Comisia Europeană: ”Afluxul masiv” al muncitorilor din Europa de Est este nefondat

andor_laszloMuncitorii din Europa de Est, inclusiv românii şi bulgarii, reprezintă un avantaj pentru economiile altor state UE, a afirmat luni Comisia Europeană (CE), subliniind că spectrul unui “aflux masiv” al acestor muncitori este “nefondat”, relatează site-ul Radioteleviziunii Belgiene Francofone (RTBF), conform Mediafax.

“Muncitorii (originari din Europa de Est) vin să completeze muncitorii locali şi tind să nu ia locurile de muncă ale muncitorilor din ţara gazdă”, a subliniat comisarul european însărcinat cu Afaceri Sociale László Andor.

Aceşti muncitori “sunt contribuabili neţi la sistemele sociale din ţările gazdă”, a declarat el, respingând teza celor care-i acuză pe muncitorii din Est că vin în Occident să profite pe nedrept de avantaje sociale.

Andor a prezentat în acest sens un nou ghid practic CE vizând aplicarea corectă a regulilor UE în domeniul securităţii sociale. “Legislaţia europeană conţine garanţii precise care împiedică cetăţenii să abuzeze de regimurile securităţii sociale în alte ţări ale Uniunii”, a subliniat el. Temerile privind un aflux masiv de muncitori din Europa de Est sunt “nejustificate”, în opinia CE.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.