Andreea Paul: O nouă taxă pe viața activă a femeilor

andreea paulPrim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a criticat dur decizia Guvernului de creştere a vârstei de pensionare la femei de la 63 de ani la 65 de ani, catalogand-o drept o ”taxa pe viata activa a femeilor”.

Este vorba despre o nouă taxă pe viața activă a femeii. I se taie femeii dreptul de a alege ce vrea să facă cu viața sa activă. Li se taie bonificația de 0,5% pe lună din punctul de pensie femeilor care aleg să lucreze între 63 și 65 de ani, bonificație care se acorda conform legii PDL în vigoare. Sunt direct afectate femeile născute după anul 1970.” susține deputatul într-un comunicat remis redacției.

Conform proiectului de buget de pe site-ul Ministerului Muncii:

– o femeie născută în martie 1954 se pensionează în noiembrie 2013 la vârsta de 59 de ani și 8 luni, având un stagiu complet de cotizare de 29 de ani și 4 luni, respectiv un stagiu minim de cotizare de 14 ani și 4 luni;
– femeile născute în ianuarie 1971 se pensionează în ianuarie 2035 la vârsta de 65 de ani cu stagiu complet de cotizare de 35 de ani și cu un stagiu minim de cotizare de 15 ani. La fel generațiile următoare, completează politicianul.

Andreea Paul amintește totodată promisiunile esuate ale premierului către pensionari: ”Niciuna din promisiunile USL pentru pensionari nu a fost onorată”.

„Creșterea pensiei sub guvernarea USL a fost posibilă pentru că PDL a adoptat legea de indexare a pensiei cu rata inflației și cu jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie.”adaugă parlamentarul.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.