Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO Comisarul Corina Crețu și ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, în dialog cu cetățenii privind viitorul Europei la Zalău

Published

on

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu și ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, vor participa luni, 18 septembrie, la Zalău la un dialog cu cetățenii pe tema viitorului Europei.

Evenimentul va avea loc la sala ”Teatru” din clădirea Transilvania, Zalău, începând cu ora 14:45 și va fi transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro și pe pagina de Facebook – CaleaEuropeana.ro.

LIVE VIDEO

LIVE TEXT. 

Comisarul european, Corina Crețu. Pentru mine, a fi la Zalău, este o chestiune sentimentală. Imi face mare plăcere.

-Am trăit și eu pe propria-mi piele furtuna de ieri. Urmează ca autoritățile naționale să evaluze pagublee evenimentului nefericit de ieri de la Timișoara. UE ajută statele membre prin fondul de solidaritate. Sunt lucruri care s-au făcut. Regiunea de nord-veast sunt campioni în atragerea fondurilor europene. 

Ministrul delegat, Rovana Plumb. Mă bucur să fiu împreună cu dumneavoastră. Vreau să îi mulțulesc doameni comisar pentru sprijinul pe care îl acordă Românilor și României. 

-Sigură că în fața noastră se află foarte multe provocări.Făcând referire la întrebarea moderatorului, dacă vocea dumneavăastră se face auzită, eu cred că prezența doameni comisar dovedește faptul că aceasta este auzită la Bruxelles. Desigur că acest lucru nu înseamnă că nu trebuei ăs depunem eforturi spulimentare, având în vedere că România are nevoei în continuare de parteenriate. 

-În ceea ce privește actuala perioadă de programare, politica de coeziune are o cifră importantă, de 23 de miliarde de euro care trebuei să ducă la dezvoltarea fiecărie localități, la dezvoltarea fiecărei familii. Acest lucru se va întâmpla. Noi am reușit ca guvern să recuperăm întârzieri de ani de zile. 

VIDEO II

 

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, despre perioada deținerii președinției rotative de către România. Temele pe care le vom aborda în cadrul trilogului cu celelalte state sunt discutate acum în cadrul unui dialog interministerial, temele care vor fi abordate. Una dintre ele este Strategia Dunării. Am obținut sprijinul financiar tocmai pentru a putea dezvolta comunități de-a lungul Dunării. 

Comisarul european Corina Crețu, despre perioada deținerii președinției rotative de către România. Cred că România are această șansă unică de a fi parte a deciziilor importante la nivel european. Domnul președinte Juncker a anunțat că intenționează ca pe timpul președinție române a Consiliului UE, primul summit să aibă loc la Sibiu care să analizeze cum va merge Europa în format 27. Cred că această decizie a Marii Britanii i-a făcut pe mulți să nu ia de la sine toate drepturile europene. Este o schimbare importată pentru România și pentru UE. Este important să folosim acest statut și această oportunitate.

Despre autostrada Transilvania. -Vreau să vă spun că mai mult decât să asigurăm finanțările nu putem face. Cred că nu putem să punem viteza în fața calității. Aceasta este foarte importantă pentru UE. Când vine vorba de implementare, este vorba de responsabilitatea exclusiv a autorităților naționale.

VIDEO III 

Ministrul delegat, Rovana Plumb, despre oportunitățile pentru studenții care studiază în străinătate de a se întoarce în țară. Avem o serie întreagă de linii de finanțare. Să nu uităm de programul Start up nation, care permite tinerilor de a crea o linie de afacere, de a crea un loc de muncă. Mai sunt și alte linii de finanțare care dau posibilitatea dezvoltării antreprenoriatului. 

