Angela Merkel, la egalitate cu contracandidatul sau, Peer Steinbrück, la singura dezbatere televizata

angela merkel EPPCancelarul Angela Merkel s-a arătat “suverană”, în timp ce rivalul său, Peer Steinbrück, nu a mai derapat în cadrul singurei dezbateri televizate, terminată la egalitate, cu trei săptămâni înainte de alegerile legislative germane, potrivit sondajelor şi comentatorilor, relateaza AFP.

“A fost un meci nul”, a apreciat saptamanalul german Der Spiegel, in editia electronica. Iar, potrivit institutului de sondaje Forsa, 44% dintre germani au apreciat ca Merkel a castigat duelul, in timp ce 43% dintre ei l-au considerat invingator pe social-democratul Peer Steinbrück.

Conform unui alt sondaj, efectuat de Intrafest Dimap pentru postul de televiziune ARD, 49% dintre germani ii atribuie victoria lui Steinbrück, fata de 44% lui Merkel.

Cancelarul si rivalul sau au supravietuit duelului si nimeni nu s-a acoperit de ridicol”, a remarcat pe Internet cotidianul de centru-stanga Süddeutsche Zeitung. Insa “victoria si infrangerea sunt adesea o chestiune de interpretare“, a mai notat publicatia germana.
Sursa: Mediafax.ro
Foto: EPP

One Response to Angela Merkel, la egalitate cu contracandidatul sau, Peer Steinbrück, la singura dezbatere televizata

  1. Pingback: Merkel: Este ''relativ senzațional'' ce am realizat în Germania, "am demonstrat ca suntem capabili" | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.