Comisarul european Vera Jourova îndemnă femeile să se alăture campaniei #MeToo prin care povestesc experințele de hărțuire sexuală: Eu însămi am fost victimă

Vera Jourova, comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a precizat audienței din Bruxelles miercuri dimineață că a fost victima agresiunii sexuale și a cerut femeilor să se alăture campaniei #MeToo, raportând un comportament neadecvat, informează Politico Europe.

Întrebată dacă această atitudine este întâlnită și în cadrul instituțiilor europene, Jurova a precizat că este îngrijorată de scandalul Harvey Weinstein, alte incidente raportate fiind “doar vârful aisbergului”.

Aceasta a completat că multe femei nu spun că au fost victimele violenței tocmai pentru că “se simt vinovate, crezând că ele sunt cauza”.

Descriind acest sentiment ca fiind unul foarte ciudat, comisarul european pentru egalitate de gen a afirmat că “eu însămi am fost victima unei astfel de violențe”.

Nu vă feriți să spuneți. Mergeți și căutați ajutor. Nu fiți rușinate să împărtășiți acest lucru“, a completat oficialul european.

Jourova a precizat că, deși legile împotriva hărțuirii sexuale și violenței ar trebui aplicate mai bine, doar noile mentalități și o discuție amplă vor pune capăt definitiv culturii hărțuirii.

Milioane de bărbați europeni încă au impresia că “a lovi o femeie este un lucru normal”, a mai spus acesta. Aproximativ jumătate dintre femeile europene au experimentat hărțuirea sexuală în mediul online, verbală sau fizică. “Trebuie să schimbăm percepția societății că acest lucru este ceva normal”, a completat Jourova.

Comisia Europeană va crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de agresiune, hărțuire și violență sexuală în cadrul unei conferințe realizată în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite la Bruxelles, în decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.