Comisarul Corina Crețu, despre procedura accesării fondurilor europene. Simplificarea accesării fondurilor este o prioritate, depunând în PE cereri de simplificare a fondurilor europene încă din cadrul acestui exercițiu financiar. Nu cred că putem merge mai departe cu această atitudine de suspiciune. Pentru mine, crearea unui climat mai prietenos pentru mediul de afaceri este o prioritate. Regiunile de succes sunt cele care simplifică. Vreau să vă asigur că lucrăm cu autoritățile naționale pentru a simplifica procedurile. Suntem conștienți că trebuie să existe echilibru între modul de a controla procedurile și simplificarea acestora. Acest sistem foarte complicat împiedică dezvoltarea regiunii, dar reprezintă și o pată pentru UE pentru că lumea nu știe că acestea sunt cerințe adăugate în plus de autoritățile naționale și nu de Bruxelles. 

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb. Am început deja procesul de simplificare și suntem în proporție de 80% finalizat. Am dat drumul la ceea ce înseamnă prefinanțare în proporție de 10%, și mă refer aici la toate tipurile de finanțări. Totul se depune prin interfața electornică, în ceea ce privește propunerile de proiecte pentru accesarea fondurilor europene, cu semnătură electronică. Orice propunere care vine din partea dumneavoastră rog să se trimită la noi pentru informare pentru a continua să reparăm acolo unde există eventuale îngreunări privind accesarea acestor fonduri, în special la partea birocratică. Am deplasat toată partea de avizare administrativă în partea precontractuală astfel încât să poate fi mai ușor procesul de absorbție a fondurilor europene. 

Comisarul european Corina Crețu. Această politică este o șansă unică pentru o țară ca România. Am plătit în august 395 de milioane de euro. Este important să dăm drumul la bani, dar pentru a avea facturi, trebuei efectuate lucrări pe teren. Regiune nprd-vest este una specială, carep oate if un exemplu pentru celelate regiuni. Pe zona IMM s-au depus aplicații de 7 ori mai mult decât alocare pentru această perioadă, până în 2020.

Despre aderarea României la Spațiul Schengen. Juncker a spus foarte clar că România și Bulgaria trebuie să intre în Spațiul Schengen. Acesta trebuie să își deschidă ușile către România și Bulgaria. România îndeplinește de foarte mulți ani toate criteriile tehnice. Din păcate, bătăliile politice interne din statele membre careu au devenit mai egoiste – după cum știți, este vorba despre acest val al partidelor politice antieruopene – au făcut ca multe forțe politice să nu-și asume reposnabilitatea de a vota în Consiliul UE intrarea României în Schengen. Speranța mea este ca, după acest semnal foarte puternic dat de prșeedintele Comisie Europene, Consiliul UE să pună pe agendă și să se ajungă la un acord politic pentru ca și cetățenii români și cei bulgari să poată călători liber fără pașaport pe teritoriul UE. Cred că este un lucru pe care românii îl merită cu prisosință pentru tot ceea ce au făcut în ultimii 10 ani de la aderare la blocul comunitar, acela de a călători liber.

Ministrul delegat, Rovana Plumb despre aderarea României la Schengen. S-a tratat cu multă responsabilitate pentru a îndpelini criteriile tehnice. Așa cum  a spus doamna comisar, așteptăm o decizie politică și salutăm mesajele pe care le-a dat președintele Comisei Europene. Aș dori să subliniez că mesajele președintelui CE sunt cele mai puternice de când România a devenit membru UE, în sensul pozitiv, de susținere al unui stat atât de puternic cum este România . Cred că acest lucru se datorează și modului în care noi, românii, acționăm, că am înteles de ce am făcut acest pas, de a intra într-o familie europeană. Să nu uităm că atunci când trebuie, ne impunem punctul de vedere pentru a ne face vocea auzită, chiar dacă există reguli pe care trebuie să le respectăm. 

Despre relocarea în țară. Face parte din pachetul de sprijin din domeniul muncii. Există o primă de relocare de 3000 lei cu suplimentare din fonduri europene, dar pe altă linie de finanșare, nu pe programul de Strat up Diaspora. 

Comisarul european, Corina Crețu, despre cum orașe de tip Zalău pot accesa expertiză europeană. Municipiul Zalău poate accesa asistență tehnică europeană. Rugăm autoritățile naționale să ajute municipiile să desemneze proiecte care să vină cu adevărat în sprijinul cetățenilor țării. Cei mai mulți bani s-au dat pe asistență tehnică. 

