărarea democraţiei.

„Cred în măreţia Statelor Unite. Cred în măreţia României. Cred în măreţia democraţiei. Cred că un viitor mai bun este posibil. Iar pentru a-l îndeplini, vă cer dumneavoastră, tuturor celor care mă ascultaţi în această seară, să fiţi curajoşi; să protejaţi libertatea şi democraţia; să vă asiguraţi că flacăra libertăţii arde în România şi peste tot în lume şi vă cer să credeţi în dumneavoastră şi într-o Românie mai bună. Vă cer tuturor să faceţi fapte măreţe!”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman, cu ocazia Zilei Independenţei SUA, în cadrul unui eveniment la care au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

 

Statele Unite ale Americii celebrează la 4 iulie împlinirea a 244 de ani de la semnarea Declarației de Independență prin care cele 13 colonii din America de Nord își declarau independența față de Marea Britanie.

Continue Reading

ROMÂNIA

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Independenței SUA: “Cele mai calde felicitări prietenilor și partenerilor noștri americani”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de felicitare către Statele Unite ale Americii cu ocazia împlinirii a 244 de ani de la semnarea Declarației de Independență, considerat actul fondator al națiunii americane.

Cele mai calde felicitări prietenilor și partenerilor noștri americani pentru cea de-a 244-a aniversare a Zilei Independenței. La mulți ani de 4 iulie!“, a scris Iohannis, pe Twitter.

Joi, cu ocazia unei recepții oferite de Ambasada SUA la București, președintele Klaus Iohannis a reafirmat că Statele Unite vor avea mereu în România un aliat strategic și un prieten ferm, dedicat unei cooperări strânse în plan transatlantic, conform valorilor și intereselor noastre comune.

România rămâne puternic angajată în sprijinul unei relații transatlantice puternice și solidare, bazate pe relații bilaterale solide între Statele Unite și partenerii săi europeni, o Alianță Nord-Atlantică dedicată securității indivizibile a membrilor săi și cooperării cu Uniunea Europeană“, a spus Iohannis, într-un discurs susținut în prezența ambasadorului american în România, Adrian Zuckerman, și a prim-ministrului Ludovic Orban.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Ziua Independenței SUA. Într-un discurs la Muntele Rushmore, Donald Trump denunță asediul lansat de fascismul de extremă-stânga asupra istoriei și celebrează memoria fondatorilor SUA

Published

on

© Donald Trump/ Facebook

Președintele american Donald Trump a denunțat vineri “fascismul de extremă stânga” într-un discurs susținut la Muntele Rushmore în ajunul celei de-a 244-a aniversări a Zilei Independenței Statelor Unite, acesta fiind primul lider de la Casa Albă după George H.W. Bush, în 1991, care participă la sărbătoare de 4 iulie de la Muntele Rushmore.

Trump a atras atenţia că demonstraţiile împotriva inegalităţilor rasiale din societatea americană ameninţă fundaţiile sistemului politic american și a ținut un discurs glorificator în memoria părinților fondatori ai SUA.

“Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane. Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară”, a declarat preşedintele republican. ”Făcând acest lucru, ei vor distruge tocmai civilizaţia care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, violenţe şi foamete şi care a dus umanitatea pe noi culmi de realizări, descoperiri şi progres”, a avertizat preşedintele republican, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Trump a anunţat că va crea o ”Grădină Naţională a Eroilor Americani”, pe care a descris-o drept un uriaş parc în aer liber unde să fie amplasate statui ”ale celor mai mari americani care au trăit vreodată”. Trump nu a intrat în detalii, notează Reuters.

Potrivit The Guardian, Donald Trump a ținut un discurs în care a vorbit despre “asediul lansat de fascismul de extremă-stânga asupra istoriei”.

“Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloate furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să desfigureze cele mai sacre monumente comemorative și să dezlănțuie un val de infracțiuni violente în orașele noastre”, a spus Trump, citat de Digi24.

Evenimentul nu a fost fără incidente deoarece un grup de manifestanți nativi americani au încercat să blocheze drumul spre monument, aceștia protestând pentru că teritoriul respectiv este unu sacru și a aparținut populației native Lakota, el fiind luat de coloniștii americani în ciuda unor tratate semnate cu nativii

Muntele Rushmore din statul Dakota de Sud înfățișează chipurile a patru președinți americani – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln. Ultimul președinte american care a participat la sărbătoarea de 4 iulie de la Muntele Rushmore a fost George H. W. Bush în 1991.

“Acest atac la magnifica noastră libertate trebuie oprit și va fi oprit foarte rapid. În școlile noastre, în redacțiile noastre, chiar și în sălile de ședință din corporațiile noastre, există un fascism de extremă stânga care cere supunere totală. Dacă nu îi vorbești limba, nu îi execuți ritualurile, nu îi reciți textele și respecți poruncile, atunci vei cenzurat, exilat, trecut pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Revoluția culturală de stânga este concepută pentru a răsturna Revoluția Americană”, a continuat președintele SUA.

Statele Unite ale Americii celebrează la 4 iulie împlinirea a 244 de ani de la semnarea Declarației de Independență prin care cele 13 colonii din America de Nord își declarau independența față de Marea Britanie.

Aniversările din acest an sunt marcate de momente nefaste și dificile pentru societatea americană care evidențiază un nivel ridicat de polarizare, atât pe fondul pandemiei de coronavirus, SUA fiind cea mai afectată țară din lume, cât și în contextul amplelor manifestații împotriva rasismului.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending