Brexit: O nouă campanie în vederea unui referendum pe tema acordului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

O nouă campanie în favoarea unui referendum asupra acordului de ieşire din Uniunea Europeană a fost lansată duminică, iniţiatorii acesteia fiind de părere că toţi britanicii, nu doar parlamentarii, trebuie să aibă ultimul cuvânt, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Intitulată „The People’s Vote” (Votul poporului), această campanie ce regrupează membri ai Partidului Conservator, ai opoziţiei laburiste, Liberalilor Democraţi şi Verzilor, a început la Londra în prezenţa vedetei serialului Star Trek, Patrick Stewart. Ea mai include alte şapte grupuri care se opun Brexitului provenite din organizaţia „Open Britain” (Pentru o Mare Britanie deschisă) ce a făcut campanie pentru rămânerea în Uniunea Europeană la momentul referendumului din iunie 2016, câştigat de susţinătorii Brexitului.

„Brexitul nu este inevitabil”, a declarat directorul Open Britain, James McGrory. „Brexitul va afecta toată lumea din ţară, motiv pentru care nu doar cei 650 de responsabili politici (parlamentarii) trebuie să decidă viitorul nostru, ci toţi cei 65 de milioane de locuitori”, a adăugat el.

„Este un vot pentru a ratifica acordul definitiv, care este diferit de ceea ce credeau iniţial oamenii când şi-au dat acordul”, a declarat deputata liberal-democrată Layla Moran. „Nu este doar pentru cei care vor să rămână (în UE). Este şi pentru cei care vor să o părăsească”, a subliniat ea.

Citiți și: 

Președintele Consiliului European despre Brexit: Este cel mai trist eveniment al secolului XXI

Preşedintele Parlamentului german, Wolfgang Schäuble, speră că Marea Britanie se va răzgândi în privinţa Brexit, ca urmare a cazului Skripal

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.