Ministul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, despre alocarea bugetară. Avem o alocare de 500 de milioane de lei pentru fiecare proiecte de 2 miliarde, fără zona București-Ilfov. Pentru a da drumul la bani în piață, e nevoie de un cadru instituțional care funcționează pe baza unor regulamente europene. Funcționăm ca o bancă care are linii de finanțare pentru diverse produse, care sunt programe de finanțare. 

Comisarul european Corina Crețu. Această hartă a instrumenteleor și instituțiilor pe care le-a prezentat doamna ministru este o reflectare a felului în care se pun în practică fondurile europene, cele 5 mari fonduri europene. Fiecare țară își organizează instituțiile astfel încât să fie atrași cât mai rapid aceste fonduri. 

Despre cuvintele care definesc Uniunea Europa. Solidaritate și dezvoltare. Avem atâtea beneficii despre umra apartanenței la UE încât nu zic decât că este nevoie de solidaritate între statele membre. Pe de altă parte, Eu răspund de partea de dezvoltare, deci pentru mine cea mai importantă este dezvoltarea. 

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, despre cuvintele care definesc Europa. Drepturile fiecăruia dintre noi, respectarea lor, solidaritate și oportunități de investiții. Tratăm că multă responsabilittea drepturile fiecăruia de a beneficia de dezvoltare. 

Comisarul european Corina Crețu. Vreau să mulțumesc pentru faptul că sunteți prezenți. Pentru mine, acesta este al șaselea dialog de la preluarea mandatului meu. A fost o oportunitate de a afla probleme cu care vă confrunțati pentru a ști în ce măsură să vă ajutăm. Este o modalitate foarte bună de a afla nevoile și speranțele dumneavoastră. Dacă nu vom putea demostra pe hârtie că România folosește la maximum aceste fonduri, ne va fi foarte greu să atragem astfel de finanțări la fel de mari ca cele din perioada de finanțare existentă. 

 


Temele de discuție se vor concentra pe viitorul Uniunii Europene și politica de dezvoltare regională, iar dialogul cu cetățenii al comisarului Corina Crețu și al ministrului delegat pentru fonduri europene va fi moderat de directorul CaleaEuropeană.ro, Dan Cărbunaru.

Citiți și Comisarul european Corina Crețu și ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, prezente luni și marți la Zalău și Cluj-Napoca

A doua zi, 19 septembrie, la Cluj-Napoca, comisarul pentru politică regională va discuta tematica simplificării, absorbției și specializării inteligente în domeniul fondurilor UE cu autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu beneficiarii de finanțare europeană, în cadrul reuniunii organizate de Comisia de dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European, moment la care se vor alătura și Sevil Shhaideh, viceprim-ministru și ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, dar și Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Dialogul cu cetățenii este, astfel, cel de-al șaselea eveniment de acest tip organizat în România în acest an după dialogurile la care au participat, la București, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans și comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, și la Cluj-Napoca, unde a luat parte comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.  

Urmăriți și VIDEO&TEXT. Comisarul Corina Crețu și președintele Comitetului European al Regiunilor, în dialog cu cetățenii la București privind viitorul UE

Citiți și Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în dialog cu cetățenii: Faptul că mulți tineri români pleacă din țară este regretabil. România are nevoie de acești tineri pentru a prospera

Urmăriți și Comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, în dialog cu cetățenii la Cluj-Napoca

Urmăriți și VIDEO&TEXT Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în dialog cu cetățenii la București: ”Vă îndemn să fiți optimiști și să nu renunțați niciodată la Europa”

Urmăriți și VIDEO. Comisarul european Corina Creţu, în dialog cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, pe tema celor cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene

 

 

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

EVENIMENTE

Interviu | Medicul Florin Lăzărescu, director asociat și fondator Trident: Noua clinică Trident Herăstrău, parte dintr-un ecosistem perfect integrat care asigură același nivel de excelență stomatologică

Published

on

© Clinica Trident/ Facebook

Noua clinică Trident Herăstrău face parte dintr-un ecosistem perfect integrat, care are la bază o infrastructură la care am lucrat foarte mult și care permite o dezvoltare ulterioară, a transmis medicul stomatolog Florin Lăzărescu, director asociat și fondator Trident, cea mai modernă clinică de estetică dentară din România.

