Angela Merkel denunță o nouă formă de antisemitism importat în Germania ca urmare a fluxului de migranți

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, denunță apariția unei noi forme de antisemitism ca urmare a oilor provocări din Orientul Mijlociu care sunt exportate în Germania ca urmare a valului de migranți de origine arabă în urma crizei migranților datorată, în principal, războiului civil din Siria și a existenței organizației teororiste Stat Islamic din Siria și Irak.

Angela Merkel (cancelarul Germaniei) / FOTO: EPP Flickrgranți

‘Avem un nou fenomen, în măsura în care avem numeroşi refugiaţi printre care există, de exemplu, oameni de origine arabă care aduc o altă formă de antisemitism în ţară”, a recunoscut cancelarul german la postul privat de televiziune ”10”, notează Agerpres.

Afirmațiile cancelarului german intervin în contextul în care un ata din berlin este bănuit a fi antisemit, fiind comis de trei persoane care au atacat doi tineri ce purtau pe cap tradiţionalele kippa evreieşti. Principalul suspect, care între timp s-a predat poliției, este un refugiat sirian și a locuit într-un centru de migeanți din apropierea capitalei. 

Cancelarul german a reafirmat, de asemenea, că ”securitatea Israelului face parte din raţiunea statului german”, dată fiind ”responsabilitatea eternă” a ţării sale pentru Holocaust.

Cu toate acestea, Angela Merkel a respins posibilitatea ca Germania să urmeze exemplul Statelor Unite ale Americii şi să îşi transfere ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, aşa cum a anunţat preşedintele american Donald Trump: ”Trebuie să lucrăm pentru o soluţie cu două state şi, în conformitate cu aceasta, statutul Ierusalimului trebuie clarificat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.