Antonescu, sah la PSD: Legea Amnistiei trebuie respinsă urgent. PNL sa voteze pentru ridicarea imunității lui Vlad Cosma

crin_antonescuCrin Antonescu a declarat, luni, că legea amnistiei trebuie introdusă pe ordinea de zi şi respinsă. El a spus că le-a cerut deputaţilor liberali să îl respingă, pentru a fi încheiat un subiect care nu face bine Parlamentului.

“Am convenit cu deputaţii din Comisia juridică să reintroducă pe ordinea de zi proiectul de lege pentru graţiere şi amnistiere şi am cerut să fie repins ca să nu mai planeze o tema falsă – că s-ar dori prin acest demers (…) să ridice deasupra sau în afara legii colegi parlamentari. Prin Comisia juridică se introduce pe ordinea de zi şi am cerut să respingem acest proiect ca să încheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului şi nici USL”, a declarat Crin Antonescu, citat de RomaniaLibera.ro.

La scurt timp, deputaţii din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au decis, la propunerea deputatului PNL Vasile Varga, introducerea pe ordinea de zi a propunerii legislative privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

Antonescu: PNL sa voteze pentru ridicarea imunității lui Vlad Cosma (PSD)

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că va propune deputaților liberali să voteze în favoarea încuviințării ridicării imunității deputatului PSD Vlad Cosma.

“Pentru că înțeleg că astăzi în Camera Deputaților va fi supusă votului cererea de ridicare a imunității unuia dintre colegii deputați am avut o consultare și cu liderului grupului din Cameră (n.r. George Scutaru), voi merge și la grupul parlamentar din Cameră, la ședința grupului parlamentar din Cameră. Voi propune, voi cere colegilor mei să voteze pentru încuviințarea acestei cereri”, a spus Antonescu, la Parlament, potrivit revista22.ro.

El a arătat că până la sentința definitivă liberalii cred în prezumția de nevinovăție în toate cazurile.

“Credem și în acest caz ca și în altele în prezumția de nevinovăție și socotim nevinovați chiar pe cei împotriva cărora s-au început urmări penale sau acțiuni judiciare de alt gen, dar în situația în speță am convingerea că pentru imaginea Parlamentului această cerere de ridicare a imunității trebuie încuviințată și voi cere colegilor mei, deputații liberali, să dea un vot favorabil pentru ridicarea imunității”, a spus Antonescu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților urmează să-l audieze, luni, pe deputatul Vlad Cosma, pentru a formula un prim răspuns cererii de încuviințare a arestării preventive formulată de ministrul Justiției, la solicitarea DNA, în privința lui Cosma, decizia finală aparținând plenului Camerei.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.