Într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro acordat în contextul ”Trident Herăstrău Opening Week”, acesta a prezentat facilitățile noului punct de lucru, dotat cu tehnologie de ultimă generație, care garantează același nivel de excelență stomatologică.

”Aici este provocarea marea și aici suntem cu un pas înaintea altor colegi. Integrarea clinicilor din punct de vedere funcțional, care asigură același standard de calitate. Avem aceeași echipă de lucru, medicii și profesioniștii sunt aceeași, dar și toată aparatura este aceeași. Totul este la același nivel și la aceeași calitate”, a explicat Lăzărescu.

Punând siguranța pacienților și a angajaților pe primul loc, acesta a spus că majoritatea personalului este vaccinat și că testările pentru COVID-19 sunt efectuate ”de două ori pe săptămână tocmai pentru a preveni orice fel de focar de infecție”,

Dincolo de acest aspect, clinicile Trident au un protocol strict de sterilizare a instrumentalului medical respectat de tot personalul.

”Am implementat sistemul cu partenerii noști de la MELAG, o firmă nemțească ce se ocupă strict de problemele de sterilizare. Am integrat softul lor cu softul de pacienți. Orice trusă folosită este etichetată cu cod de bare, iar acesta scanat la fișa fiecărui pacient și în spatele acelui cod de bare există parametrii sterilizării care sunt importați individual la fișa fiecărui pacient. Putem demonstra în orice moment că ceea ce am folosit la fiecare pacient a fost steril. Am fost primii care au implementat acest sistem”, a detaliat , director asociat și fondator Trident.

Pentru a aduce pacienții mai aproape, clinicile Trident dispun de o aplicație prin care aceșția pot ”să comunice cu noi, pot vedea sloturile libere în timp real, pot plăti online, au foarte multe facilități. Întâlnesc echipa, ne pot da feedback”, a mai spus Lăzărescu, care a conchis că ”pandemia ne-a dat un impuls de a ne digitaliza 100%, care își arată beneficiile deja, dar și le va arăta din ce în ce mai mult în perioada următoare.”

Continue Reading

EVENIMENTE

A IX-a ediție a Forumului EUROSFAT se desfășoară între 25-29 octombrie sub egida Conferinței privind Viitorul Europei

Published

on

© Europuls - Centrul de Expertiză Europeană

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, lansează a IX-a ediție a Forumului EUROSFAT, care se desfășoară sub egida Conferinței privind Viitorul Europei. Forumul va loc în perioada 25-29 octombrie 2021, atât în format fizic, cât și online.

5 zile, peste 55 de vorbitori și 9 sesiuni în care Europuls își propune să ofere cetățenilor români cadrul propice pentru a discuta următoarele direcții strategice ale Uniunii Europene. 

Sesiunea de deschidere reprezintă un dialog între Anca Dragu – Președinta Senatului, Parlamentul României, Ramona Chiriac – Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Iulia Matei – Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Ministerul Afacerilor Externe, România, Doina Gherman – Deputat, Parlamentul Republicii Moldova și Raimar Wagner – Director de Programe, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate despre importanța leadershipului feminin în conturarea priorităților Europei.

