Cu două zile înainte de scrutin, Merkel mizează pe reputaţia sa: “În 2013 un număr mare de oameni o duc mai bine ca în 2009”

Angela_MerkelCu două zile înainte de alegerile legislative germane, Angela Merkel, aflată în deplasare miercuri la Munchen înainte de Oktoberfest, se bazează pe personalitatea sa pentru a mobiliza alegătorii nehotărâţi.

“Vă cerem, mergeţi la vot şi acordaţi voturile pentru CSU pentru ca noi să putem spune duminică: Germania are un guvern stabil”, a declarat Merkel în faţa a aproximativ 7.000 de persoane care au aplaudat-o cu căldură.

În sistemul german se votează separat pentru un deputat şi un partid.

“Merită să ne luptăm pentru asta până în ultima zi”, a subliniat ea, alături de Horst Seehofer, marele câştigător al alegerilor regionale bavareze de săptămâna trecută.

“Dacă credeţi că e bine să continui să fiu cancelarul vostru, atunci vă cer cel de-al doilea vot”, a insistat ea vineri, la fel ca şi în ultimele zile.

“Mă cunoaşteţi, am reuşit împreună să facem ca în 2013 un număr mare de oameni să o ducă mai bine ca în 2009”, a mai afirmat ea.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.