Comisia Europeana cere Romaniei sa modifice procedura de rambursare TVA

european commissionComisia Europeana (CE) a solicitat la sfarsitul saptamanii trecute in mod oficial Romaniei sa ia masuri de modificare a procedurii administrative de rambursare a TVA.

Desi legislatia prevede ca solicitarile de rambursare a TVA trebuie solutionate in termen de maxim 45 zile, in realitate  acestea dureaza mult mai mult, fiind inregistrate intarzieri chiar si de 1 an de zile sau chiar mai mult, notează HotNews.

Multi contribuabili romani au suferit pierderi semnificative datorita acestei practici sau chiar au fost nevoiti sa isi lichideze afacerile in Romania. In acest sens, CE a atentionat Romania ca aceasta practica incalca legislatia comunitara care prevede faptul ca cererile de rambursare a TVA trebuie rambursate cu rapiditate astfel incat sa nu creeze dificultati financiare contribuabililor.

Solicitarea Comisiei ia forma unui aviz motivat (a doua etapa a actiunii de constatare a neindeplinirii obligatiilor). In absenta unui raspuns satisfacator in termen de doua luni, Comisia ar putea trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.