Cele mai importante dezbateri din acest an:

 • Viitorul Europei la feminin (Parteneri: Fundația Friedrich Naumann) – 25 octombrie, 10.00-11.30 AM, Hotel InterContinental, reprezintă o dezbatere despre importanța leadershipului feminin în conturarea priorităților Uniunii Europene,
 • Conturarea viitorului digital al României (Parteneri: UiPath, eMAG, Glovo) – 25 octombrie, 13.00-14.30 PM,  va aborda strategia și reformele cheie necesare, dar și viziunea României pentru respectarea agendei digitale a UE, în conturarea viitorului său digital.
 • Cursa net-zero 2050: Cum va progresa România către neutralitate climatică? – 25 octombrie, 15.00-16.30, va aborda tema asigurării tranziției verzi,  prin mecanismul NextGenerationEU și Planul Național de Redresare și Reziliere (PNRR)
 • Viitorul muncii – Cum să eliminăm bariera competențelor digitale? (Parteneri: UiPath, Fundația Friedrich Naumann) – 26 octombrie, 10.30-12.00 AM, format online va aborda strategia și reformele cheie care vor conduce la un spațiu de muncă de calitate pentru tinerele generații, dar și viziunea României pentru implementarea Planului de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), beneficiind de fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
 • Viitorul cooperării transatlantice: provocări și interese comune 27 octombrie, 16.00-17.30 PM, format online, va aborba identificare soluțiilor prin cooperarea transatlantică pentru provocările de zi cu zi
 • Prioritățile societății civile în contextul Conferinței privind Viitorul Europei (Parteneri: Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România) 28 octombrie, 10.30- AM -12.00 PM, reprezintă un dialog solid cu reprezentanții de seamă ai societății civile, pentru a contura o serie de priorități ce vor fi înaintate decidenților români și europeni.
 • Tranziția către sustenabilitate și rolul sectorului digital (Parteneri: eMAG, Glovo) 28 octombrie, 16.00- 17.30 PM, format online, oferă o perspectivă complexă a tranziției către sustenabilitate și importanța rolului sectorului digital,
 • Eforturile îndelungate ale României de a reforma sistemul de justiție  29 octombrie,10.30 AM -12.00 PM, format online, aduce în discuție necesitatea reformării a sistemului judiciar, lupta împotriva corupției și relevanța respectării statului de drept
 • Colocviu –  Lansarea Revistei Europuls Policy Journal – 29 octombrie, 16.00-17.30 PM, format online, reprezintă lansarea primei ediții a Revistei Europuls Policy Journal alături de participanții primului program de fellowship demarat de Europuls

Vă puteți înregistra la Forumul Eurosfat 2021: https://www.eurosfat.ro/#register 

Partenerii Strategici ai EUROSFAT 2021: UiPath, Glovo, eMAG, Fundația Friedrich Naumann, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Parlamentului European, al Comisiei Europene și al Președinției Sloveniei la Consiliul Uniunii Europene.


EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri. În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și, de asemenea, în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene.

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, inițiatorul și fondatorul forumului Eurosfat, este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experți români în afaceri europene. Scopul Europuls este de a promova procesul de integrare europeană în România, dar și de a contribui la dezvoltarea unui spațiu public european. Europuls urmărește să încurajeze dezbaterile publice pe teme europene prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri, ateliere de lucru și conferințe, în timp ce membrii Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Guvernului și ai Parlamentului, reprezentanți ai societății civile și mediului de afaceri, experți și jurnaliști se întrunesc pentru a discuta temele relevante din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading

EVENIMENTE

Global Shapers Bucharest Hub organizează „Shaping conversations: Industria 4.0, încotro?”, o dezbatere exploratorie despre provocările și oportunitățile revoluției industriale 4.0

Published

on

© Shaping conversations: Industria 4.0, încotro? / Facebook

Global Shapers Bucharest Hub, în parteneriat cu InnovX BCR și România Tech Nation, organizează  marți, 28 septembrie, evenimentul „Shaping conversations: Industria 4.0, încotro?”, o dezbatere exploratorie despre provocările și oportunitățile revoluției industriale 4.0, analizând impactul din sectorul public-privat.

 În cadrul acestei discuții constructive, sunt invitați:

 • Ionuț Stanimir – Director de Marketing & Comunicare al Băncii Comerciale Române (BCR) și co-leader Romania Tech Nation
 • Luiza Drăghicean – fost Coordonator Regional de Comunitate la UiPath și Community Advisor – reprezentant al InnovX BCR.
 • Vlad Cazan – Co-fondator Kfactory.

Discuția va fi moderată de Robert Lupițu, redactor-șef CaleaEuropeană.ro și membru al Global Shapers Bucharest Hub.

Dezbaterea se va desfășura într-un format neconvențional și își propune să aducă în discuție și să răspundă următoarelor întrebări în contextul dimensiunilor celei de-a patra revoluții industriale:

 • Care sunt provocările și oportunitățile pentru lumea prezentului și a viitorului?
 •  Ce impact are asupra mediului de business?
 •  Ce impact are asupra mediului decizional guvernamental?
 • Ce impact are asupra societății, a indivizilor?
 • Cât de (ne)pregătiți suntem și ce măsuri sunt necesare, cât și așteptate în spațiu public-privat pentru a avea un impact societal pozitiv?

Evenimentul este cu prezență fizică, găzduit de Mindspace Business District.

Având în vedere situația sanitară, participanţii trebuie să prezinte certificatul Digital EU COVID-19.

𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀𝗮̂𝗻𝗱 𝗹𝗶𝗻𝗸-𝘂𝗹 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁𝗯𝗿𝗶𝘁𝗲.

A patra revoluție industrială schimbă modul în care trăim, lucrăm și comunicăm. Reformează și formează guverne, educația, asistența medicală și comerțul; aproape fiecare aspect al vieții. În viitorul apropiat, are potențialul de a schimba lucrurile pe care le prețuim și modul în care le prețuim.

Mai mult, a patra revoluție industrială este un mod de a descrie estomparea granițelor dintre lumile fizice, digitale și biologice. Este o fuziune de progrese în inteligență artificială (AI), robotică, Internetul obiectelor (IoT), imprimarea 3D, ingineria genetică, calculul cuantic și alte tehnologii.

World Economic Forum (WEF) evaluează impactul celei de-a patra revoluții industriale în următorul raport.

Shaping Conversations este un proiect al Global Shapers Bucharest Hub. Comunitatea Global Shapers este o rețea de hub-uri dezvoltate și conduse de tineri care se remarcă prin potențialul lor excepțional, prin realizările lor și prin dorința lor de a contribui la dezvoltarea comunităților lor.

Comunitatea Global Shapers este una dintre mai multe comunități multilaterale din cadrul Forumului Economic Mondial.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
ROMÂNIA10 mins ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

COMISIA EUROPEANA54 mins ago

UE și alți 67 de membri OMC încheie un acord istoric pentru reducerea birocrației în comerțul cu servicii

CHINA1 hour ago

Declarație comună UE-SUA: Suntem profund îngrijorați privind „acțiunile problematice și unilaterale” ale Chinei în Marea Chinei de Sud și de Est

ROMÂNIA1 hour ago

Klaus Iohannis: Lupta împotriva discriminării și asigurarea unui trai decent pentru persoanele cu dizabilități trebuie să constituie o prioritate pentru statul român

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 hours ago

Eurodeputatul Mircea Hava: Digitalizarea ne obligă să avem un internet sigur, iar UE va avea o legislație care să ne protejeze

Gheorghe Falcă2 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: România a primit prima tranșă din PNNR. Țara noastră are șansa dezvoltării prin proiecte durabile și sustenabile

Daniel Buda3 hours ago

Comisia ANIT din Parlamentul European a adoptat compromisul propus de eurodeputatul Daniel Buda care permite continuarea transportului de animale vii către țările terțe

U.E.5 hours ago

Germania și-a luat rămas bun de la Angela Merkel, primul cancelar femeie și est-german al țării, prin cea mai solemnă ceremonie militară: “Simt mai presus de orice recunoștință și smerenie”

ROMÂNIA6 hours ago

România a repatriat 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni UE din Maroc: “În vremuri de criză, solidaritatea este cheia”

U.E.17 hours ago

Angela Merkel și Olaf Scholz susțin vaccinarea obligatorie, în timp ce anunță noi restricții în Germania: Avem nevoie de un “act de solidaritate națională”

ROMÂNIA10 mins ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA2 days ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE2 days ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ2 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.4 days ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA5 days ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

Team2Share

Trending